Tag: Another Pregnancy Tag

geplaatst in: Zwangerschap | 6

Sommige meiden hebben een neusje voor het zoeken van leuke tags, ik ben vooral goed in het overnemen ervan. Met mijn eigen antwoorden erbij uiteraard! Ik spotte deze tag een week of twee geleden bij Little Wonder World en nam hem over. Weer een zwangerschapstag, maar wel een heel andere dan die ik laatst invulde. Ik heb hem overigens ingevuld over mijn huidige zwangerschap, met af en toe een verwijzing naar de zwangerschap van Olivia.

1. Hoe ben je erachter gekomen dat je zwanger was en waar was dat?

Al in de tweede week van mijn cyclus kreeg ik last van mijn bekken. Pijnscheutjes vanuit mijn stuitje naar mijn rechterbil, ik herkende de pijn direct en zei tegen Joost dat ik zwanger was. Omdat het totaal niet klopte met mijn normale cyclus twijfelde ik, maar deed vier dagen later toch al een test: zwanger. Een licht streepje, maar toch duidelijk ‘zwanger’. Achteraf gezien klopte het dat mijn cyclus dit keer 21 in plaats van 29 dagen was. Waarom? Geen idee, maar het doet er ook niet toe: ik ben zwanger! Twaalf (!) zwangerschapstesten en een echo later schoof mijn onzekerheid meer en meer naar de achtergrond en begon ik, na twee keer een foute innesteling, te geloven in deze zwangerschap.

2. Hoe voelde je je (tijdens de zwangerschap)?

Tot nu toe voel ik me onwijs goed. Ik ben drie weken bij vlagen erg misselijk geweest, dat was bij de zwangerschap van Olivia exact zo. Verder dus mijn zwakke bekken, maar ook dat is redelijk onder controle als ik niet te veel op een dag doe. En ik heb het al eerder gezegd: een tweede zwangerschap valt me gemakkelijker dan de eerste. De tijd vliegt en ik schrik niet meer van een steek in mijn lies of opgezette darmen. Op de moeheid, die erbij hoort, na voel ik me eigenlijk zoals gewoon, maar dan gelukkiger. Zwanger!

3. Hoe oud was je?

Inmiddels ben ik 29 en beval ik vlak voor mijn 30e verjaardag. Onwijs leuk, want ‘vroeger’ had ik altijd in mijn hoofd dat ik op mijn 30e twee kindjes wilde hebben. Ik vind het dus extra leuk en speciaal dat dat straks als alles goed gaat gelukt is. Toen ik zwanger werd van Olivia was ik 27 en ik beviel eveneens op mijn 27e. Een prima leeftijd. Het was, na mijn studie en een jaar werkervaring, onze tijd. Precies goed.

Lees ook:  Mijn laatste zwangere dagen ....

4. Hoe heb je het je partner verteld?

Nadat ik mijn bekkenpijn herkende zei ik direct tegen Joost dat ik zwanger was. Zijn eerste reactie was dat ik het (te) graag wilde en het daarom vast dacht, maar na de eerste test was hij overtuigd. Joost had geen 12 zwangerschapstesten nodig, dat was echt mijn eigen onzekerheid. Redelijk stom als ik er achteraf over nadenk, maar het was de enige houvast op dat moment.

5. Heb je 12 weken gewacht voordat je het mensen vertelde en waarom wel/niet?

Nee, hoewel we het dit keer ook voor onze ouders tot na de 1e echo met acht weken geheim gehouden hebben. Bij de zwangerschap van Olivia belden we hen direct na de positieve test, dit keer wilden we ‘gewoon’ meer zekerheid. Overigens wisten twee vriendinnen, waaronder Roos die net iets verder is dan ik, en mijn nicht het al wel voor die eerste echo.

6. Wil je meer dan één kind?

Ja, dat lijkt me duidelijk nu ik zwanger ben van ons tweede kindje. Drie kindjes lijkt me het allerleukst, maar dan moet het wel financieel haalbaar zijn en we moeten eerst maar eens kijken hoe een gezin met z’n vieren ons bevalt. Overigens zei ik voor ik zwanger was van Olivia altijd dat ik twee kindjes perfect vond, dus zo zie je maar hoe snel zo iets kan veranderen. Overigens zou ik niet bewust kiezen voor meer dan drie kindjes, ik kom zelf uit een gezin met vier kinderen en vond dat af en toe erg druk.

7. Wat was/is je grootste food craving?

Snoep, snoep en snoep: zoetigheid, suikers, dropjes, ijs met slagroom. Allemaal dingen die ik normaal amper eet, maar nu bijna niet kan weerstaan. Oh en heel veel citroen in mijn spa’tje, heerlijk dat zure! Dit is trouwens een beetje hetzelfde als tijdens mijn zwangerschap van Olivia, toen wilde ik ook heel graag snoepen.

8. Wat was/is het beste van je zwangerschap?

Je kindje voelen bewegen, dat is zo magisch! Zelfs zo’n tweede keer is het weer net zo speciaal. Je herkent het sneller en laatst dacht ik zelfs dat dit een rustig kindje was omdat ik het niet de hele dag voel, maar dat is omdat ik weet welke grote bewegingen nog gaan komen en het daarmee vergelijk. Je kindje de hele dag volop voelen bewegen met 19 weken hoeft nog helemaal niet natuurlijk.

Lees ook:  Kadootje voor de baby + winactie
Mijnlevenalsmama | 35 wk zwanger van Olivia
35 weken zwanger van Olivia

9. Wat was/is het minst leuke?

De slechte wendbaarheid aan het einde. Moeite met omdraaien in bed, je schoenen niet goed aan kunnen doen en moeite hebben met het afdrogen tussen je tenen. Om van het lakken van je teennagels nog maar te zwijgen. Ook had ik bij Olivia veel last van vocht in mijn handen, dat onwijs pijnlijk tintelde, maar omdat ik nu niet hoogzwanger ben ik de zomer, hoop ik daar onderuit te komen.

10. Wilde je het geslacht weten? Waarom wel/niet?

Ja, absoluut. We zijn controlfreaks, ik wil dingen regelen. Accessoires, de naam, het kaartje. Bij Olivia wisten we het met 20 weken, nu hebben we een geslachtsbepalende echo gedaan met 16 weken. Heerlijk, het wordt zo echt als je het weet. Vind ik.

11. Had je snel een naam?

Ja, die hadden we al voor ik (weer) zwanger was. Ik schreef er eerder deze week al over.

12. Wilde je gaan borstvoeden?

Zowel bij Olivia als nu ben ik hier vastbesloten over. Ik ga borstvoeding geven. Ik geef het momenteel zelfs nog, dus de kans op slagen voor ons tweede kindje straks is nog groter. Zelfs al zou Olivia niet doordrinken tot de bevalling, dan nog heb ik inmiddels veel ervaring en komt de productie over het algemeen sneller en gemakkelijker op gang.

Mijnlevenalsmama | Babietje op borst

13. Waar kijk je het meeste naar uit?

Weer een klein babietje in huis. Het slapen op je borst, het knuffelen, de geluidjes die kleine baby’s maken, heerlijk! Daarnaast lijkt het me geweldig om Olivia als grote zus te zien en om in plaats van een stel met een kind een ‘echt gezin’ te zijn (het voelt toch anders, groter, met twee kinderen dan met één).

6 Antwoorden

    • Gwen

      Komt met de tijd wel, jezelf eerst weer even wat beter voelen en vertrouwen krijgen, dan komt het heus meid! 🙂

  1. Miranda

    En ik wist het! Haha… vergeet het nooit meer. Heb je al wat leuks gekocht van de gewonnen prijs? Leuke tag trouwens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.