Groei baby, groei (maar niet zo snel!)

geplaatst in: Gezondheid, Huisvlijt, Samenwerkingen | 8

Quinn is inmiddels ruim 3 weken oud en past (gelukkig) nog steeds in maatje 50, maar toch: ze groeit al zo hard. De eerste week was ze vooral nog een klein babietje. Opgekrulde ledematen, een klein bolletje dat haar beentjes continu optrok zodra ze op onze borst lag. Inmiddels strekt ze die benen regelmatig uit en lijkt daardoor meteen 20 cm langer dan toen ze geboren is.

Boxpakjes en zachte shirtjes

Ik houd van boxpakjes bij newborns. Tot en met maat 62 sowieso en daarna in maat 68 en 74 als pyjama of chilloutfit voor een dagje thuis. Het staat niet alleen ontzettend lief, het is ook erg makkelijk, die onepiece-kleding. Althans, dat vinden Joost en ik. In haar eerste anderhalve week droeg Quinn niet anders, het aandoen van een shirtje over een romper met lange mouwen (want: het is winter) was te veel gedoe. Inmiddels ‘helpt’ ze mee met het aandoen van haar kleding door haar armen en benen te strekken en zijn haar armpjes al minder breekbaar. Tijd voor de wat grotere meidenkleding.

Mijnlevenalsmama | Quinn boxpakje
Quinn in een boxpakje, 12 dagen oud.
Mijnlevenalsmama | Quinn meisjeskleding
Quinn 18 dagen oud, tijd voor ‘grote’ meisjeskleding.

Olivia toentertijd groeide snel, maar Quinn groeit zo mogelijk nog sneller. Net zoals mijn tweede zwangerschap sneller voorbij vloog, groeit mijn tweede baby sneller. Stop de tijd! Maar, aan groeien zit één groot voordeel: er moet nieuwe kleding gekocht worden. En, laat dat nou net een hobby van me zijn: shoppen voor de kids.

Kleding van Olivia én nieuwe dingen

Met een tweede meid op komst bleek al snel dat we geen hele nieuwe babygarderobe aan hoefden te schaffen. Op bovenstaande foto draagt Quinn bijvoorbeeld een shirtje dat van Olivia geweest is, gecombineerd met een nieuw broekje en slofjes die ook van haar zus afkomstig zijn, Het boxpakje van Nijntje is nieuw, de rompers onder beide outfits zijn van Olivia geweest.

Lees ook:  Zomerbaby vs. winterbaby

Olivia is begin oktober geboren, Quinn is van december. Er zit dus een verschil in de garderobes van de meiden qua seizoen. Ook voor de grotere kleren die ik van Olivia bewaard heb, is het maar afwachten of het seizoen straks aansluit bij de maat die Quinn dan draagt. Zal ze net als Olivia van de zomer (al) in maat 74 passen? We zullen zien!

Voor nu focus ik me qua kleding voor Quinn lekker op de winter. Bijvoorbeeld via Otto kinderkleding: een paar extra slofjes, joggingbroekjes, een lekker dik vestje of een fluffy overal dat ik over haar gewone kleding aan kan doen en waarmee ze lekker tegen mij aan kan ‘zitten’ in de draagdoek.

Mijnlevenalsmama | Winterinspiratie

Zo’n vestje als hierboven, geweldig! Het printje is vrolijk, maar niet té en de kleuren die erin zitten matchen met heel veel verschillende broekjes die we in Quinns kast hebben liggen. Datzelfde geldt voor die gebreide slofjes. Momenteel hebben we 3 paar in huis, maar een ecru-variant heb ik nog niet en past bij heel veel outfits. Alleen sokjes aan in huis vind ik al snel te koud als er geen dekentje over haar heen ligt.

Groei, maar niet te snel

Blijkbaar maak ik weer slagroommelk, want haar wangen worden zichtbaar boller en datzelfde geldt voor haar beentjes en armpjes. En, het is goed dat Quinn groeit, ik bedoel, ik schreef nog niet zo lang geleden over haar gewichtsverlies net na de geboorte en uiteindelijk worden alle baby’s groot. Maar, groei maar niet te hard kleine meid, mama wil stiekem nog heel lang genieten van je kleine babylijfje op haar borst.

Lees ook:  Lieve kleinste baby #2

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

 

8 Antwoorden

 1. Desiree

  Grappig, ik vind Skyler juist veel langer klein blijven! Misschien komt dat ook doordat Hayden zo vlot was met alles en Skyler het wat rustiger aan doet.

  Maar snel gaat alles wel, lekker van genieten!

  • Gwen

   Ja ik vind het vooral raar dat ze nu pas een maand is en al zo wakker of zich al zoveel strekt enzo. Ging voor mijn gevoel bij Olivia dus langzamer 😉

 2. Linda

  Heerlijk, onze zoon heeft ook heel lang van die pakjes gedragen. Comfortabel en makkelijk, zeker in de winter. Ze groeien echt snel, anderhalf jaar jonger en nu nog maar 1 kledingmaat verschil.

 3. Marina

  Leuk om te lezen. Groot gelijk dat je spulletjes hergebruikt, hartstikke zonde anders. Leuk om haar outfits te zien.

  Liefs, Marina

 4. Whitney

  Hier zijn we ook gek op one piece pakjes. Realiseer me nu pas dat ik inderdaad een heel ander seizoen heb qua kleding. Wordt dus afwachten wat er wel gedragen kan worden, anders lekker shoppen!

  • Gwen

   Ja, hier scheelt het maar 2 maanden qua seizoen en merk al verschil. Nu bijv. geen enkel korte mouwen rompertje gebruikt tot nu toe ik 50/56 – omdat ik dat met een shirtje erover dus te fris vind in huis. Dus lange mouw rompers en shirtjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.