Gelukkig nieuwjaar en goede voornemens

geplaatst in: Persoonlijk | 10

Allereerst: happy 2015 allemaal! Dat dit jaar jullie maar heel veel moois, goeds, geluk en samenzijn met familie en vrienden mag brengen. Genieten met je liefsten, genieten van de kleine (en grote!) dingen en jezelf compleet voelen. Dat wens ik echt iedereen toe! Dat laatste is vooral het gevoel dat hier nu overheerst. Lekker met ons viertjes, we wanen ons gewoon nog een beetje in de kraamtijd en hebben zowel kerst als oud & nieuw tussen de babykaarten gevierd. Niets mis mee, laat ons maar lekker cocoonen!

Mijn voornemens voor 2014

Toen ik even geleden oude blogjes aan het teruglezen was, kwam ik mijn goede voornemens voor 2014 tegen. Onwijs leuk, want ik heb er een heel stel behaald en moest stiekem wel lachen, omdat het me terugbracht naar hoe ik me voelde toen ik dat schreef. Een terugblik.

 • ‘s Middags (als Olivia slaapt) vaker met een boek dan met een laptop op de bank kruipen. Niet helemaal gelukt, sterker nog: niet gelukt. Behalve onze week op Terschelling afgelopen zomer, toen heb ik wel heel veel gelezen, maar niet perse tijdens haar slaapjes. Dan lag ik zelf namelijk ook vaak gestrekt. Mijn vierde voornemen heb ik dus absoluut behaald in het afgelopen (zwangere) jaar.
 • Mezelf weer een ‘koffie-in-de-ochtend-tax’ op kantoor opleggen: maximaal 2 kopjes (in plaats van 3, dat valt nog te overzien dus). Dit is gelukt! Mede omdat we op mijn werk filterkoffie hebben en ik daarvan na 2 koppen echt wel voldoende heb, maar ook omdat ik zwanger geen koffie meer gedronken heb. Tot in het laatste trimester, maar dan was het vooral een cappuccino met slagroom, gewoon voor ‘het lekker’. Overigens gaan we hier thuis binnenkort een nieuw apparaat kopen waarmee ik weer lekkere cappuccino kan maken, maar ik ga me wel aan mijn tax van 2 koppen per dag houden. Het blijft niet echt gezond natuurlijk, koffie drinken.
 • Toch nog een keer proberen te stoppen met nagelbijten (een voornemen tegen beter weten in). Inderdaad, tegen beter weten in. No comment.
 • Eens in de week een middagdutje met Olivia mee doen, gewoon even ‘bijtanken’ in bed. Absoluut gelukt! Zeker in mijn eerste en tweede trimester heb ik de helft van de week met haar meegeslapen en ook tegen het einde van de zwangerschap dwong ik mezelf even bij te komen op bed. Heerlijk die dutjes! Ik doe ze nu nog als het ritme van de meiden het toelaat of op de dagen dat Olivia op het kinderdagverblijf is en Quinn en ik samen thuis, zolang mijn verlof nog duurt.
 • De ‘One Line a Day’ en ‘Q&A a Day’ boekjes bijhouden (hierover plaats ik binnenkort een blogje). Dit is niet gelukt, we hebben afscheid genomen van de boekjes. Ik begon het als een ‘moetje’ te zien, dat ik vaak een paar dagen vergat en dan weer bij moest werken van mezelf. Daarnaast kwam daar het negenmaandendagboek in de lade te liggen en heb ik besloten met deze boekjes te stoppen. Nog geen moment spijt van gehad trouwens.
 • Een nieuwe categorie starten: ‘Lief Dagboek’, waarin ik elke dinsdag een overzicht (met foto’s) van mijn afgelopen week geef. Ik vind deze wekelijkse posts altijd superleuk om te lezen bij anderen en vind het een mooi online naslagwerk voor onszelf. Deze wekelijkse blogs hebben jullie kunnen lezen de afgelopen 45 weken, en wie weet pak ik het wel weer op over een tijdje. Ik vond het erg leuk om te doen!
 • Mijn zegeningen tellen en meer waarderen, in plaats van altijd maar meer en beter willen (check die foto’s, over zegeningen gesproken!) Dit bracht me dus terug naar hoe ik me toen voelde. We waren al ‘even bezig’ met het zwanger proberen te worden en ik bleef hier elke maand erg mee bezig in mijn hoofd. Overigens hielp het helemaal niks natuurlijk om dit voornemen op papier te zetten, maar gelukkig duurde het nog maar 3 maanden na dit blogje en hebben we nu twee geweldige meiden!
 • En last but not least: blijven bloggen, want dat vind ik zo ontzettend fijn om te doen! En nog steeds: ik vind het heerlijk om te bloggen, hoewel ik ook blij ben met mijn nieuwe ritme en ik niet elke dag een nieuwe blog online hoef te zetten van mezelf.
Lees ook:  Tag: Too much information
Mijnlevenalsmama | Ons gezin
Ons gezin, zooo trots!
Nieuwe goede voornemens

Ik ben er even goed voor gaan zitten en heb een aantal voornemens bedacht voor dit jaar, die ik graag (als soort stok achter de deur) met jullie wil delen. Hopelijk denk ik er volgend jaar aan hier weer op terug te blikken en is het net zo’n succesvol rijtje als hierboven.

 1. Mijn oude gezonde eetgewoonten oppakken die er door de zwangerschap (en daarop volgend de feestdagen) nogal bij ingeschoten zijn.
 2. Vaker een boek pakken ’s avonds in plaats van laptoppen of televisie kijken.
 3. Mijn ‘oude’ gewicht van rond Olivia’s eerste verjaardag anderhalf jaar geleden, weer behalen (65,5 kilo) voor Quinns verjaardag. Moet te doen zijn binnen een jaar met gezond eten, denk ik.
 4. Het idee dat Joost opperde toen ik nog zwanger was in de praktijk brengen: eens in de week baantjes zwemmen in het zwembad. Even weg van huis, even wat beweging en mijn hoofd leegmaken. Toen we nog in Utrecht woonden, in een flat voor we dit huis kochten, zwom ik zo’n 4 ochtenden per week een halfuurtje. Heerlijk vond ik dat!
 5. Minder ‘nutteloze’ dingen kopen bij bijvoorbeeld de Action of het tuincentrum. We hebben voldoende kaarshouders, knutselspullen en andere leuke home-decoratie, dus kan dat geld beter op de spaarrekening storten. Overigens denk ik dat dit laatste voornemen het moeilijkste is van alles, want ik ben veel te dol op het veranderen van kleine dingen in huis en heb een zwak voor goedkopere prullaria, maar ik ga het dit jaar toch proberen. Wish me luck!
Lees ook:  Mama van twee kindjes

10 Antwoorden

 1. Linda

  Minder ‘nutteloze’ dingen kopen bij de action is goed voornemen. Moet ik ook maar gaan doen. Wordt wel lastig met de nieuwe dressoir met meer opbergruimte die komende week komt…

 2. Arcadia

  Mooie goede voornemens! Als je eenmaal bent gestopt met het kopen van nutteloze dingen, is het makkelijk vol te houden. Zet hem op!

 3. Whitney

  Happy New Year!! Mooi om te lezen! Action is te verleidelijk, ik ga er minder naartoe en maak vaak een lijstje vooraf wat ik echt nodig heb. Misschien heb je iets aan deze tip 😉

  • Gwen

   Ja, ik schrijf vaak ook dingen op idd, maar tcoh … zelfs met een tijdslimiet (want: ik ga vaak in mijn lunchpauze) presteer ik het om nutteloze shit te halen haha. Maar echt, ik ga minderen. Echt.

 4. Desiree

  Gelukkig nieuwjaar! Mooie goede voornemens! En wat een prachtige foto met het broekje aan 😉 Bij je voornemen om op je oude gewicht te komen staat Olivias eerste verjaardag, moet denk ik Quinn zijn?

  • Gwen

   Helaas, ik vind dat spul niet echt vies. Vroeger heel vaak geprobeerd. Ooit kom ik van het nagelbijten af, hoop ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.