Tag: Mommy Summer

geplaatst in: Gezinsleven, Opvoeding | 5
Van Joyce van Mamapraat kreeg ik de Mommy Summer Tag. Deze bestaat uit 9 door haar bedachte vragen die betrekking hebben op je kindje en/of het moederschap. Eigenlijk al sinds mijn zwangerschap van Olivia (hormonen?), trek ik de warmte niet meer zo. 25 graden is prima, alles erboven is heet. In Nederland tenminste. Ik ben dus blij als augustus straks voorbij is en we weer richting het najaar gaan. Sorry voor iedereen die er wel dol op is. Maar goed, vragen over de zomer en het zonnetje op mijn huid vind ik dan wel weer heel erg leuk! Lees je mee?

 • Ga je op vakantie, zo ja waarheen? 

We zijn al geweest. Naar Terschelling, zoals je hier hebt kunnen lezen. Het was heerlijk om er even met z’n drietjes tussenuit te gaan. Even helemaal niets hoeven en samen ons ‘huishouden’ runnen. Zeker na een zware tijd met alle deadlines van manlief voor zijn studie. En eerlijk? Ik zou zo weer een weekje weg kunnen gebruiken, gewoon omdat het zo fijn is!

 • Wat is de absolute zomer musthave voor je kindje deze zomer?

Zonnebrandcrème! We smeren Olivia’s zichtbare lichaamsdelen elke ochtend in. Ik gebruik Vision50 en dat beschermt de hele dag. Ze is nog geen een keer verbrand. Daarnaast zweer ik bij zomerse pakjes en haar open sandaaltjes, zoals op onderstaande foto. Volgens mij zit zoiets heerlijk!

Mijnlevenalsmama | Mommy Summer Tag

 • Het favoriete ijsje van je kind

Olivia moet nog niets van ijs weten. Geen schepijs, geen waterijs, geen zelfgemaakt yoghurtijsjes. Niks. Ze is wel dol op de ijshoorntjes, dus als wij zin hebben in een ijsje haal ik een los hoorntje voor dochterlief.

 • Heb je een zwembad in de tuin?

Nee, geen zwembad, maar we hebben wel een middelgroot rond opblaasbadje. Hier kan ik ook heerlijk in zitten en afkoelen. Daarnaast hebben we een klein badje dat ik sneller neerzet en is Olivia ook al heel tevreden met een beslagkom gevuld met water of met haar waterbaan die ze van manlief kado kreeg vlak voor we op vakantie gingen.

Lees ook:  Plog #6: Zon en mamababymeeting
Mijnlevenalsmama | Mommy Summer Tag

 • Wel uv kleding of alleen zonnebrand?

Alleen zonnebrandcrème, maar dan wel bewust een hoge factor. Daarnaast laat ik Olivia niet in de volle zon spelen.

 • Jullie ultieme zomeruitje

Gewoon een vrije dag in de tuin doorbrengen met z’n drietjes. Klinkt saai, maar zo vaak hebben we niet van zulke dagen en als het heet is wil ik niet te veel hoeven ondernemen. Zeker niet nu ik zwanger ben, laat mij maar lekker op de loungebank zitten en genieten van man en kind(jes). Of op vakantie gaan, het ultieme uitje natuurlijk! 7. Favoriete zomeroutfit van je kindje Alleen een luier. Sowieso is haar meest favoriete bezigheid momenteel ‘broek uit’ en vervolgens gillen dat ik mee moet helpen met haar shirtje uit doen. Ach, geef haar eens ongelijk, het is heerlijk om halfbloot rond te banjeren als je klein bent.

Mijnlevenalsmama | Mommy Summer Tag

 • Leukste vakantie als gezin tot dusver

Dat was die van Terschelling laatst, want hoewel Cyprus vorig jaar ook erg leuk en lekker en zonniger was, vond ik het nu extra speciaal om voor het laatst met z’n drietjes weg te zijn en tegelijkertijd soort van met z’n viertjes al op vakantie te zijn.

 • Favoriete zonnebrand voor je kindje

Vision50 dus. Vorig jaar gebruikten we een zonnebrandspray van Lovea, zonder troepingrediënten, maar ik ben niet dol op sprays en we moesten Olivia met Lovea toch vaker op een dag insmeren. Ik vertrouw de kracht van Vision, dus zweer hier momenteel bij.

Dat was hem, mijn Mommy Summer Tag! Ik tag hierbij graag Sanne, Roos en Odile, ben benieuwd naar jullie antwoorden dames!

Lees ook:  'Jouw zusje'

5 Antwoorden

 1. Roos

  Dankjewel voor de tag :)!
  Enne je zegt dat het heerlijk is om halfbloot rond te banjeren als je klein bent, maar euh.. dat vind ik ook nog heerlijk hoor, haha!

  • Gwen

   Haha, zo’n soort zin had ik er Etsy achter gezet en toen vroeg ik me opeens af of dat wel bij het blogonderwerp paste en ik niet wen X een aparte blog moest schrijven over dat en oa ook mijn drang om een bh thuis meteen uit te doen 😉

 2. Miranda

  Leuke tag! En wat een gave waterspeelbaan heeft ze gekregen. Wij hebben de kleine versie ervan en ze blijven hem leuk vinden.

  • Gwen

   Ik wilde de kleine haha, vond deze zo enorm. Mr goed, mannen … Meer meer, dus Joost wilde perse deze halen. Toen ie stond vond ie m idd ook ff erg groot, mr goed: het past prima in de tuin gelukkig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.