Recept: Simpele appelkaneelcakejes

geplaatst in: Recepten | 3

Toen ik nog zwanger was, had ik continu zin in iets lekkers. De ene keer gaf ik hier aan toe en kocht lekkers, de andere keer hield ik me in en stilde de honger met iets anders. Zo ook een keer met deze cakejes die ik uit mijn mouw schudde.

Als ik iets ga bakken, schud ik de hoeveelheden vaak een beetje uit mijn mouw op basis van eerder ervaring of een willekeurig recept dat ik zoek via Google. In dit geval heb ik gezocht op basisingrediënten muffins en daar mijn eigen draai aan gegeven. Zonder geraffineerde suikers en mét volkorenmeel. Gelukkig heb ik direct nadat Joost en ik ons eerste cakeje proefden en ze dus geslaagd bleken (het gaat vaak zat mis namelijk) opgeschreven wat ik gebruikt heb en vandaag deel ik mijn recept met jullie.

Mijnlevenalsmama | Appelkaneelcakejes

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 60 gram roomboter
 • 300 gram (volkoren) tarwemeel
 • 3,5 eetlepel oerzoet (of kristalsuiker, dan ongeveer 60/70 gram gok ik)
 • 2,5 theelepel bakpoeder (ik gebruikte wijnsteenzuurbakpoeder)
 • een snufje zout
 • 2 eieren
 • 160/165 ml rijstmelk (of ‘gewone’ koemelk, dat kan ook natuurlijk)
 • 2 geraspte appels
 • 2 eetlepels kaneel of eventueel naar smaak iets meer

Het enige dat ik gedaan heb ik alles door elkaar gegooid in een bak en de (siliconen) muffinvormpjes gevuld. Wel heb ik de roomboter vooraf gesmolten in de magnetron en de eieren losgeklopt in een los schaaltje. Als laatste heb ik de appelrasp toegevoegd, dit geeft het beslag structuur, dus om de rest goed te kunnen mengen is het handig dit pas als laatste toe te voegen.

Lees ook:  Ik zou nooit ...

Ik gebruikte mijn hartvormige muffinvormpjes, deze zijn wat kleiner dan normale muffinvormen, dus ik maakte van bovenstaande ingrediënten 12 muffins. Ik denk dat je er met een ‘normale’ muffinvorm 8 muffins uit kunt halen.

De muffins zijn in een voorverwarmde oven op 200 graden in 25 minuten gebakken en waren zowel warm als avondsnack als koud als ontbijt (het zijn immers gezonde muffins, dus dan mag dat!) lekker en absoluut peuterproof. Eet smakelijk!

3 Antwoorden

 1. Beautydagboek

  Heerlijk klinkt dit! Ik krijg er nu op de vroeg morgen al trek in :). Mag ik vragen wat oerzoet precies is? Ik heb wel gehoor van stevia of kokosbloesemsuiker, maar dit is helemaal nieuwe voor mij.

  • Gwen

   Het ziet eruit als basterdsuiker en smaakt ook een beetje zo. Het is niet bewerkt, dat weet ik wel, maar wat het precieze verschil is met palmsuiker of kokosbloesemsuiker weet ik niet. Ik gebruik ze alle drie, net wat ik in huis heb 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.