Een normale donderdag, maar toch niet …

geplaatst in: Relatie | 8

… want mijn allerliefste man is vandaag jarig! Het is voor ons beiden een gewone werkdag, maar zaterdag vieren we een klein feestje gezamenlijk met Olivia die dan 2 wordt. En vanavond komt Joost zijn moeder bij ons pizza eten, om er toch een beetje bij stil te staan.

Mijn ‘thuis’

Joost is mijn thuis, mijn veilige haven, mijn beste vriend. Over anderhalve maand kennen we elkaar alweer 9 jaar en op mijn uitgerekende datum (7 december) zijn we 9 jaar officieel vriendje en vriendinnetje. Dat ging trouwens heel grappig, want toen wij elkaar leerden kennen, tijdens een dancefeest, kusten we alleen wat en wisselden aan het einde van de avond nummers uit. We zaten beiden in een scharrelfase en waren niet op zoek naar en vaste relatie. De vonk won het echter, want de volgende dag hingen we al met elkaar aan telefoon en twee dagen later gingen we uit eten en bleef Joost bij mij slapen.

Om een lang verhaal kort te maken: het was toen eind november en ondanks dat het heel goed voelde wilden we niet direct vastigheid en niet dat alles meteen ‘zo serieus’ werd. Mislukt. Een week later hadden we een relatie. ’s Ochtends in bed vroeg Joost mij of we nu vriendje en vriendinnetje waren. Ik lachte en antwoordde dat ik dat graag wilde. Mijn huisgenootjes hadden inmiddels broodjes gebakken in de oven en riepen ons dat het brood klaar was. Blij vertelde ik dat het nu officieel was. Om vervolgens ’s avonds aan die twee meiden uit te moeten leggen dat het eerdere ‘niet te hard van stapel lopen’ door het spreekwoordelijke toilet gespoeld was. We waren smoorverliefd, niets meer aan te doen. Eind december vierden we zelfs kerst bij ons beider families. Over rustig aan doen gesproken.

Lees ook:  Olivia's 3e verjaardagsfeest
Maximaal een week gescheiden sindsdien

Sinds die bewuste 7 december 2005 zijn Joost en ik denk ik maximaal een week van elkaar gescheiden geweest. Qua dagen en nachten. Echt, in 9 jaar tijd. Joost heeft mijn studentenkamer niet meer verlaten of ging wel thuis eten, maar kwam daarna weer bij mij slapen. We zijn na 2,5 maand gaan samenwonen en ik ben drie jaar geleden nog een keer een lang weekend met mijn ouders weggeweest. Om vervolgens vorig jaar Joost 2 dagen te hebben moeten missen toen hij voor zijn werk in Berlijn was. That’s it!

Mijnlevenalsmama | Joost is jarig
Wij op de Parade, zomer 2010.

Niets fijners dan samen thuis zijn. Elkaar om ons heen hebben en samen tijd doorbrengen. Ja het is anders geworden met de jaren. Waar we tijdens onze studententijd uren in bed doorbrachten en soms nachten lang kletsten, hebben we inmiddels verplichtingen. Runnen we een gezin. Met kind. En straks twee. De liefde is gegroeid, sterker geworden. Intenser.

Gefeliciteerd mijn liefste!

Joost zijn verjaardag dus en ondanks dat we het eigenlijk beiden niet echt meer vieren tegenwoordig, wil ik via deze weg manlief wel even speciale aandacht geven, want ik weet dat hij dit leest. In de bus, onderweg naar zijn werk, nog half slaperig en met een (gok ik) grote glimlach op zijn gezicht.

Lieve schat, gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zal je sparen en geen cijfers noemen, hoewel het helemaal niet dramatisch is en cijfers zo nietszeggend zijn. Ik ben ontzettend dankbaar dat jij al zo lang aan mij zijde staat. Mij accepteert om wie ik ben, met al mijn makken. Me aan het lachen kunt maken en me kunt troosten en me als klap op de vuurpijl twee kinderen hebt gegeven. Ons tweede meisje wordt bijna geboren, alles zal weer even wennen zijn. We zullen opnieuw onze draai moeten vinden, maar dat lukt ons. Daaraan twijfel ik geen moment. Ik vind het heerlijk om je als man te hebben en nog fijner om je te zien als papa van mijn kind(eren). Dat wij met zijn tweetjes zoiets moois opgebouwd hebben en dat uit onze liefde de kindjes zijn gegroeid, dat vind ik zo speciaal. En ja, naast alle leuke en fijne dingen worden we ouder, grijzer, chagrijniger, zijn chronisch vermoeid en vergeten elkaar soms door alle drukte even aandacht te geven. Maar dit alles doet geen afbreuk aan wat ik voel voor jou en ondanks dat je dat weet, mag het best nog eens gezegd worden: lieve Joost, ik hou van je!

8 Antwoorden

 1. Desiree

  Ooooo die hormonen van mij… Wat lief geschreven!

  Joost, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel veel mooie jaren met je dames!

 2. Maris

  Lief stukje. Ik ben ook ALTIJD bij Rick. Ik ben 1x een weekendje weg geweest (vorig jaar met kerst). Dat was het. Voor de rest zijn we elke dag samen. Heerlijk toch?

  • Gwen

   Inderdaad! Zat mensen die het ‘ongezond’ vinden of vinden dat we vaker de deur uit moeten ipv samen knus op de bank hangen, mr dat is lekker pech voor die mensen 😉 Ik denk trouwens dat Olivia het tuinpakje aankrijgt op haar bday morgen, heb zo’n leuke combi bedacht 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.