Tag: Bijna (voor de tweede keer) mama

geplaatst in: Zwangerschap | 6

Betty, die inmiddels bevallen is, zette een tijdje terug een tag online die zij zelf heeft bedacht. De bijna-mama-tag met allerlei leuke vragen over je kinderwens, verwachtingen en voorbereiding op de bevalling bijvoorbeeld. Hoewel ik natuurlijk al mama ben, vind ik de vragen toch leuk genoeg om in te vullen en dan vooral gericht op deze zwangerschap. Lees mee!

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Ik wist als klein meisje al dat ik moeder wilde worden en toen ik Joost leerde kennen wist ik ook zeker dat ik met hem kinderen wilde. Gelukkig had hij hetzelfde idee, maar ‘gingen’ we er pas voor toen we al 6 jaar samen waren. Van mij had het een jaar eerder gemogen, toen was ik klaar met mijn studie en omdat vrienden van ons toen hun eerste kindje kregen, ging het extreem kriebelen bij mij. Helaas was manlief er nog niet aan toe. En, we kochten dat jaar een huis en dat moest nog gebouwd worden, dus zwanger worden in de flat, 3 hoog zonder lift, in een niet al te fijne buurt, was ook niet echt handig. Al met al was het dus perfect ‘getimed’ om een jaar later, vlak voor de oplevering van het huis, zwanger te worden.

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Het leek me onwijs speciaal om zwanger te zijn, om altijd samen te zijn in je lichaam en de schopjes te voelen. Ik wist natuurlijk van die vriendin die een jaar voor mij zwanger was, dat het echt heel speciaal was. Echter, zij is geen klager, dus ik dacht echt dat alles een eitje was. Dat viel met een zeer bekken en slecht slapen en aan het einde een buik die in de weg was dus een beetje tegen. en toen kwam de aap uit de mouw: daar had zij ook allemaal last van gehad! Maar goed, al met al ben ik, dat weten jullie inmiddels wel, gek op zwanger zijn.

3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Heel veel blijdschap en ongeloof, zowel de eerste als tweede keer. We hoopten snel zwanger te raken van Olivia en dat lukte. Het kon dus, mijn lichaam kon zwanger worden, geweldig! De tweede keer nu, ging gepaard met de twee maanden ervoor óók een positieve test, maar een menstruatie er achter aan. Dit keer was er dus meer ongeloof en onzekerheid en volgde de grote blijdschap pas na meerdere testen gedurende meerdere dagen en het bijna twee weken overtijd zijn.

Lees ook:  Waarom een 3e zwangerschap pittig is

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Ik schreef hier al eens over. Ik had vroeger altijd het idee dat ik een jongensmama zou zijn, maar dit kwam vooral doordat ik vaak oppaste op jongetjes bij ons uit de buurt. Toen we tijdens de 20-wekenecho hoorden dat Olivia een meisje was, was dat heel even wennen. We dachten immers beiden een jongetje gemaakt te hebben. Ditmaal had ik wel een (stille) voorkeur, namelijk voor een meisje. Twee meiden leken me onwijs leuk. Lekker samen spelen en keuvelen en ik heb de afgelopen 2 jaar ontdekt dat ik echt een meisjesmama ben. Sterker nog: als dit een jongetje was geweest (net zo welkom natuurlijk!) had ik harder moeten slikken dan toen Olivia een meisje bleek te zijn, een meisje ‘kan’ ik namelijk al en een jongen zou helemaal nieuw zijn.

Mijnlevenalsmama | Tweede keer mama5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Niet echt, hoewel we wel wisten welke wagen we wilden en dat we de meubels in ‘strandhuisjeshout’ mooi vonden. De eerste keer in de babywinkel raakten we enthousiast over van alles met Tijgertje erop, dus kochten dat. Het badje, lakentjes etc. We hebben nooit getwijfeld of tig winkels bezocht, maar zijn voor onze eerste ingeving gegaan. Zonder spijt, hoewel we dit keer wel meer roze accessoires in plaats van uniseks hebben.

6. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Heerlijk! Ik vond het de eerste keer al onwijs fijn om zwanger te zijn en deze tweede keer ook. Sterker nog: ik moet er niet aan denken dat ik hierna nooit meer zwanger zou zijn. Zwanger zijn is echt onwijs fijn, vind ik. Die buik, ja die begint nu een beetje in de weg te gaan zitten. En niet alle (positie)kleding zit meer even lekker, maar toch zou ik het voor geen goud willen missen.

Lees ook:  Eindelijk ook een hobby!

7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Eigenlijk ben ik vooral de eerste weken heel onzeker geweest, bang dat het weer niet goed ingenesteld zou zijn en ik een vroege miskraam zou krijgen. Na zes weken verdween de onzekerheid, mede omdat ik toen misselijk werd. Misselijkheid voelde als bevestiging. Daarnaast was (ben) ik ditmaal meer bewust van alles wat fout kan, zoals een ernstige afwijking die zichtbaar is bij de 20-wekenecho, een vroeggeboorte bij een kritieke termijn en zelfs in de buik overleden kindjes, horrorbevallingen. Ik ken nu mensen die dit meegemaakt hebben en dat maakt me veel minder onbevangen dan de eerste keer.

8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Nee, daar heb ik laatst nog over geschreven ook. We weten nog voldoende van de cursus bij Olivia toentertijd en stiekem denk ik dat het weer een keizersnede wordt.

9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Het eerste moment, eindelijk ons meisje in m’n armen. En de kraamtijd, hele dagen cocoonen met z’n viertjes, heerlijk!

10. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Mee! Sowieso heb ik soepel zwangerschappen, de bekkenpijn is naar, maar met rustig aan doen goed te dragen. Zo ook de slechte nachten, het hoort erbij. Ik neem het voor lief, omdat ik zwanger zijn gewoonweg onwijs genieten vind!

6 Responses

    • Gwen

      Ja uiteindelijk lijkt een jongen me ook hartstikke leuk hoor, maar momenteel ben ik zo into meisjesdingen dat als dit nu een jochie geweest was, dat even wennen was. Jij hebt 5 kids zeg, wist ik niet eens!

  1. Healthy Mommy

    Wat een leuke tag! Aangezien ik je al langer volg wist ik best veel al, maar dat komt omdat je natuurlijk ook al mama bent van Olivia. Ik ben echt zooooo benieuwd hoe je dochtertje gaat heten, wanneer ze komt en hoe dat allemaal bevalt. Nieuwsgierige doos dat ik ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.