Babyadministratie

geplaatst in: Huisvlijt | 6

Natuurlijk, ik verzin het zelf, maar mijn god: wat een administratie hebben we aan Olivia ‘gehangen’ en dat moet natuurlijk straks allemaal nog een keer. Dat wil ik nog een keer, die druk leg ik mezelf op. En het is ook zo leuk, voor haar voor later en stiekem ook voor mij om het nu te doen. Maar toch: veel werk, die babyadministratie.

Jaarboeken en mijlpalen

Momenteel houd ik voor de baby een negenmaandenboek bij en heb ik een schriftje waar ik zo nu en dan extra stukjes in schrijf en mijn buikfoto’s per week in plak. Ook zitten hier de formulieren van bijvoorbeeld de 20-wekenecho in geplakt en een printje van haar naam met betekenis. Zo’n zelfde schrijftje heb ik bij Olivia bijgehouden, dat wilde ik nu dus weer doen. Beide boekjes zijn prima bij te houden gelukkig. Zelfs in combinatie met Olivia’s digitale fotoalbum dat ik elke maand probeer bij te werken. Note-to-self: het is al half augustus en juli moet ook nog, deze week tijd voor maken dus!

Na de geboorte zal ik voor ons tweede dochtertje ook een eerstejaarsalbum bij gaan houden en een Powerpoint met mijlpalen. Een Powerpoint?! Ik hoor je denken, maar echt: dat werkt goed! Ik maak een presentatie en zet ongeveer 6 bullets op een dia, de koptekst is dan bijvoorbeeld ‘3 maanden’ en de bullets zijn (om maar iets te noemen) ‘over naar kledingmaat 68’ en ‘je schaterlacht’. Inmiddels houd ik hier ook de woorden die Olivia kent in bij en ik heb het ontstaan van haar melkgebitje getekend in dit document. Als ze straks twee is geworden sluit ik het af en print het als een boekje. Voor in haar memorybox. Waarom stoppen na haar tweede verjaardag? Simpelweg omdat er steeds minder mijlpalen zijn.

Lees ook:  New in: aankleding voor de meidenkamers!
Fotoboeken bijhouden

Ik schreef al eens over de fotoadministratie van dochterlief. Onder andere over dat ik pas aan haar eerstejaarsalbum begon toen ze bijna 9 maanden was, maar inmiddels houd ik het album (haar tweedejaarsalbum inmiddels) goed bij. Bijna maandelijks werk ik de foto’s bij, soms maar 3 foto’s per maand als die voldoende zeggen over onze avonturen die maand, verhaaltje erbij, een leuke achtergrond. Ik doe het via een digitaal album van de Hema, daar heb ik fijne ervaringen mee.

Naast dat ik straks een eerstejaarsalbum van de baby heb, ga ik ook voor Olivia een derdejaarsalbum maken. Ik heb hier even over getwijfeld, want er komt natuurlijk overlap in qua foto’s. Foto’s waar ze samen leuk op staan of dagjes uit als gezin, maar uiteindelijk wil ik mijn meiden ieder hun eigen albums mee kunnen geven later. En nu maar hopen dat ze mijn inspanningen van nu waarderen tegen die tijd!

6 Responses

 1. Whitney

  Het is zeker een inspanning maar zeker waard! Ben nog altijd blij met mijn foto albums. En nu een note to myself: starten met maken!

  • Gwen

   Ja, doen! Ik begon met Olivias eerste jaarsboek in foto’s ook pas rond negen maand 😉 Had m toen ze net één was af en tweedejaars dus beter bijgehouden. Aanrader, dat bijhouden.

 2. Joyce

  Heel erg leuk! Ik loop bij Luuk’s boekjes nu al giga achter, behalve met de Pauline Oud boeken. Gelukkig blog ik veel, ook op zijn eigen blog, dus ik kan alles wel heel makkelijk terugvinden.

  • Gwen

   Ja idd 🙂 Ik was bij het eerste boek van Olivia de meeste tijd kwijt met selecteren welke foto’s ik wilde, nu ik het jaar wel goed bijhoudt, gaat het makkelijker vind ik.

 3. Rachelle

  Zo leuk dat je dat doet, ik weet zeker dat je meiden daar later heel blij van worden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.