Ik ben dertig, so what?

geplaatst in: Persoonlijk | 12

Vroeger, toen ik nog een puberaal Gwennetje was, ik zal een jaar of 13/14 geweest zijn, was ’30’ heel ver weg. Dan was je écht volwassen zeg maar. Oud al zelfs. Vandaag is het zo ver: ik ben dertig. The big 3-0 en weet je, het voelt niet anders dan gisteren, toen ik nog 29 was. Ik vier mijn verjaardag overigens niet. We zitten nog volop in de kraamroes en dat houd ik graag zo. Wel is het plan eind van de middag uit eten te gaan met z’n vieren, hoewel Quinn natuurlijk vooral zal slapen in de wandelwagen. Gewoon eventjes eruit met ons viertjes en een hapje eten, heerlijk!

Voor mijn dertigste wilde ik …

Hoewel dertig altijd ver weg leek, had ik wel een soort van heel plan in mijn hoofd. Waar ik wilde staan op mijn dertigste, wat ik bereikt wilde hebben. Geen idee of het zou lukken, maar ik gok dat ik 20 was en op mijn studentenkamertje woonde, toen ik een ‘dertigersplan’ in mijn hoofd had. En met trots kan ik zeggen dat dat plan gelukt is. Ik heb er niet eens moeite voor hoeven doen, het kwam zoals het kwam. Het klopt gewoon.

 • een vaste relatie hebben en getrouwd zijn (hoewel ik dat allemaal groots voor me zag vroeger en we het klein gedaan hebben);
 • twee kindjes hebben (ik zag het altijd voor op mijn 27e moeder te worden en voor mijn 30e een tweede te hebben en dat is uiteindelijk precies zo gelopen, hoewel het natuurlijk iets is dat echt niet te plannen is);
 • een groot huis hebben (groot is relatief, het ging mij vooral om iets met trappen en een boven, in plaats van een flat – gelukt dus);
 • mezelf accepteren en mijn spiegelbeeld altijd waarderen (wordt aan gewerkt, met de zwangerschapskilo’s momenteel even niet het geval);
 • een goede baan hebben, waar ik met plezier naartoe ga (absoluut gelukt, hoewel ik mezelf vroeger nooit als parttimer zag en nu absoluut niet meer aan fulltime werken moet denken).
Lees ook:  1e verjaardagsfeestje
Dertig, en nu?

Gewoon niks, lekker door gaan met genieten. Ik word vanzelf weer 31. En 32 en hopelijk nog veel ouder. Hoewel ik vroeger dacht dat mensen ‘gewoon maar zeiden’ dat leeftijd maar een getal is, weet ik inmiddels dat dat klopt. Het is niets anders dan een cijfertje, maar stiekem, heel stiekem vind ik het wel heel leuk om te kunnen zeggen dat waar ik sta nu ik dertig ben niet beter had kunnen zijn. Ik ben er trots op!

12 Antwoorden

 1. Whitney

  Gefeliciteerd! Hele fijne dag toegewenst! Ik zei altijd voor me 30ste een kind en na E. Voor me 30ste twee kids. Kan als ik wil nog voor eem derde hahaha..

 2. Thea van Galen/ Bampraat

  gefeliciteerd!
  herkenbaar, ik had ook zo’n lijstje. Alleen er niks van gehaald :S
  Inmiddels ben ik 31 en dender ik hard af op de 32. Al zal ik dat verschil denk ik niet merken.
  Ik hoop wel dan toch echt wat van dat lijstje weg te strepen!

 3. Arcadia

  Gefeliciteerd! Volgens mij wordt het leven alleen maar mooier als je ouder wordt. Je kinderen zien groeien, je gezin zien opbloeien, prachtige dingen om naar uit te kijken. Samen oud worden met je partner. Op naar de fabulous 40!

 4. Linda

  Gefeliciteerd, dertig is een mooie mijlpaal met man, huis en twee schattige dochters. Geniet er maar lekker van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.