Lieve Olivia #3

geplaatst in: Persoonlijk | 12

Nog even en je wordt alweer twee. Waar blijft de tijd?! Je kletst de oren van ons hoofd, zo onwijs gezellig. Sinds een week of twee herhaal je ook heel veel woorden. Horen we opeens een ‘paardje’ of ‘hallo’, wat eerst niet in je vocabulaire voor kwam. Papa en mama letten nu dus extra goed op wat ze zeggen en proberen minder verkleinwoordjes te gebruiken. Dankzij ons zijn je handen momenteel nog ‘handjes’ en noem je je jas steevast ‘jasje’, maar dat is niet erg: dat mag gewoon als je nog een dreumes bent. En als peuter ook trouwens.

Peuter! Ja echt, over drie maanden ben je al een echte peuter. Twee jaar, mijn kleine meisje. Een jaar waarin je grote zus gaat worden, nog meer gaat praten, ongetwijfeld steeds eigenwijzer wordt en nog meer zelf wilt doen. Nog voor je twee wordt, verhuis je naar een grote meidenkamer, met een echt groot bed. Oef, het gaat zo hard! Drie keer knipperen met mijn ogen en je bent weer gegroeid. En toch: het is zo leuk, zo’n kleine grote meid.

Mijnlevenalsmama| Lief peutertje

Je bent zo grappig, zo sociaal. Zegt ‘doeidoei’ tegen iedereen die ons passeert op straat of in de supermarkt en steelt overal de show met je grote wijze, ondeugende, glimlach.

Papa en ik zijn zo trots op jou, zo blij dat wij je ouders mogen zijn en elke dag samen door mogen brengen. Extra speciaal vind ik de band die we nog steeds hebben tijdens het voeden (dinken zoals jij het noemt), het kriebelen over mijn borst of stoppen met drinken om even keihard te lachen samen. Of de momenten die we met z’n drietjes in het grote bed liggen en stoeien en ontbijten saampjes. Het zingen dat je doet als je net wakker bent en wij stiekem zien en horen door de babyfoon. Hoe je soms opeens kusjes geeft met je mond half open. Of het aaien over ons beider hoofd om vervolgens te wachten tot wij dat ook bij jou doen. Echt genieten!

Groei en ontwikkel maar lekker verder kleine grote meid van, maar niet te snel, want het blijft steeds een beetje slikken voor mama, mijn ‘kleine’ baby die een peuter wordt. Hou van jou, veel liefs je mama.

12 Antwoorden

 1. Linda

  Altijd leuk zo’n trotse mama. Geweldig he, als ze iedereen nakijken en aanspreken op straat. Totaal geen angst voor onbekenden.

 2. Nicole

  Iedere leeftijd heeft zo zn leuke dingen… Lijkt me geweldig om te zien hoe ze al een echte meid is.
  Ik let nu al op de verkleinwoorden.. Ik doe het veel te vaak, maar probeer erop te letten 😉

  • Gwen

   Ja wij ook idd en toch doe je het dan nog vaker dan je wilt eigenlijk. Maar goed, uiteindelijk leert ze het vast goed. Met onze hulp 🙂

 3. Jenny

  Lief! Misshien is dit een leuk idee voor waar ik laatst over schreef op mijn blog. Om een mailadres voor haar aan te maken en dit erheen te mailen voor later!

 4. Petra

  Mooi om te lezen. Kleine kindjes worden snel groot. En hoewel het super is om de ontwikkeling te zien, slik ik soms ook wel even. Langzaamaan moet je ze steeds meer hele kleine beetjes loslaen.

  • Gwen

   Ja en het is elke keer weer even slikken idd. Ik moet er bijv. nog niet aan denken dat Olivia straks zelf naar de glijbaan hiernaast gaat. Nu is het als ze lijen gilt een leuk uitje samen, straks moet ik haar loslaten daar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.