Lief Dagboek #44

geplaatst in: Gezinsleven | 5

Mijn een-na-laatste werkweek. Een zware week, omdat we met mijn werk deelnamen aan een grote beurs en ik daar dus halve dagen heb rondgelopen (en gezeten gelukkig). En dat viel me zwaar. Zwaarder dan ik vooraf had gedacht en leverde heel veel spierpijn op de dagen erna. Mijn benen, billen, buik, armen, nek. Alles eigenlijk. Maar goed: het zit erop. Alleen nog morgen en overmorgen werken. De week bestond trouwens niet alleen uit werken (natuurlijk), maar ook uit bijvoorbeeld veel poppen knuffelen en leuke momenten met Joost en Olivia. Kijk je mee?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #44Dochterlief wilde de hele week haar poppen erbij hebben, echt superschattig vinden wij. Dijnsdagochtend na het ontbijt ging ik een boekje voorlezen (“Koeke beer”, wat staat voor een boek van Grote en Kleine beer), dus zaten Olivia en de pop op schoot. Daarna was het tijd voor een flesje. Dit flesje met poppenmelk kreeg ze vorige week van Joost zijn moeder en wordt heel enthousiast meermaals per dag aan alle poppen (Olivia heeft een grote en twee kleintjes) gegeven.

Dinsdagmiddag was het tijd voor een dutje, de was en ’s avonds moest Joost overwerken, dus aten Olivia en ik samen. Ik bakte pannenkoeken, waar Joost na zijn werk ook nog van genoot. Olivia at er drie (!) met smaak op en tijdens het bakken at ze al een halve kaaspannenkoek. Vond ik vrij veel, want ik maak geen kleine pannenkoeken. Wel dunne trouwens.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #44Woensdag en donderdag stond ik dus met mijn werk op de ICT & Logistiek beurs in de Jaarbeurs. Ik werkte halve dagen en deed ’s middags nog een en ander vanuit huis. Het was zwaar, heel zwaar. Zoveel kilo meezeulen, half waggelen, maar nog niet echt. Veel staan en lopen. Een beetje zitten. En dan tot slot ook nog terug moeten reizen met de bus naar huis (en de bushalte die vrij ver lopen is vanaf het andere einde van de Jaarbeurs). Afijn, ik had het onderschat en betaalde de dagen erna de prijs met veel spierpijn overal, maar … De beurs was een succes! Onze stand zag er goed uit en ik heb zelfs nog een lead marketing award gewonnen. Altijd leuk, aangezien ik dus verantwoordelijk ben voor de marketing en communicatie.

Lees ook:  Lief Dagboek #32

Donderdagavond gingen we ook nog met z’n allen uit eten als afsluiting van de beurs. Ik worstelde vooraf met mijn kledingkeuze, omdat ik echt geen broek aan wilde. Die band zou gaan klemmen met eten. Sowieso raakt mijn maag snel vol de laatste dagen, het moest dus een legging zijn. En geen vest, want dat is al snel te heet in een restaurant. Ik combineerde een blauwe positietop met een zwart rokje en zwarte geprinte legging. Normaal vind ik blauw en zwart niet zo goed matchen, maar nu met bruine laarzen en een ketting erbij stond het prima. En, er paste eten in mijn buik vanwege de legging, ook fijn! Het was een geslaagde avond, maar al met al was ik erg blij toen ik gedoucht en wel op bed lag om tien uur.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #44Vrijdag deden Olivia en ik vrijwel niets anders dan lezen, knuffelen, met de Duplo spelen en een lang middagdutje. ’s Avonds aten we spruitjes met aardappelkroketjes en vegetarische hamburgers. Olivia is dol op de aardappelkroketjes trouwens.

Joost is geslaagd voor zijn studie, dus de weekenden zijn weer echte vrije tijd met ons gezin. Zaterdag was het lekker weer, dus deden we nog wat klusjes in de tuin. Winterklaar maken zeg maar. Ook gingen Joost en Olivia voor wat boodschapjes naar de supermarkt en kwamen terug met een heerlijke en vooral mooie fles wijn. Ik verlang echt naar een wijntje en dus wilde manlief me alvast verrassen. Gelukt! De fles blijft natuurlijk nog een paar weken dicht, no worries.

Lees ook:  Al bijna een jaar zonder auto

Zondagochtend besloot ik dat mijn teennagels weer gelakt moesten worden. Begint een hele opgave te worden, maar ze zien er weer netjes uit. Ook maakte ik weer een buikfoto van precies 35 weken afgelopen zondag. Mijn buik lijkt nog steeds elke dag te groeien. Tot slot een foto van zondagmiddag toen dochterlief lekker in de tuin aan het spelen was, ik de keuken poetste en Joost buiten aan het rommelen was. Een heerlijke dag als afsluiting van een fijne week!

5 Responses

  1. Arcadia

    Wat een drukke week heb je achter de rug! Ik blijf me verbazen dat hoogzwangeren nog zo ontzettend veel kunnen doen. En je buik is echt prachtig. Nog één werkweek te gaan: succes en daarna lekker bijkomen en genieten tijdens je verlof!

  2. Geertje

    Wat fijn dat je laatste week is in gegaan! Want kan me voorstellen dat zo’n drukke week zoals deze je echt op gaat breken! Geniet vooral van de laatste week… lekker dingen afsluiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.