Kraammand, maar dan anders

geplaatst in: Ontspanning | 26

Vooropgesteld: het idee is niet van mezelf, hoewel ik graag met de eer zou strijken. Linda gaf onder een eerder blogje van me aan dat zij dit gedaan hebben voor hun dochter toen hun zoontje geboren werd en omdat ik het een onwijs leuk idee vond, nam ik het over. Een kraammand, maar dan anders. Namelijk voor de peuter en niet voor de kraamvrouw of baby.

Mijnlevenalsmama | Kraammand OliviaElke dag een kadootje

Olivia mag straks elke dag in de kraamweek een klein pakje uitpakken. Speciaal voor haar, uit een mandje. Omdat ze een grote zus is geworden. Hoe leuk is dat?!

Het zijn kleine cadeautjes, goedkope cadeautjes ook, want ik wilde perse per pakje onder de 5 euro blijven. Het gaat immers om het idee. Overigens heb ik een uitzondering gemaakt met de houten theepot, die was 6 euro geloof ik. En we hebben iets meer pakjes dan de kraamweek telt, omdat we haar dan ook van een cadeautje kunnen voorzien als er bezoek komt met veel pakjes voor de baby en niets voor Olivia. Ofzoiets.

Kleine, maar leuke dingetjes

Zoals je kunt zien op de foto is het vooral veel roze geworden, maar allemaal dingen waar dochterlief blij van wordt. Overigens hebben we ook nog twee houten theekopjes met houten theezakje bij de Hema gekocht. Deze matchen een beetje bij de theepot en het Hema-dienblad en de taartjes die ze al heeft. De kopjes waren steeds uitverkocht in de webshop en in de winkel als ik er was, maar laatst ben ik hier toch voor geslaagd. Toen was de foto alleen al gemaakt.

Lees ook:  Chick on wheels

Een kraammand voor onze peuterdochter dus, met hierin:

 1. Een klein knuffeltje (Hema, 1 euro)
 2. Bellenblaas (Hema, nog geen euro)
 3. Een armbandje met ‘chunks’ (Kruidvat, 3 euro)
 4. Een ‘tekenbord’ (Zeeman, 2 euro)
 5. Een kitchy portemoneetje (Action, 1 euro)
 6. Een tekendoos met stiften, potloden, krijtjes en verf (Action, 3 euro)
 7. Een tekenblok met Minnie Mouse (Action 1,50)
 8. Een houten theepot (Hema, 6 euro)
 9. 2 houten theekopjes met zakje (Hema, 4 euro per stuk)
 10. Een houten puzzel met cijfers (Hema, 4 euro)
 11. Een speeldoosje met ballerina (Action, 3,50)

Tot slot heb ik op het laatste moment nog een 12e cadeautje toegevoegd dat ook niet op de foto staat. Een setje sinterklaas, zijn paard en zwarte piet van Little People. Ik zag hem staan bij het Kruidvat voor slechts vijf euro, dus kon hem niet laten liggen. In eerste instantie wilde ik dit los kado geven, maar omdat we dit jaar geen Sinterklaas vieren heb ik hem toch bij de kraammand gevoegd. Een baby zorgt al voor voldoende prikkels en dat valt allemaal in dezelfde periode. Dochterlief moet het dus doen met deze mand vol cadeautjes en een bezoekje van Sinterklaas op het kinderdagverblijf. Vindt ze vast en zeker prima, onze keuze Sinterklaas dit jaar over te slaan.

26 Antwoorden

 1. Jess

  Leuk idee! Wij hebben geen echte kraamweek gehad maar hebben wel wat cadeautjes achter de hand voor Sam. Gewoon van de Zeeman idd. Gelukkig neemt de kraamvisite praktisch altijd iets voor Sam mee en is hij stierlijk verwend. Wel schattig al dat roze.

  • Gwen

   Ik denk idd ook wel dat de visite dingen voor haar meeneemt, je hoort idd zo vaak dat de eerste bijna meer verwend wordt dan de baby haha. Zeeman en Action enzo hebben echt ideale kleine kadootjes 😀

  • Gwen

   Haha ja he! Ze weet inmiddels ook goed het woord ‘kadootje’ en gilt al om een kadootje als ze pakpapier ziet. Het is wat met die peuters 😉

 2. Joyce

  Leuk idee hé ik zag hem laatst bij iemand op IG voorbij komen en ben het ook van plan om te gaan doen voor Aron 🙂

 3. Maaike

  Hallo,

  Als eerste gefeliciteerd met de zwangerschap, ik las dat je aan de laatste loodjes bezig bent, succes en geniet ervan.
  Bij toeval hier terecht gekomen en heb even wat berichtjes gelezen, hoop dat je dat niet erg vind.

  Hier ook steeds kraammanden gehad maar niet specifiek voor de broer of zus, wel hartstikke leuk idee. Bij ons nam het bezoek eigenlijk altijd iets mee voor de andere kinderen, hoop dat dat bij jullie ook zo is.

  • Gwen

   Het idee van een blog is juist dat anderen het lezen, dus superleuk dat je rondgeneusd hebt 🙂 Welkom! Ik denk idd dat de visite vast ook wel dingen voor onze dochter meeneemt, maar vind het zelf ook leuk om haar in de kraamwk elke dag iets te kunnen geven 🙂

  • Gwen

   Ja idd, wordt vast een succes hier en bij jullie dan ook! 🙂 Peuters zijn dol op kadootjes heb ik ontdekt haha.

 4. Linda

  Wat leuk dat je het ook gedaan hebt voor je dochter. Het was hier een groot succes, iedere dag een klein cadeautje. Zo krijgt grote zus ook extra aandacht!

 5. Lianne

  Leuk idee zeg! Toen onze dochter geboren werd, mocht onze zoon eigenlijk altijd de cadeautjes uitpakken, ook als er niets voor hem bij zat en dit heeft hij eigenlijk nooit vervelend gevonden.

 6. Odile

  Een heel leuk idee! Ik zou altijd wat meenemen voor de kleintjes maar niet iedereen doet dat natuurlijk.

  • Gwen

   Ja idd, zou ik ook doen, maar weet niet of iedereen daaraan denkt. En ja die hormonen, ik kan er bijna van wakker liggen nu 😉 Of zij wel iets krijgt en niet boos wordt dat de baby zoveel krijgt haha.

 7. Vlijtig Liesje

  Ik zou als kraamvrouw de kraammand toch het liefst voor mezelf hebben, moet ik bekennen. Ik genoot altijd enorm van elke dag een cadeautje. En soms zat daar ook wel iets voor één van de kinderen bij. Maar de kraammand, was voor de kraamvrouw!

  • Gwen

   Ik had bij Olivia ook geen kraammand, dus ik red het dit keer ook wel zonder hihi. Hopelijk waardeert Olivia het dat ik mijn mand heb afgestaan 😉

 8. Whitney

  Super leuk idee! Heb hier totaal niet bij stil gestaan. Hoop dat het kraambezoek wel aan Olivia denkt. Al is het iets kleins idd, doe dat zelf wel altijd 🙂

  Ik heb je trouwens getagd voor de 5 reasons why I smile tag. Doe rustig aan, denk dat je al veel vooruit hebt gepland. 😉

  • Gwen

   Ik heb er zelfs wakker van gelegen de laatste tijd haha: “Nemen mensen wel iets meer voor Olivia? Is ze niet boos dat de baby zoveel kadootjes krijgt?” Die hormonen haha 😉

 9. Channah

  Echt heel erg leuk gedaan. Ik denk dat het voor haar zo ook wat ‘leuker’ is, nu zij ook in de spotlight blijft staan.

 10. Monique

  Wat een leuk idee zeg! Op deze manier wordt de kraamweek voor Olivia vast extra bijzonder. En ik denk ook dat ze er helemaal oké mee is dat jullie Sinterklaas overslaan dit jaar. Ze krijgt immers het grootste cadeau dat ze kan wensen: een klein zusje! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.