Peuterbed of groot bed?

geplaatst in: Huisvlijt | 6

Alweer enige tijd geleden maakten we met z’n drieen een tripje naar Ikea om de online ‘uitgekozen’ meubels voor Olivia’s peuterkamer in het echt te bekijken. Gelukkig maar, want het bed en de kledingkast (toch de grootste meubels in de kamer) waren niet wat we ervan verwacht hadden.

Witte basis, ook de muren

Joost hadden vooraf direct bedacht dat de basis wit zou worden en we een ‘echte’ kledingkast zouden kopen, zodat ze hier een flink aantal jaren mee zou kunnen doen. We twijfelden nog een beetje over het bed: een peuterbedje of een groot bed. Uiteindelijk viel op de site van de Ikea ons oog op een meegroeibed. Die wilden we dus graag in het echt niet.

Overigens hebben wij door het hele huis wit gespackte muren en dezelfde blauw/grijze gordijnen hangen en dit blijft ook zo in Olivia’s kamer, net zoals in de babykamer. Hier geen geverfde muren of bloemetjesbehang. Zelfs geen roze rolgordijnen, de basis blijft hetzelfde. Neemt niet weg dat we de kamer verder in roze aankleden hoor, ik weet zeker dat alles straks een girly uitstraling heeft, maar papa en mama houden nou eenmaal van een basic basis. ‘Jammer’ voor dochterlief.

Toch maar meteen een groot bed

Toen we in de showroom richting de bedden liepen viel ons oog direct op dit bed. Brimnes heet ‘ie. Een bedbank en (maar dat ontdekte ik thuis op de website pas) zelfs uit te klappen tot tweepersoonsbed. Maar ja, ons meisje direct in een bed van twee meter? Van een vriendin weet ik dat direct goed ging met hun peuter en uiteindelijk is een bed van 1.60 ook groot natuurlijk, maar twee meter was wel echt even slikken. Eerst het meegroeibed (Minnen) dat we voor ogen hadden maar eens bekijken. Dat viel af. Direct. Het was een stuk lager dan normale bedden en oogde minder stevig en chique dan het deed op de website.

Lees ook:  Plannen voor de slaapkamers

Terug naar Brimnes, de kledingkast maar eens bekijken. Want ja, zo ben ik: het moet matchen en juist omdat we kiezen voor een groot bed waar Olivia in kan slapen tot ze toe is aan een tweepersoonsbed (op zijn vroegst als ze 16 is pas), moet de kledingkast bijpassend zijn en ook een flink aantal jaren mee gaan. Als we het doen, doen we het goed. De kast was/is top! Met spiegel, wat misschien een beetje raar is nu dochterlief straks pas 2 wordt, maar ik zie op andere blogs genoeg 3-jarigen voor de spiegel hun kleding bekijken, dus Olivia heeft er vast ook profijt van over een klein jaartje.

Mijnlevenalsmama | Peuterkamer-ideeEn dit is het geworden: het bed en de kledingkast van Brimnes, inclusief het ‘plankje’ op het bed zodat ons moppie er niet uit kan rollen. Een lichtroze Lack-tafeltje waar we haar fuchsiaroze naamstoeltje bij zetten. Een kleine Kallax (voorheen Expedit) kast met onderin 2 matching deurtjes en bovenin twee vrolijke opbergbakken, een wandplank met een leuke golf erin en bijpassende steunen hieronder en tot slot een roze vloerkleed (Hampen). Matras erbij, leuk beddengoed, ik zie het helemaal voor me!

Deze maand gaan we aan de slag met haar peuterkamer, dus als het helemaal klaar is deel ik uiteraard foto’s met jullie. En dan kan ik eindelijk aan de babykamer beginnen. Nesteldrang zullen we maar zeggen.

6 Antwoorden

 1. Arcadia

  Gaat het bedje van Olivia naar de nieuwe baby? Ik denk dat wij het bedje van Ronja nog zullen houden en de nieuwe baby een eigen ledikantje krijgt. Ik vind het nog veel te vroeg zo’n groot bed voor zo’n 2 jaar oud kindje. Laat je weten hoe het Olivia bevalt dat grote bed? Ben wel erg benieuwd! Want eerlijk gezegd zou ik zo’n peuterbed van 1.60 ook onzin vinden.

 2. Linda

  Ziet er goed uit zo. Wij zijn ook gelijk over gestapt op een groot bed, maar dan een hoogslaper die ook als ‘gewoon’ bed kan dienen. Daar is ze nog echt te jong voor. Benieuwd hoe het er straks uit gaat zien.

 3. Roos

  Wij zijn er nog steeds niet over uit wat we gaan doen.. Een eenpersoonsbed of een peuterbedje, en of we Ayden de babykamer kast laten houden en voor de baby alleen de commode gebruiken en evt een planken kast bij ons in de kamer erbij zetten dezelfde als onze kledingskasten, of Ayden al een nieuwe kleding kast en pffffft…. Keuzes, keuzes, keuzes hahahhaha

  • Gwen

   Gedoe he 😉 Ik zou zelf wel de baby de babykamerkast geven en de commode, mr daar zitten hydro doeken in die je ook gewoon voor Ayden gebruikt, net als zijn luiers. Mr kleding gescheiden. En past er niet gewoon nog een kledingkast in die kamer bij? Het is best ruim toch. Als je ipv babybwdje schuin, dat bijv onder het raam zet en andere hoek bij de blauwe muur Aydens grote bed en dan een kast tegen die muur ‘ertussen’, dan kunnen ze als ze bij hoofdeinde liggen elkaar niet zien. Soort van rustiger. En andere kast op muur aan Aydens voeteinde of commode en dan commode aan zijn voeteinde? Uhmm snap je het nog of heb ik nu grootheidswaanzin van die kamer?

 4. Roos

  Haha ik snap je! Maar het eerste (half?)jaar slaapt de baby bij ons op de kamer, dus dan kan dat plan nog niet :p daarom ook zoveel twijfel, omdat ze over een jaar weer gaan ‘verhuizen’ haha.

 5. Odile

  Lief kamertje! De meeste meisjes gaan lekker tutten al snel leuk vinden dus die spiegel gaat ze over een tijdje vast en zeker leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.