Ongeduldig

geplaatst in: Zwangerschap | 8

Jeetje, wat duren die laatste zwangerschapsweken toch lang! Dat vond ik bij Olivia toen ook al. Vanaf 30 weken kroop de tijd. Althans, dat vind ik, want ik hoor ook vaak zat van anderen dat het juist snel gaat in het laatste trimester, op de laatste ‘wachtweken’ na.

Gewoon zwanger genieten

De eerste 30 weken van mijn zwangerschap ben ik ‘gewoon’ zwanger en doe mijn ding. Als gezin genieten van onze zomervakantie, werken, uit eten en nog meer genieten van mijn gezinnetje. Ja, ik ben zwanger en ja, Joost en ik fantaseren over als de baby er straks is. Elke dag wel een keer samen en ik in mijn eentje meermaals per dag. Maar nog steeds heel bewust in het nu, zwanger en wel.

En dan komt die 30-wekengrens. Na al 26 weken achter je te hebben liggen, is het van 30 tot 40 nog maar 10 weken. Of 2 of 3 minder. Ondanks dat de zwangerschap voor de buitenwereld nog twee maanden duurt, begint het aftellen al. Ik kijk uit naar de zondagen, mijn wisseldag, omdat ik dan weer een week af kan vinken. Het duurt lang!

Zwanger en ‘incompleet’

Die laatste weken vind ik langzaam gaan omdat het allemaal nog zo incompleet voelt. Enerzijds komt de geboorte nu dichtbij en zijn we strakjes met z’n viertjes, anderzijds is het nog een paar weken weg en probeer ik te genieten in het nu. En daar faal ik in.

Het is niet dat ik nu niét geniet van het leven, maar het voelt gewoon erg on-af nu. Mijn (onze) gedachten zijn nu continu bij het leven strakjes met de twee meiden. Het huis is babyklaar, mijn nestel-to-do-lijstje is al driekwart klaar en we kijken er gewoon onwijs naar uit! En toch, nog een kleine twee maanden geduld, zucht.

Lees ook:  Je weet dat je in het laatste trimester zit als ...

Geduld hebben is niet mijn ding. Ik herinner me nog het “Geduld is een schone zaak.” van mijn vader. Hoe vaak hij me dat niet gezegd heeft. Ik wil dingen gewoon graag nu. Nu. Nu. Nu. Hoewel, laat de baby nog maar even lekker groeien in mijn buik, sterk worden, veilig. Wij wachten wel ongeduldig verder, komt goed!

8 Antwoorden

 1. Geertje

  Tja… en ook al is geduld niet je schoonste zaak (van mij ook niet, als ik iets wil, wil ik het NU) toch zul je het nog even uit moeten zitten! (En bouncen op een bal om de weeën op te wekken, ananas eten, etc..)

 2. Arcadia

  Herkenbaar! En ik ben nog lang niet zo ver en moet nog hopelijk heel erg lang ongeduldig wachten. Maar ik verheug me ZO ENORM op de komst van dit kindje, weer een baby, weer heerlijk daarin opgaan. En ik wil dat ook het liefste nu.

  • Gwen

   Ja idd, nu nu nu! Gelukkig hoef ik nog maar een dikke 3 weken, of minder haha, echt aftellen nu – dat maakt het ongeduldige iets draagbaarder 😉

  • Gwen

   Oh oh en jij hebt echt nog wel even geduld nodig mop 😉 Maar idd: ik had het ook al heel snel, alleen vanaf 30 wk werd het alleen maar erger. Pfff, stelletje ongeduldige dames 😉

 3. jansyluvzu

  Ik herken het gevoel…maar geniet nog heel even van jullie drietjes…dat is straks natuurlijk anders…enne…voor je het weet is het zo ver! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.