Geboortekaartjes van de meiden

geplaatst in: Huisvlijt | 9

Naar aanleiding van deze blogpost over het feit dat we weer voor een geboortekaartje gekozen hebben, wil ik beide kaartjes vandaag graag met jullie delen. Gewoon, omdat ik er zo trots op ben.

Duidelijk beeld vooraf en snel gekozen

Olivia’s kaartje kozen we in het begin van mijn zwangerschap bijna in één keer. We wisten al dat we iets wilden met een tekening. Steigerhout of patroontjes zijn niets voor ons. Net als fotokaarten, ik vind het leuk om ze te krijgen, maar zou mezelf vooraf te veel opwinden over het feit dat er direct na de geboorte nog een goede foto gemaakt moet worden. Wat als dat niet lukt? Niets voor mij dus!

Een kaartje met een tekening dus. En roze, we krijgen tenslotte een meisje. Geen idee hoe, maar ik kwam op de site van Lief Leuk en Eigen terecht en zag daar dat ze seizoenskaartjes hadden. Olivia werd geboren in de herfst, we klikten op herfst en waren direct verliefd op dit kaartje. Dat werd hem. Niets meer aan doen.

Mijnlevenalsmama | Geboortekaartjes

Voor Quinn was het meteen duidelijk dat het kaartje moest matchen met dat van Olivia. Dat zou ook het geval geweest zijn als Quinn een jongetje was trouwens. Een tekening dus, liefst van dezelfde tekenaar met hetzelfde soort kindje. Weer een seizoenskaartje? Iets met een grote zus erop? Beide ideeën leken ons leuk, maar we zagen geen geschikt kaartje. En toen viel ons oog op dit kaartje. Niet van dezelfde tekenaar, maar wel met hetzelfde soort kindje erop en dezelfde strakke lijnen in de rest van de tekening. We bestelden en proefdruk en waren direct verliefd! Omdat ik Olivia’s kaartje nog in mijn bestelgeschiedenis had staan, kon ik gemakkelijk hetzelfde lettertype en de lettergrootte bepalen. We hebben zelfs de kleuren van de letters op Quinns kaartje aangepast aan het kaartje van Olivia. Geen knalroze kaartje dit keer, maar toch erg girly.

Lees ook:  School | Wat voor eten geef je mee?
En dan: de versjes

Versjes op kaartjes vind ik altijd erg leuk om te lezen. Ze zelf uitkiezen is zo mogelijk nog leuker. Bij Olivia kozen we voor de zin: “Met z’n drieën is het nog leuker!” in de binnenkant van het kaartje en op de achterzijde het versje: “Het was leuk zo lang bij mama te zijn, maar nu ik papa ken, ben ik blij dat ik geboren ben.” Het versje in Quinns kaartje moest iets te maken hebben met het feit dat Olivia een zusje gekregen had vonden wij. Dit omdat er op het kaartje geen groot kindje met een baby staat, waar we in eerste instantie naar gezocht hebben. Het is geworden: “Samen lachen, samen spelen. Een klein zusje om alles mee te delen.” Omdat we bij Olivia schreven dat het met z’n drietjes nog leuker zou zijn, wilde ik graag iets dat hierop in zou haken. Het werd: “Met z’n drieën was het al een groot festijn, nu met nog een kleine meid, zal het helemaal geweldig zijn!” Helemaal blij mee! Klein detail is dat boven de naamaankondiging van Olivia stond dat we blij waren met de geboorte van ons kleine meisje, omdat Joost prinsesje niet zo leuk vond. Inmiddels wel, dus staat er bij Quinn ons tweede prinsesje.

9 Antwoorden

  1. Joyce

    Leuke kaartjes zeg. En Joost helemaal overstag met zijn prinsesjes. Logisch ook, als je dan eenmaal vader bent van een meisje, maken al die prinsessendingen je volgens mij niets meer uit haha.

  2. Joyce

    Jammer dat de foto zo klein is, nu is het kaartje niet zo duidelijk te zien haha! MAar van een afstand zien ze er leuk uit

  3. Whitney

    Heel leuk gedaan! Ik ben ook al bezig met rond neuzen en inspiratie op doen. Ga hem weer zelf maken en uit naam van Elvy 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.