Olivia’s 2e verjaardag

geplaatst in: Gezinsleven | 10

Zaterdag was het zover: Olivia’s tweede verjaardag. Het tweede jaar is zo mogelijk nog sneller voorbij gevlogen dan het eerste jaar. Zo begon ze te lopen en was net anderhalf en twee keer met je ogen knipperen later is het oktober en is ons dreumesje een heuse peuter geworden.

Trots trakteren op kinderdagverblijf

Donderdag, op papa’s verjaardag, mocht dochterlief al trakteren op het kinderdagverblijf. Ik maakte muffinvormpjes gevuld met groentenchips met een leuk papiertje en strikje eromheen. Simpel, maar feestelijk en het viel in de smaak begreep ik van de juffen. Olivia vond het trakteren ontzettend leuk en straalde op de foto’s!

Mijnlevenalsmama | Trakteren kdv

Mijnlevenalsmama | Feestmuts kinderdagverblijf

Klein feestje

We vierden haar verjaardag op de dag zelf: zaterdag dus. Aangezien Joost donderdag jarig was, vierden ze het samen. Uiteindelijk stond Olivia natuurlijk meer in de schijnwerpers, maar zo hoort dat met kindjes. Wie weet dat we er over een paar jaar voor kiezen om de twee verjaardagen weer los te vieren (vorig jaar vierden ze het ook samen), maar dit jaar had ik er (hoog)zwanger echt geen puf voor. En Joost ook niet gelukkig.

Onze families en de (over)buren. Een klein feestje met koffie, thee, fris, tompouces, chocolade en wat kleine lunchhapjes tussen 10 en half 1, een geslaagd feestje voor ons geweldige tweejarige meisje! Olivia en ik doken hierna lekker in bed om bij te komen en ’s middags speelden we met haar cadeau’s en maakten het huis weer schoon.

Mijnlevenalsmama | Tompouce met foto

Leuke kadootjes

Zoals ik al schreef kreeg dochterlief van ons een Playmobil poppenhuis. Dat viel onwijs in de smaak! We gaan nog een houten mdf-plaat groen verven om eronder te leggen zodat ‘ie makkelijker te verplaatsen is en de bomen in de tuin kunnen staan, maar voor nu voldoet het huis op haar tafeltje ook prima. Olivia heeft er na het slapen bijna de hele tijd mee gespeeld.

Lees ook:  Superdad

Mijnlevenalsmama | Playmobil huis

Mijnlevenalsmama | Playmobile huis

Daarnaast kreeg ze van haar oma’s, opa en ooms een superleuke tipitent, of wigwam. Wij hadden vroeger thuis ook een mooie katoenen wigwam, dus ik wilde ook zoiets voor Olivia. Wasbaar en stevig, zodat zij (en haar zusje) er veel plezier van zou hebben. Na lang zoeken vond ik de perfecte tent in een onwijs leuk motiefje via een webshop met handgemaakte spulletjes en bestelde ‘m. Olivia vindt hem geweldig, en wij ook!

Mijnlevenalsmama | Tippietent

En tot slot kreeg ze een Duplo-trein, want we hadden al rails, maar nog geen trein. Nu kan er dus met de trein gereden worden in plaats van met de kleine autootjes. En verder (houten) keukengerei, boekjes, een popje en een leerspel met het alfabet en kleuren. Onwijs leuke dingen dus, precies zoals ik het voor ogen had: dingetjes op de groei en dingetjes voor nu, zonder al te veel losse prullaria waar ze maar even naar omkijkt. Kortom: het was een zeer geslaagd feestje, op naar weer een fantastisch jaar!

Mijnlevenalsmama | Kadootjes uitpakken

10 Responses

  • Gwen

   Gaat hard idd! Nee, omdat ze al twee dagen nr kdv gaat en ze daar ook speelt, knutselt, leest enzo doen we niet ook nog psz erbij.

 1. Arcadia

  Wat een leuke verjaardag. Gefeliciteerd met jullie lieve meisje, nu een echte terrorpeuter. Welkom bij de club! 😉

  • Gwen

   Ja joh, zoals ik al zei: het tweede jaar is NOG sneller gegaan 😉 Maar echt: het is allemaal leuk (zoals je zelf al schreef vandaag hihi)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.