Tag: 5 reasons to smile

geplaatst in: Ontspanning | 6

Door Linda werd ik een dikke maand geleden getagd voor de 5 reasons to smile en vorige week tagde Whitney mij ook. Tijd om de tag in te vullen dus! Een leuke, positieve tag waarin ik 5 dingen beschrijf die mij aan het lachen maken. Komt ‘ie!

Olivia’s geklets en gelach

Regelmatig vragen Joost en ik ons af hoe we aan zo’n leuk kind komen. Een berg humor, bijna altijd vrolijk en zo slim. Natuurlijk, dat zegt iedereen over zijn eigen kind (en terecht) en we zijn zelf ook grappig en slim, maar toch: een dag met Olivia staat garant voor lol, knuffels en een grote glimlach. Heerlijk! Hopelijk is Quinn net zo.

Mijnlevenalsmama | Smile

Zwanger zijn

Niet nieuw, want ik heb het al regelmatig geschreven, maar wel het noemen waard. Wat vind ik zwanger zijn toch heerlijk. Het continu samen zijn en het speciale gevoel dat je een kindje aan het maken bent. Noem maar op, I live it!

Een vrij weekend met mijn gezin

Het was al even geleden dat wij een rustig weekend hadden met z’n drietjes. Door manliefs studie natuurlijk. Het weekend na het inleveren van zijn eindopdracht was echt heerlijk. En het weekend erop weer. En weer. Niets hoeft (op was hormonale en huishoudelijke klusjes na) en alles mag. De dagen opeens weer langer. Fijn vooruitzicht ook om nu na de bevalling twee volle weken ‘weekend’ te hebben met z’n vieren.

Zonvakantie

Hoewel ik minder goed kan bakken in het zonnetje dan voor mijn zwangerschappen (geen geduld en vooral veel last van opvliegers ofzoiets), kan ik zon op mijn bol wel heel erg waarderen. En een zonvakantie … Niet hoeft, alles mag. Elke dag is ongeveer hetzelfde met veel zwembad en lekker eten en vooral: met elkaar. Genieten! Onze laatste vakantie op Terschelling was heerlijk, maar kon de relaxte zomerse sfeer van Cyprus niet evenaren. Komend jaar is het plan met z’n vieren weer een weekje naar een zonnig oord te gaan. Ik kijk er nu al naar uit!

Lees ook:  Elke dag een lach

(uit)Slapen

Dit lijkt natuurlijk saai in zo’n rijtje en het tovert gedurende het slapen niet perse een glimlach op mijn gezicht, maar erna des te meer. Chronisch slaaptekort. Het went, maar maakt het nog fijner om een nacht goed te slapen en uit te kunnen slapen, waarbij de stempel uitslapen al ‘behaald’ is als Olivia op zaterdag of zondag om 9 uur wakker wordt. Dat gebeurt wel eens, gelukkig.

Dat was hem, vijf zaken die een glimlach op mijn gezicht toveren. En ik had er nog wel tien kunnen verzinnen. Grotere dingen en kleinere dingen. Het leven kan zo mooi zijn, het is zo simpel soms. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd en inderdaad: sinds ik moeder ben lach ik absoluut elke dag. Is het niet tegen Olivia, dan wel om Olivia. Of om Joost. Of om mezelf, moet ook kunnen. Op z’n tijd.

6 Antwoorden

 1. Diana Carlton

  Wat een 5 mooie redenen! Levi is ook zo’n heerlijk kind, ondanks zijn dwarse buien zo nu en dan, is hij echt een mama’s kindje; hij knuffelt en kust er graag op los. Ik vind het heerlijk om dingen te ondernemen met mijn gezin, maar ik geniet er ook van om alleen iets te ondernemen. Zo ga ik volgende week met mijn vader naar Berlijn. Even los van het gezin en de Diana zijn die niet hoeft te zorgen voor. Ook fijn, maar niets is zo fijn om weer terug te komen en te knuffelen met mijn mannen.

  • Gwen

   Zo ver ben ik dus echt nog niet. De keren dat ik iets ondernomen heb zonder Olivia zijn op 1 hand te tellen. Klinkt vast raar, maar ik heb er dus echt geen behoefte aan, misschien komt dat nog 🙂

  • Gwen

   Ja he, zulke kleine dingen die zoveel geluk kunnen ‘verzoorzaken’ – fijn om er soms extra bij stil te staan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.