Kijkje in de babykamer

geplaatst in: Huishouden, Zwangerschap | 18

Zoals ik een week of twee geleden al schreef, ben ik begonnen met ‘nestelen’. Inmiddels is de babykamer klaar. Ja, echt klaar, klaar. We hoeven er niets meer aan te doen. Met dank aan mijn schoonmoeder zijn zelfs de hydrofiele doeken gestreken, dat is namelijk het enige dat ik gestreken wilde hebben (de eerste keer, daarna doe ik het ook niet meer) en die lagen al weken gewassen en wel op zolder op me te wachten. Ik heb namelijk een hekel aan strijken. En ben er slecht in. Zo lief dat zij dat wilde doen! De babykamer is dus klaar, tijd voor een kijkje in het kamertje van onze kleinste prinses!

Veel meer roze dan bij Olivia

Bij Olivia wilden we toentertijd vooral veel basic dingen. We kochten een groot deel van de lijn van Tijgetje (lakentjes, badje, billendoekjesbak en meer) en combineerden dit met zachtgrijs. Het dekentje en de aankleedkussenhoes bijvoorbeeld. Wel kwamen er daarna roze accessoires bij zoals een vloerkleedje, een bloem in een fles en natuurlijk de letters van haar naam met Pip-behang die zijn meeverhuisd naar haar kamer. En, op de bovenste foto is een glimp te zien: die hebben we weer voor dit meisje. Ze zijn zo leuk!

Ditmaal wilde ik meer roze. Ook omdat er in de loop der tijd meer roze in Olivia’s babykamer was geslopen en dit ons erg goed bevalt. Niet voor niets is haar grote meidenkamer ook erg roze. Afijn: lakentjes moesten roze, net als de onderlakens (hoewel ik nog een aantal roze van Olivia had liggen, maar deze na anderhalf jaar hierop kwijlen en snotteren wilde vervangen) en de aankleedkussenhoes. De kamer is dus in zijn totaliteit veel meer roze dan 2 jaar geleden, maar toch nog aardig basic. Precies zoals Joost en ik het graag zien.

Lees ook:  Zwangerschapsshoot

Mijnlevenalsmama | Kijkje babykamer

Mijnlevenalsmama | Babykamer links

Mijnlevenalsmama | Babykamer kledingkast
Genoeg kleding lijkt me. Rechts hangt 50/56, links hangt 62 en wat 68 dat klein valt en Olivia ook droeg tijdens haar 62-periode Alles is gewassen, zo leuk om eventjes in de kast te gluren!

De babykamer is de kleinste slaapkamer in ons huis. Als je binnenkomt zie je direct het bedje staan. Dit stond altijd al op die plek. De deur kan inmiddels nog maar 3/4 open, maar dit is niet storend (en er staat een deurstopper achter om ongelukken met de kledingkast te voorkomen). Op de muur achter de deur staat namelijk de kledingkast en de schommelstoel. Na heel veel schuiven en nadenken bleek dit de mooiste inrichting, mÊt schommelstoel. Die paste er namelijk nooit in dachten we vooraf, tot ik deze indeling opeens ‘voor me zag’ (en het feit dat ik perse een schommelstoel wilde, dus er alles aan wilde doen om het te laten passen).

Mijnlevenalsmama | Babybedje

Dezelfde kamer, heel anders

Ik heb gekozen voor fuchsia en zachtroze. Het onderlaken dat er nu op ligt is fuchsia en de aankleedkussenhoes daarom lichtroze, maar ik heb van beide ook de andere versie, dus kan ruilen. Ook hebben we nog een aankleedkussenhoes met dezelfde bloemetjes als op het lakentje. Matchy-matchy dus (die bloemetjes komen ook terug in een van de boxkleden). Overigens hebben we Olivia na 8 weken in een slaapzak laten slapen en gaan we dit denk ik nu weer doen bij de baby. Het lakentje en dekentje (nog van Olivia, die grijze dekens) verdwijnt dan, vandaar dus de kleurige onderlakens.

Mijnlevenalsmama | Commode

Mijnlevenalsmama | Babykamer rechtsIn het nisje waar de commode nu staat, direct rechts als je de kamer binnenloopt, stond toen het nog Olivia’s kamer was dus de kledingkast. Paste precies in dat nisje en omdat de kamer klein is, viel dat de kast ‘lekker weg’. Nu staat hij achter de deur en zie je hem ook niet direct. Daarnaast wilden we graag dat deze kamer echt een soort nieuwe kamer zou worden, dus besloten we de commode in het nisje te zetten. Het oogt echt heel anders dan twee jaar terug en stiekem ben ik blijer met deze indeling. En met de roze kleur, maar dat is gegroeid door de jaren. Daar moest ik 2 jaar geleden echt niet aan denken!

Lees ook:  Dagboek van een zwangere #9

18 Antwoorden

 1. Healthy Mommy

  Wat leuk! En stiekem had ik niet anders verwacht, dan dat de babykamer ruim op tijd af zou zijn. Heerlijk! Die kan afgevinkt worden. Nu alle tijd en ruimte voor nesteldrang. Haha.
  O trouwens: wat stoer dat jullie een schommelstoel hebben!!

  • Gwen

   Haha, en hij is al een wk of vier af zegt 😉 Op de poster na, die moest nog geleverd worden haha. Schommelstoel wilde ik echt graag omdat ik anders als ik Joost wil laten slapen direct naar beneden moet en nu kan ik in de babykamer blijven. Ideaal 🙂

  • Gwen

   Dankje! Die van jullie ook helemaal af? Ben ook nog steeds heel blij met de meubels, vonden wit toen te wit en dit ‘hout’ maakt het toch warmer ofzo.

 2. Linda

  Mooi gedaan hoor. Hier ook in het begin heel neutraal gehouden omdat we niet zouden weten wat het zou worden en in de loop der tijd toch heel erg roze geworden.

 3. Manon

  Ah heel erg leuk! Ik vind het wel leuk dat niet alles rozerozerozeroze zuurstok is geworden. Zo is het precies de goede hoeveelheid haha.

  • Gwen

   Dankje! Nee, roze muren enzo moet ik ook echt niet aan denken. Krijgen ze ook niet als ze groter zijn 😉 Accessoires of zoals Olivia een tafeltje en kastje in zachtroze, kan net 😉

 4. Miranda

  Super leuk geworden zo! Bij Dana had ik in het begin ook veel neutraal maar op den duur smokkelde ik ook veel roze naar binnen 😉

 5. Jessica

  Ooooh ik krijg er zelf ook een beetje nesteldrang van! Heerlijk, dat kamertje inrichten, vond ik echt 1 van de leukste dingen tijdens mijn zwangerschap!

 6. Monique

  Oooh wat een heerlijk fris, meisjesachtig, maar toch rustig kamertje is het geworden! Jullie meisje zal zich er heerlijk thuis voelen 🙂 Ik moest trouwens ook niet aan (veel) roze denken voordat Lise er was, maar het begint toch steeds leuker te worden. Ik denk dus dat haar grote meidenkamer over een tijdje lekker roze wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.