Lief Dagboek #36

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Een week met wat minder foto’s dan normaal, omdat ik ze gewoonweg ben vergeten te maken. Het was een wat mindere week, omdat ik twee nachten amper geslapen heb en dat hakt er de rest van de week direct in natuurlijk. De baby hield me wakker, mijn hoofd bij vlagen ook en Olivia helaas ook. Hoewel, het probleem met slapen zat bij haar deze week vooral in het begin van de avond. Het niet willen slapen. Ach, komende week wordt vast weer beter!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #36Het is zo fijn om een dochter te hebben die net als ik dol op poetsen is! Ze pakt regelmatig zelf onze bezem die aan de zijkant van de kast in de keuken staat en zo ook afgelopen dinsdag. “Poetse, poetse.”, goed hoor lieverd: poets jij maar. Dat dat dan de bank met een bezem is, mag de pret niet drukken. ’s Middags was het weer eens buitenspeelweer, heerlijk!

Vorige week kocht ik zo’n canvasbord waar je kaarten en foto’s ‘onder’ kunt hangen bij de Action. We zochten nog iets leuks voor de muur achter de deur op Olivia’s kamer en deze met roze en fuchsia/rood past exact bij de rest van inrichting. Woensdag haalde ik de foto’s op die ik bij Hema besteld had en pimpte haar kamertje. The final touch, het is echt helemaal klaar nu.

Dit geurtje, Downtown van Calvin Klein, kocht ik begin dit jaar met een bon die ik voor mijn verjaardag kreeg en vind ik echt heel lekker. Ik vergeet alleen soms dat hij in de kast staat, omdat een andere (Seductive van Guess) momenteel vooraan staat. Dat flesje zit namelijk nog het volst en meestal is dat mijn tactiek: volle flesjes eerder minder vol maken en dan net zo lang afwisselen tot er één helemaal op is, vervolgens mag ik een nieuw geurtje kopen. Het klinkt als een hele voorraad, maar meer dan 3 of 4 geurtjes heb ik nooit staan hoor. Goed, woensdag deed ik deze dus weer eens op. Lekker.

Lees ook:  Drie kinderen - hoe moeilijk kan het zijn?!

Tot slot een kiekje van woensdag- of donderdagavond toen ik na het werken eten in elkaar flanste. Olivia trok de boxlade open en speelde met het babyspeelgoed. Voor een van de knuffeldoekjes met een konijntje eraan is favoriet.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #36Vrijdagochtend maakten we samen een filmpje voor Joost waarin Olivia onwijs lief “Papa werken bus.” zei, de eerste foto is een screenshot uit het filmpje. Dan smelt je toch? Overigens werkt Joost niet op/in de bus hoor, maar omdat hij met de bus reist en ik haar 1x verteld heb dat papa was werken en straks kwam met de bus, zegt ze nu steeds bovenstaand zinnetje. Volgens mij denken ze op het kinderdagverblijf dus dat Joost buschauffeur is, want ook daar heb ik het haar al eens horen zeggen toen ik haar ophaalde en ze dus over papa begon.

Tussen de middag at ik wat restjes (champignons, ui, peterselie en parmezaande kaas) en kreeg Olivia een gekookt eitje op brood. Vervolgens hebben we ruim 2,5 geslapen, heerlijk! Ook werd ik getagd op Instagram en ‘moest’ ik 20 feitjes over mezelf vertellen. Het is een leuke lijst geworden, die ik binnenkort ook op m’n blog publiceer, omdat niet iedereen die hier leest mij volgt op Instagram.

Rechtsonder een foto van vrijdag, eind van middag. Dochterlief en ik zaten samen een boekje te lezen op de bank en ik genoot naast van Olivia, ook van het waterige zonnetje buiten en de planken in de border. Fijn dat het weer droger weer is, maar het hoeft van mij echt niet nog warmer te worden. Dit is prima.

Lees ook:  Pavlikbandage

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #36Zaterdagmiddag bedacht ik ons weekmenu voor aankomende week en deed direct de boodschappen. Online welteverstaan, werkt echt heel goed voor ons en we zijn niet eens duurder uit dan wanneer we langs de Lidl en de AH gaan.

’s Avonds bakte ik een appeltaart en die moest natuurlijk geproefd worden. Onder het genot van een alcoholloos biertje, lekker genieten! Met chips ‘toe’ trouwens, waardoor mijn darmen nogal opzetten en ik met een megavolle buik ging slapen, niet zo slim, zoveel snaaien op 1 avond. Maar goed, de taart werd goedgekeurd, gelukkig maar want die was bedoelt voor onze koffievisite van zondagmorgen. Roos met haar vriend en Ayden kwamen namelijk even langs. Onwijs leuk omdat Roos en ik bijna even lang zwanger zijn en de peuters ook bijna niets schelen.

Na het middagdutje van Olivia en mij kwam Joost met het voorstel uit eten te gaan met z’n drietjes, dus gingen we eind van de middag naar een tapasrestaurantje hier in de buurt. Heerlijk gegeten met Olivia naast papa op een kussen op de bank, in plaats van in de kinderstoel. Ze voelde zich een hele dame zo, zo schattig.

En toen was het weekend alweer voorbij. Helaas. Maandag heb ik wat was weggewerkt, werden de boodschappen bezorgd en maakte ik nieuwe pastasaus, zodat we weer vier weken vooruit kunnen met een diepvriesvoorraad. Ideaal!

4 Antwoorden

    • Gwen

      Hihi, het zal wel niet, rond die leeftijd. Maar stiekem hoop ik dat ze net zo’n poetsneuroot blijft/wordt als ik 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.