Tag: Mijn dreumes

geplaatst in: Gezinsleven | 3

Het is bijna zover, 11 oktober wordt Olivia alweer twee. Het tweede jaar is zo mogelijk nog sneller voorbij gevlogen dan het eerste jaar. Ik kwam onlangs bij Pauline de dreumes-tag tegen en besloot deze op de valreep nog even in te vullen. Ik zal bij sommige vragen terugblikken op dit dreumesjaar, want als ik echt bij elke vraag naar het ‘nu’ kijk, wordt het al snel een peutertag en ze is vandaag de dag immers nog gewoon een dreumes. Een (veel te snel) groeiende dreumes, een bijna-peuter, waar ik stapelgek op ben!

 • Wat is haar favoriete eten?

Olivia is een broodeter. Eigenlijk net zoals haar ouders, die het toch proberen te minderen en zo veel mogelijk afwisselen met zaken zoals crackers, havermout, omeletjes en pannenkoekjes. Ze is qua avondeten een tijd fan geweest van zoete aardappel en eet momenteel het liefst vissticks en gebakken aardappel. Maar, Olivia eet het allerliefst brood. Momenteel is haar favoriet ‘broodje kaas’ of ‘cracker boter’. Die cracker krijgt ze dagelijks, een broodje kaas niet. Gelukkig noemt ze een boterham met pindakaas ook ‘broodje kaas’. Snel tevreden die kleine hummel van ons!

 • Het meest favoriete tussendoortje?

Die cracker met boter. Ik heb het dan over een volkoren Cracotte met roomboter. Een tijdje terug bedacht ik me dat ze te vaak droge crackers at terwijl ik er met roomboter of kokosolie gemakkelijk goede vetten aan toe kon voegen. Het werd roomboter en sindsdien is Olivia er dol op. Op rozijntjes of druiven ook trouwens. Of een peer.

 • Wat is haar favoriete drinken?

Absoluut mamamelk. Nog steeds. Het drinken bij mij ligt inmiddels ‘aan banden’ omdat ze sinds ik zwanger ben het liefst de hele dag wil drinken en ik weer terug wilde naar het ritme van daarvoor: de ochtend en de avond. Dat doen we nu weer sinds twee weken en werkt goed. Ik ben benieuwd hoe lang ze nog wil blijven drinken bij me. Inmiddels zou ik er wel vrede mee hebben als ze stopt, maar met oog op de baby en de grote veranderingen die dat met zich meebrengt, geef ik haar nog graag deze geborgenheid. Op een goede tweede plaats komt ‘baai drinken’, een smoothie van banaan en rijstmelk. En daarna water. Dat is het enige dat ze drinkt, op af en toe een slok thee van mij na, maar daar wil ze nog niet zoveel van weten.

 • Favoriete televisieprogramma?
Lees ook:  Tag: Mijn peuter

Als ik iets moet noemen is dat Nijntje, dat is namelijk het enige dat dochterlief soms kijkt. Ze kijkt namelijk nog geen televisie, alleen heel soms een Nijntje-filmpje op de laptop of van de dvd. That’s it. En dat is voldoende voorlopig.

 • Favoriete boek?

We hebben een 365 verhaaltjes boek over konijnen waar we ’s avonds uit voorlezen, maar de laatste twee maanden geen verhaal meer gelezen. Alleen bekeken. Dochterlief is momenteel dol op het boek vanwege de plaatjes. Bladeren en alles aanwijzen wat ze ziet, zodat wij kunnen zeggen wat het is. Haar favoriet is de pagina aan de binnenzijde van de kaft met een badje, handdoeken, wortels, shirtjes en een schoorsteen. Je begrijpt: haar favoriete elementen op die pagina die we dagelijks tien keer aanwijzen en samen ‘voorlezen’.

 • Favoriete speelgoed?

Het wisselt een beetje. Een tijd lang was haar keukentje het leukste. Ze rent dagelijks met de buggy door het huis, wil steeds buiten fietsen op haar driewieler en kan twintig keer achter elkaar op het muziekknopje van haar My Little Pony huisje drukken. En boekjes lezen met mij op de bank, ook altijd leuk!

Mijnlevenalsmama | Dreumesje
Nog net een dreumes, maar echt: zo gegroeid dit jaar – ik zie alleen maar peuter nu.
 • Favoriete kleur?

Ik denk roze, maar dat is omdat ze veel roze speelgoed heeft en haar kamer veel roze heeft. Opvallend is dat ze van haar drie paar schoenen het liefst de roze All Stars pakt, de andere twee hebben een andere kleur. Qua kleding is een van de twee shirtjes met een poes favoriet trouwens, niet roze, maar wel met een “Poesss!”.

 • Wat maakt haar verdrietig?

Op dit moment zorgt haar zin niet krijgen vooral voor tranen. Krokodillentranen. Ook frustratie als iets niet lukt uit zich soms in huilen, maar echt verdrietig wordt Olivia van wij die soms weg lopen van haar. Uit de slaapkamer als het bedtijd is, papa die op werkdagen de deur uit gaat terwijl wij twee aan het ontbijten zijn of een vreemde leidster op het kinderdagverblijf waarbij ik haar achter moet laten. Gelukkig is het vaak kort verdriet.

 • Hoe noemt ze papa en mama?

Papa en mama! Dat doet ze sinds ze een maand of 13 is de hele dag door. Inmiddels zijn het zinnetjes geworden zoals “Mama heppe, dicht” als ik haar jas dicht moet doen of “Papa kerke bus” dat ze herhaalt als ik zeg dat papa onderweg is uit zijn werk (en dus in de bus naar huis zit). Heerlijk dat geklets! Onze absolute favoriet is momenteel “Hesellig!” dat ze vaak zegt als ze het naar haar zin heeft of we gezellig met haar aan tafel of op de bank zitten.

 • Hoe noemt ze opa en oma?
Lees ook:  Samen spelen, samen ... (delen?)

Oma en papa. Omdat manlief regelmatig zijn moeder belt, roept ze als we aan telefoon zijn vaak dat we oma aan het bellen zijn, ook als we oma dus niet aan de lijn hebben.

 • Wat is haar favoriete knuffel?

Dat zijn er twee: haar knuffelkonijntje (zo’n soort doekje met hoofd is dat) en een groter konijn dat we een tijdje geleden bij de Ikea kochten.

 • Een favoriete activiteit?

Olivia is gek op de glijbaan en gaat dus graag naar de speeltuin naast ons huis of wil direct als ze op het kinderdagverblijf is, daar van de glijbaan.

 • Wanneer slaapt ze?

Sinds dochterlief een jaar is, slaapt ze overdag maar één keer.

 • Wat maakt haar druk?

Hoewel ze een vrij rustig meisje is, kan ze erg opgewonden worden van dingen. Papa die thuis komt uit zijn werk, lekker stoeien. De opwinding als we zeggen dat ze in bad gaat. Dat soort dingen. En rennen achter de buggy door het huis, dat gaat gepaard met heel hard lachen en rode wangetjes.

 • Wat maakt haar geweldig?

Alles! Olivia is echt een geweldig kind! Altijd al geweest, als baby en als dreumes en het peuterjaar wordt vast niet anders. Ze is gezellig, aanwezig, altijd vrolijk en heeft een aanstekelijke lach. De houdt van knuffelen en kusjes en kletst sinds 2 maanden de oren van ons hoofd. Echt, ik zou niet weten wat ik zonder haar moet!

3 Antwoorden

 1. Pauline - PSnim

  Lief dat je mij noemt :).
  Erg leuke antwoorden ook! Heerlijk van dat geklets, Nim begint dat ook steeds meer te doen. En hij kiest ook elke dag zijn schoenen uit en als ik andere bij hem aantrek word ie boos haha.

 2. Desiree

  Wat een leuke tag! En wat een heerlijke vrolijke foto van Olivia. Ze lijkt me echt een leuk lief meisje! Ik ga de tag vanavond eens even invullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.