Leren fietsen + superleuke winactie

geplaatst in: Ontspanning, Samenwerkingen | 40

De fiets is niet meer weg te denken bij ons thuis. Ik schreef vorig jaar al eens over mijn mamafiets waar ik nog elke dag onwijs blij mee ben en recent schreef ik een stuk over hoe wij het al een jaar ‘redden’ zonder auto. Met fiets. Inmiddels zijn we naast de driewieler van dochterlief, mijn mamafiets en Joost zijn fiets ook in het bezit van een bakfiets. Een fietsgezin dus en hoe eng ik het stiekem ook vind (want: vallen!): ik kan niet wachten tot we onze meiden straks kunnen leren fietsen!

Meidenfiets met alles erop en eraan

Zover is het nog niet, Olivia begint het draaimechanisme op haar driewieler net door te krijgen, maar scheurt er nog niet de straat mee door. Dat komt vast vanzelf, ergens komend jaar. Dan wordt het tijd voor de aanschaf van een ‘grote-meidenfiets’. Een echte, met mandje en een grote bel. Misschien zelfs wel met een fietsstoeltje voor haar pop en een mandje voor de boodschappen. Hoe leuk is dat? Er zullen in ieder geval zijwieltjes op zitten in het begin, zo hebben we immers allemaal leren fietsen toch?

Mijnlevenalsmama | Winactie kinderfiets

Een echte stoere, roze, meidenfiets dus, waarschijnlijk voor haar derde verjaardag. Of iets eerder, mocht ze er aan toe zijn. En dan mag papa achter haar aan rennen door de straat en de achterkant van het zadel vasthouden. Althans: zo herinner ik het van mijn vader die me leerde fietsen. Maar voorlopig blijft dochterlief nog even onder mama’s vleugels op haar driewieler in de tuin. Of in de bakfiets of het fietsstoeltje.

Lees ook:  5x apparaat van de toekomst dat ik wil
Winactie: een kinderfiets voor je zoontje of dochter

Kun je net als ik niet wachten tot je je zoontje of dochter kunt leren fietsen, dan heb ik goed nieuws! Ik mag namelijk in samenwerking met FietsenopFietsen een fiets weggeven. Ja, je leest het goed: je kunt één van bovenstaande kinderfietsjes winnen.

FietsenopFietsen richt zich alleen op online verkoop en kan hierdoor haar prijzen laag houden, terwijl zij wel kwaliteit leveren. Ze hebben een ontzettend breed aanbod: van kinderfietsen tot dames- en mamafietsen en zelfs (elektrische) bakfietsen. De verzending is gratis en in de meeste gevallen heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Joost en ik gaan hier absoluut een kijkje nemen tegen de tijd dat Olivia aan een fiets toe is.

Voor deze winactie heb ik gekozen voor meisjesfiets Cindy, een stoere wit met roze fiets inclusief boodschappenmandje, fietsstoeltje én zijwieltjes. De fiets heeft een gesloten kettingkast, dus je kindje kan niet tussen de ketting vast komen te zitten. Daarnaast zijn het stuur en zadel in hoogte te verstellen, dus kun je met gemak anderhalf jaar vooruit met deze 12inch kinderfiets. Voor de jongens heb ik gekozen voor beachcruiser Olfie, omdat ik dat een onwijs stoere, maar toch ‘zachte’ jongensfiets vind. Geen standaard blauwe fiets en opvallend door de oranje accenten in de banden. De fiets is ook uitgevoerd met zijwieltjes, een gesloten kettingkast en een in hoogte verstelbaar stuur en zadel.

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat hieronder in een reactie weten waarom jij graag wilt winnen en voor welke fiets je gaat.
 • Daarnaast zou ik het leuk vinden als je mij volgt op Facebook en/of Bloglovin’ en dit bericht liked.
Lees ook:  Fopspeentjes + winactie

De winactie loopt t/m vrijdag 10 oktober, zodat we op Olivia’s verjaardag op 11 oktober een winnaar via de Facebookpagina bekend kunnen maken. Heel veel succes!

Mijnlevenalsmama | Gesponsorde blogpost

 

40 Responses

 1. Marianne

  Wat een leuke winactie. Ik doe zeker mee. Ik heb een zoontje dus ik doe mee voor de Olfie fiets. Toevallig heb ik gisteren zelf een mamafiets gekocht en ben er hopelijk net zo blij mee als jij. Volgens mij volg ik je al p FB en bloglovin 🙂

 2. Alida

  Oeh gaaf! Ik zou graag de Olfie fiets voor Finn willen winnen. Echt helemaal mijn stijl die fiets! Ik ga je zo even op fb volgen.

 3. Janke

  wat een super gave winactie. Wij kunnen niet wachten om ons kleintje te leren fietsen aangezien wij zelf helemaal gek zijn van fietsen. Daarom doe ik graag mee aan deze winactie

 4. Anja

  Oh wauw! Ik ben een ‘stille’ volger van je blog, maar nu moet ik toch echt reageren. Voor mijn zoon (juli ’12) waren we ons al aan het oriënteren op fietsjes, maar zo mooi waren wij ze nog niet tegengekomen. Ik.doe daarom graag mee aan je actie 🙂

 5. Marjon

  Ik volg je via instagram en klik zo door naar je blogs. Zal ook eens op fb zoeken…. Maar een super winactie!, ik ga voor de meisjesfiets. Mijn dochter is 3 jaar en nu steeds tweede hands fietsjes van grote nicht gekregen. Niks mis mee, maar een eigen nieuwe zou te gek zijn 🙂

 6. Michelle

  Wauwie super leuk! Ik mag altijd graag je blogs lezen maar ben niet zo aanwezig. mijn meisje word in Januari 3 en laat dit nou net het cadeau zijn waar ook deze fietsmama naar opzoek is. Ik doe dus graag mee voor de Cindy.

 7. Evelien

  Wat een GAAAAVEEE ACTIE!! Wij willen zeker mee doen. Olfie fiets zou fantastisch zijn voor Quinten. Ben een alleenstaande moeder & student. Wil natuurlijk het allerbeste voor me kind. & daar hoort een fietsje bij voor hem hier in het fietsland Nederland!

 8. Amanda

  Via instagram volg ik je, mijn zoontje, is een paar maanden ( 3 maanden) jonger dan Olivia. Ik haal uit jouw blogs super tips en ideeën! Bedankt 🙂
  Ik vind t fijn om van een mede-mama te lezen hoe andere kinderen het doen.
  Je blogs zijn een momentje van herkenning en vermaak

 9. Anita

  Wat een leuke actie! Ik zou graag meedoen voor de ‘Olfie’ fiets voor m’n zoontje. We zijn inmiddels zwanger van ons tweede kindje, en de aandacht zal over een aantal maanden dus verdeeld moeten worden. Zou geweldig zijn als hij dan heerlijk samen met mama kan cruisen op deze mooie fiets!

 10. Jessy Coppieters

  Een superleuke winactie schrijf in de aanhef van deze blog….. Nou dat is het zeker!
  In je blog lees ik jouw herinnering van vroeger aan het leren fietsen. Bij mij kwam dit ook gelijk weer boven drijven en wist ook nog precies op wat voor fietsje dit was. Ik zou mijn zoon ook graag zo’n mooie herrinnering mee geven met een Olfie fiets. En laten we eerlijk zijn het leren fietsen is wel iets waar hij zijn verdere leven nog profijt van heeft.

  Ik kijk uit naar Olivia haar verjaardag 😉

 11. Roos

  Oooh ik vind de beachcruiser zo stoer! En dat poppenzitje op de meisjes fiets, TE schattig! Maar aangezien ik (straks) gezegend ben met 2 jongens doe ik natuurlijk mee voor de Olfie, die zou hier prima op zijn plaats zijn! *gaatheelhardduimen*

 12. Odile

  Het duurt nog een tijd voor Maxim kan fietsen, maar aangezien het geld bij mij absoluut niet op de rug groeit en zijn opa stiekem niet kan wachten tot hij hem kan leren fietsen (zelf fietsfanaat), zou ik heel graag de jongensvariant winnen!

 13. Cd

  Super actie! Wat een mooie fietsen. Ik vind de fiets ‘Cindy’ heel goed bij mijn dochtertje passen. Roos, boodschappenmandje, poppenzitje… Perfect voor een echt meisje. 😉 Duimen maar…

 14. Joyce

  Gave winactie! Ik doe graag mee voor mijn Nichtje, die wordt dit voorjaar 2 en is motorisch al lekker ver aan het ontwikkelen.

 15. Yvette

  Wat een leuke winactie. Ik doe mee voor mijn dochter. Is nu 1.5 maar probeert al te fietsen op haar driewieler. Dan kan ze van het voorjaar goed leren fietsen!

 16. Joyce

  Wat een leuke winactie zeg! Ik doe graag mee voor Luuk’s grote vriend Jayden (26 maanden). Dan kan hij hem “in fietsen” en nemen we hem daarna weer over voor Luuk 😉

 17. Fleur

  Wat een gave actie zeg. Wij hebben in het voorjaar precies nieuwe fietsen gekocht voor de jongens, maar ik doe toch graag mee voor m’n neefje, want z’n ouders hebben het niet zo breed. Dus ik ga voor de Olfie.

 18. Janske

  Ik doe graag mee voor mijn vriendin Femke…Haar zoontje Lars zal helemaal blij worden van zo’n mooie fiets. Wat een geweldige verrassing zal dat voor hem zijn!

 19. Linda

  Wat een gave actie! Ik doe graag mee voor Yasmin! Fietsen is nu nog niet echt aan de orde maar tegen die tijd zal ze het een prachtige fiets vinden! En natuurlijk like ik je op Facebook en bloglovin!

 20. Healthy Mommy

  Oh wat een mega fantastische gave enorm leuke en fijne winactie! Tja, net als elke moeder wil ik hier maar wat graag kans op maken. Ik hou van fietsen, wandelen.. Ach als ik maar beweeg en dat wil ik natuurlijk met Yara ook blijven doen. Ik ga haar proberen mee te geven dat bewegen en buiten zijn gezond en heel fijn is. Dan komt een fiets natuurlijk heel erg van pas.

 21. Ilse

  Wat een leuke winactie! Ik zou heel graag mee doen voor mijn zoontje Mees. Hij wordt bijna 2 en doet niks liever dan buiten ravotten. Op deze stoere fiets kan hij straks vast al zijn energie kwijt! Heerlijk!

 22. Ans

  Ik doe mee voor mijn neefje Oliver. Hij speelt heel graag buiten en als hij binnenkort zou kunnen leren fietsen, dan zal hij dat geweldig vinden.

 23. Nynke

  Ik ga voor de meidenfiets voor mijn 3-jarige nichtje. Ik volg je via bloglovin en FB.

 24. karin

  Wat een super leuke actie Gwen! Ik doe natuurlijk graag mee voor onze lieve Jill. Onwijs leuk straks onze meiden samen op de fiets 🙂

 25. Susan

  Een fietsje… en wat een mooie! Straks samen op de fiets met zijn grote zus? Nu haalt hij veel plezier uit zijn loopfiets maar ik zie hem hier al snel avonturen op beleven. Weer een fase verder… En wij? Wij fietsen erachteraan letterlijk en figuurlijk. Maar wel vol trots.

 26. Minke

  Ik zou graag de jongensfiets voor mijn zoontje winnen. Het lijkt me een super leuke nieuwe uitdaging voor hem. Daarbij is hij heel graag buiten en wil het liefst alleen buiten spelen. En dan kunnen we misschien eens samen op de fiets naar opa (hij woont 5 minuten lopen bij ons vandaan).

 27. shar

  Wat leuk! Ik vind de cruiser erg leuk! De zijwieltjes gaan er hier langzaam af en hij is hard toe aan een iets grotere fiets.

 28. Maris

  Jaaaaa die moet ik dan toch wel winnen? Op Emily haar verjaardag? 😀 Pick me pick me. Ik doe graag mee. Voor de onderste fiets (lekker stoer). Volgens mij volg ik je al overal, maar ik ga het nog even checken (heel slecht ben ik met facebook hihi).

 29. bibian

  Wat een kei leuke winactie, ik doe graag mee voor River en dan natuurlijk de jongensfiets. Liefs Bibian

 30. denise

  Wat zou dit een geweldig cadeau voor mijn lieve neefje zijn!
  Als je moet leren fietsen dan is zo’n nieuwe coole fiets wel heel fijn.
  ‘Olfie’ is het helemaal.
  Het formaat, de zachte kleuren en het materiaal!
  Wat zou ik dit graag voor mijn neefje winnen,
  dan staat hij straks van blijdschap heel hoog te springen.

 31. Marieke b

  Pfff hoop dat het nog kan, mijn reactie staat er niet tussen☺️
  Maar zou het super leuk vinden de olfie te winnen( jongensvariant)
  Succes en natuurlijk een onwijs leuke verjaardag van olivia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.