Lief Dagboek #40

geplaatst in: Gezinsleven | 8

Het was een hele leuke, fijne week! Lunchen met mijn schoonmoeder, twee vrije dagen voor mij, het zonnetje, onder zwangerschapsshoot en een ontzettend lieve bijna-peuter waarmee ik heel veel boekjes heb gelezen deze week. Kijk mee!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #40

Dinsdagochtend bezemde Olivia de troep onder de ontbijttafel op, terwijl ik de vaatwasser inruimde. Nou ja, soort van. Dat bezemen althans, want ze doet haar best en pakt zelfs het veger en blik erbij, maar ‘gek genoeg’ belanden de kruimels steeds niet in de prullenbak, maar een stukje verderop op de vloer. Ach, niets aan te doen.

Joost zijn moeder kwam langs en we besloten te gaan lunchen in het winkelcentrum bij ons in de buurt. Ik nam een broodje met geitenkaas, Olivia at en tosti en mijn schoonmoeder een clubsandwich. Het was heerlijk! En gezellig! Olivia speelt sinds deze week onwijs veel met haar pop en de buggy. De pop moet de hele dag slapen. Met een theedoek over haar hoofd. En zonder haar kleren aan. Hopelijk gaat ze straks ietsje voorzichtiger met haar zusje om, maar het ontzettend schattig om dochterlief de hele dag met haar pop in de weer te zien.

Ook maakten we een grote treinbaan van de Duplo en reden rond met auto’s. Dit omdat we nog geen trein hebben, hopelijk krijgt ze die voor haar verjaardag. Woensdag was het mama-tijd. Ik bracht Olivia naar het kinderdagverblijf en zou twee dagen gaan niksen. Dat was heel erg wennen, vooral woensdagochtend. ’s Middags en donderdag gingen al beter. Ik heb bijna niets anders gedaan dan Masterchef Australië gekeken op de laptop. Heerlijk! Ook bestelden we begin van de week een tweede boxkleed, omdat we er pas één hadden en ik de oude van Olivia verkocht had. Deze waren grijs en inmiddels vinden we roze in de woonkamer gewoon hartstikke gezellig, dus mochten er roze boxkleden komen. Het kleed kwam donderdag binnen en kleur mooi bij de grijze Nijntje-mobiel die we nog hebben van Olivia. Blij mee!

Donderdagavond hadden we groeiecho. De baby doet het prima, ik ook. Ze loopt ongeveer een weekje achter qua groei, maar dat deed Olivia ook rond deze termijn. Zij werd tot en met de echo van 37,5 week rond de 3000/3100 geschat en woog uiteindelijk 3390 gram, dus ik maak me geen zorgen om deze baby. Wel krijgen we over 2,5 week weer een groeiecho om te kijken of ze haar eigen groeicurve nog volgt. Zal vast wel! Overigens ligt de baby, niet verrassend want ik voel dat ontzettend goed, nog steeds onvermurwbaar in stuit.

Lees ook:  Waarom wij geen goede slapers hebben

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #40

Linksboven een foto van donderdagochtend. Olivia (met grote muggenbult, de boosdoener is inmiddels gevonden) zat van haar cracker te genieten en ik wilde graag een foto voor Joost maken. Ze vindt foto’s en de flits onwijs leuk, dus roep steeds: “Keer, keer!” alsin: nog een keer. Ik maakte dus een heel stel lachende foto’s. Van met de ogen dicht, tot met de ogen open en allemaal met een big smile.

’s Avonds aten we pizza en Joost en ik kropen op de bank met Expeditie Robinson en guacamole met tortillachips. Mmm! Vrijdagochtend was Olivia al wakker voor manliefs wekker: voor zes uur dus. En ze wilde echt niet meer slapen na haar ochtendslokje bij mij. Helaas. Ik besloot er maar het beste van te maken, dook nog voor Joost onder de douche, verschoonde Olivia’s bedje en poetste toen Joost de deur uit was de douche en het toilet boven. Na het ontbijt de toilet beneden, samen een stukje fietsen en bloed laten prikken. Mijn ijzer- en glucosegehalte moesten weer getest worden. Heel normaal rond de 30 weken.

Toen dochterlief lekker op bed lag voor haar dutje, kroop ik even in de schommelstoel op de babykamer. Genieten en fantaseren! Ik ben zo benieuwd hoe ons tweede meisje is! Daarna lekker op de bank gelaptopt in plaats van een middagdutje gedaan. Vrijdagavond vroeg naar bed, om zaterdag fit op de foto te staan. We hadden onze zwangerschapshoot namelijk, maar daar schrijf ik, als ik de foto’s binnen heb, nog een apart blogje over. Dat houden jullie dus tegoed! Het was in ieder geval een geslaagde shoot, met blauwe lucht en een zonnetje, in het park in de buurt hier.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #40Zaterdagmiddag bakte ik een bananenbrood. En smikkelde samen met Olivia (en Joost) een hele cakevorm weg. Vooral Olivia, die is er echt dol op! De volgorde van deze foto’s klopt niet helemaal: de m&m’s at ik eind van de middag en ’s avonds en de derde foto is van tussen de middag. Olivia lag op bed en ik dook op de bank met mijn laptop. Even bijkomen van de shoot en mijn zwangere lichaam wat rust gunnen. Het bananenbrood maakte ik dus na het middagslaapje van dochterlief.

Lees ook:  Lief Dagboek #26

Zaterdagavond gingen Joost en ik heerlijk op de bank. Hij keek een (vage) film en ik Masterchef. Niet zo gezellig, maar wel heerlijk ontspannend. Zondag was ook al zo’n fijne dag. Hoewel Olivia vroeg wakker was en ik slecht had geslapen (maagzuur, tig keer naar het toilet), was Olivia ontzettend lief en puzzelden we een groot deel van de dag samen. Manlief werkte aan zijn eindopdracht voor zijn studie en ging ’s middags lekker met Olivia naar de speeltuin.

Maandag kwam mijn schoonmoeder schoonmaken. Eerder wilde ik dat niet, want vond het lullig om te vragen en vind dat ik zelf dingen moet doen, maar ik ben bijvoorbeeld geen fan van ladders en vind het ook eng als Olivia onder aan de ladder staat en ik erop. Op de keukenkastjes of onze slaapkamerkast stoffen is er dus niet bij. En Joost is nog druk met zijn eindopdracht. Samen maakten we maandagochtend alle deuren schoon en deden onze slaapkamer. Heerlijk dat dat gedaan is! Echt superlief dat ze dat wilde komen doen dus. Overigens heeft manlief zondag de koof van de afzuigkap onder handen genomen, dus ook dat ‘smetje’ kon ik weer van mijn to-do-lijst strepen. Fijn!

 

8 Responses

 1. Arcadia

  Wat een leuke week en fijn dat je hulp krijgt van je schoonmoeder. Wat een prachtige blotebuikenfoto op je instagram trouwens!

  • Gwen

   Vond ik ook 🙂 En mocht nog meer klusjes verzinnen voor over een week of twee hihi. Zo lief!

 2. Diana

  Wat lief van je schoonmoeder! Ik weet nog goed toen ik zwanger was van Levi dat mijn moeder ook mee kwam helpen poetsen. Dat was zó fijn!

  • Gwen

   Ja he?! Ben er nu ook zo blij mee, kom er niet aan toe met mijn bekken en Olivia om me heen. Vooral niet die niet-dagelijkse-poetsdingen zeg maar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.