Huishoudelijke mededelingen

geplaatst in: Huishouden | 14

Met nog minder dan een maand tot mijn uitgerekende datum, vind ik het tijd voor een blogje met huishoudelijke mededelingen. Hoewel ik het liefst door zou gaan zoals ik nu doe, weet ik dat het niet realistisch is om 5 blogjes per week online te plaatsen in de weken na de bevalling. So be it!

Lief Dagboek geschrapt

Deze week komt mijn (voorlopig) laatste weekoverzicht, Lief Dagboek, online. Begin 2014 ben ik begonnen aan deze wekelijks terugkerende fotoblogjes en het doel was om dit sowieso tot eind van het jaar vol te houden, maar ik merk dat ik het plezier erin al een beetje begin te verliezen, omdat ik (mede door de zwangerschap) vaak foto’s vergeet te maken of niet meer heel veel onderneem.

Mijnlevenalsmama | Huishoudelijke mededelingen

Hoewel de weekoverzichten goed gelezen worden en ik altijd leuke reacties van jullie krijg, stop ik er dus mee na deze week. Tegelijk met de ingang van mijn verlof, een mooie mijlpaal. De eerste weken na de bevalling zouden mijn weekoverzichten vooral babyfoto’s, slaapjes, voedingen en kraambezoek behelzen, dat gaat na één week vast vervelen. Buiten dat wil ik die zaken (voedingen, kraambezoek, het babyritme) ook individueel in blogjes gaan behandelen. En wie weet, start ik weer met nieuwe weekoverzichten als de rust een beetje teruggekeerd is!

Niet elke dag een blogje

Vanaf vroeg in de zwangerschap, toen de vermoeidheid en misselijkheid toesloeg, ben ik van mijn dagelijkse blogjes af gestapt. In plaats van 7 berichten in de week, plaats ik er nu 5. Heel soms maar 4. Dit voelt als een goed ritme voorlopig. Een realistisch ritme. Tot aan de bevalling heb ik voldoende ingepland staan en daarna heb ik ook nog zat ideetjes die uitgewerkt kunnen worden, maar wie weet blijft het opeens een week (of twee) stil. Vergeef het me maar, dan ben ik bezig met belangrijkere zaken, mijn gezin.

Lees ook:  Plog #4: Dag met twee kindjes
Of juist elke nacht fervent bloggen, wie weet?

De kraamtijd van Olivia was een offline kraamtijd. Eén van mijn eerste blogjes ging hierover. Zowel Joost als ik hadden totaal geen behoefte aan de buitenwereld of onze mobiele telefoon. Wij met z’n drietjes, cocoonen. Daar ging het om. Ik verwacht nu weer zoiets, maar ik weet ook dat ik mezelf tijdens de nachtvoedingen wakker moet houden.

Wie weet wel bloggend? Misschien stroomt mijn hoofd over van ideeën en werk ik van alles uit op mijn mobiel. Ik weet het niet en kan er vooraf ook niets over zeggen. Er is maar één manier om erachter te komen: bevallen en het ervaren.

Bevallingsverhaal en ritme zoeken met twee kids

Mijn bevallingsverhaal komt zo snel mogelijk online, dat is een ding dat zeker is! Ik vind het leuk om dat te delen, althans: daar ga ik vanuit, omdat ik het ook leuk vond om het verhaal van Olivia te delen. Daarnaast wil ik graag wat schrijven over onze kraamweek en tal van foto’s van ons kleine meisje met jullie delen. Ik verdwijn natuurlijk niet en blijf gewoon bloggen, maar waarschijnlijk even op een lager pitje. Het zal zoeken zijn naar een fijn ritme met twee kids. Olivia vraagt natuurlijk de nodige aandacht, de baby drinkt in het begin nog zo’n 8x bij me en daarnaast zal ik waar mogelijk met de meiden mee slapen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik er onwijs naar uit kijk. De uitdaging van het zoeken naar een ritme, weer 8x per dag voeden, de gebroken nachten, het evenwicht zoeken in het verdelen van mijn aandacht tussen Olivia en de baby en ons huishouden weer in babysferen. We hebben er echt onwijs veel zin in! En dat vele bloggen, dat komt absoluut weer. Of verdwijnt misschien niet eens, dat kan ook. We zullen zien!

Lees ook:  Tag: Domestic goddess

14 Responses

 1. Linda

  Komt goed hoor, we blijven wel. Knap dat je al zoveel vooruit geschreven hebt. Hier ook gestopt met fotodagboeken. Is echt veel werk en sinds ik drie dagen werk ook veel van hetzelfde.

  • Gwen

   Ja haha, ik had al heel veel titels in concepten staan, maar vaak geen tijd, want te moe als Olivia sliep, dus dan sliep ik ook. En toen had ik opeens geen dutje meer nodig en ging ik typen. Bam: 20 blogjes vooruit haha. Nou met nog zo’n 3,5 wk te gaan en niet elke dag iets online zit ik dus inmiddels over de geplande datum haha. En idd: ik zie wel daarna! Ik vind bloggen superleuk, maar denk dat ik het dan weer even totaal niet belangrijk vind een tijdje 😉

  • Gwen

   🙂 Ergens denk ik dat ik juist heel veel wil delen, maar ja: tijd maken/zoeken ervoor wordt met twee kids vast een uitdaging. Wilde mezelf dus alvast indekken online hihi.

 2. Joyce

  Logisch ook!
  Geniet lekker van je laatste weekjes zwangeren en de kraamtijd straks. Bloggen komt wel weer!

 3. Janske

  Lekker zelf kijken wat je fijn vindt. Wij blijven trouw aan je zijde hoor…enne baby blogjes gaan nooit vervelen…

  Lekker genieten van je gezinnetje en daarnaast bloggen wanneer jij zin hebt…

  • Gwen

   Gelukkig maar 🙂 Ik heb tal van ideeen over babyblogjes, toen Olivia nog zo klein was begon ik net met bloggen deelde ik minder persoonlijke dingen, dus ik kan me nu helemaal uit gaan leven haha.

 4. Whitney

  Helemaal gelijk heb je, lekker aan jezelf en je gezin denken. Ik vind het echt knap dat je met 36 weken met verlof bent gegaan. Ik twijfel er een beetje over dit keer, met 34 of 36 weken. Ik vind het alleen zo zonde die 2 weken daarvoor, heb liever die tijd na de bevalling met het gezin. Ik ga er goed overnadenken en eventueel wat vakantie opnemen is ook niet slecht he. Fijn dat je keizersnede gepland is! Dus je bent aan het aftellen 🙂

  • Gwen

   Ik denk niet dat ik het nog een keer zou doen, als er een 3e komt zijn er natuurlijk al 2 kids in huis, dus nog drukker. Het werken opzich vond ik niet zwaar, maar het feit dat we meosten haasten ’s ochtends … Douchen, aankleden, ontbijten, Olivia op de fiets, fietsen, droppen bij kdv, fietsen, bus, lopen, kantoor … en dan terug andersom en met een peuter die terecht aandacht wil toch 3 kwartier overbruggen tot Joost thuiskomt en eten op tafel toveren. In bad, naar bed, opruimen. Afijn, dan zat ik vaak pas rond half negen en dat viel me hoogzwanger erg zwaar. Vanaf een wk of 32 zeg maar, ik was even vergeten hoe erg die buik groeit ah einde en hoe je dan steeds adem te kort komt enzo 😉

   • Whitney

    Dat is het inderdaad, ik heb morgen eindelijk gesprek op werk dus dat eerst regelen 😉 Verder breng ik Elvy nu met de bus weg (echt een gedoe) dus kijk eerst hoe lang dit nog moet. Mocht het zijn dat dit een lange tijd aanhoudt ga ik eerder met verlof. Op een gegeven moment is het gewoon niet meer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.