Tag: 25 foodvragen

geplaatst in: Gezondheid | 5

Joyce tagde mij een tijd geleden voor de ‘25 foodvragen tag‘. Ik bewaarde deze leuke vragen over eten voor de periode na de bevalling, dus vandaag lees je mijn antwoorden op deze tag.

 • Wat is je favoriete ontbijt? Tijdens mijn zwangerschap waren dat absoluut 4 (!) beschuitjes met roomboter, aardbeien, hagelslag en later, toen de aardbeien niet meer lekker waren, aardbeienjam. Daarvoor ontbeet ik veel gezonder, met volle yoghurt met fruit en havervlokken of met havermout met appel en kaneel en die gewoonte ben ik nu weer aan het oppakken.
 • Hoe drink je je koffie? Het liefst drink ik cappuccino met slagroom van ‘buiten de deur’, maar thuis en op het werk doe ik het voor koffie met melk. Helemaal prima! Tijdens de zwangerschap (beide keren) moest ik weinig van koffie weten trouwens, tot ergens in het laatste trimester, toen vond ik die smaak weer lekker.
 • Wat zit er op je lievelingsbroodje? Warme geitenkaas met honing en op zijn tijd, als ze het op de kaart hebben staan, dikke boterhammen met groentekroketten en mosterd.
 • Soep of Salade? Salade, liefst met geitenkaas of mozzarella en tomaat.

Mijnlevenalsmama | Beschuit hagelslag

 • Wat is je favoriete kookboek? Omdat wij geen vlees eten en wel voldoende voedingsstoffen nodig hebben, koken we ‘verplicht’ twee of drie keer per week uit Het Vegetarische Kookboek. Hier staan ontzettend veel gerechten in, van soep tot salade, pasta, rijst en ovenschotels, waarbij rekening gehouden wordt met het vervangen van vlees en dit niet zomaar weglaten. Absoluut ons favoriete boek dus.
 • Nooit meer zoet of nooit meer hartig? Nooit meer zoet, hoewel ik daar zwanger anders over dacht en dol was op zoet, ben ik echt meer van het hartige. Chips, toastjes, popcorn, noem maar op!
 • Welke keuken (land) is je favoriet? Italië, omdat ik dol ben op pasta en pizza.
 • Wat is je favo foodfilm? Het is niet echt een foodfilm, maar gaat wel over een chefkok en het liefdesverhaal speelt zich grotendeels af in haar restaurant: No Reservations is een leuke romcom.
 • Wat is je meest ultieme guilty pleasure? Iets bakken en dan vooraf ontzettend veel van het beslag snoepen. Of van het deeg, vind ik ook heerlijk!
 • Wie is je grootste inspiratiebron? Eigenlijk heb ik geen favoriete (tv-)kok, maar ik houd wel van de stijl van Jamie Oliver: gewoon wat dingen bij elkaar gooien en zo min mogelijk bewerken. Dit is dan ook hoe Joost en ik vaak koken, vooral met pasta’s en salade geeft dit het lekkerste resultaat.
 • Thuis koken of uit eten gaan? Thuis koken, heerlijk uitgebreid met een wijntje erbij en stokbrood met smeersels en kaasjes vooraf.
 • High end of Low profile? Absoluut Low profile. Mini-gerechten met allerlei verschillende laagjes en puree van het een of het ander spreekt mij helemaal niet aan. Alleen om naar te kijken in Masterchef Australië, maar niet op mijn bord. Doe daar maar gewoon normaal met lekkere frietjes erbij.
 • Wat is je lievelingsrestaurant? Dat heb ik niet, zo vaak gaan we niet uit eten ook. Hier in de buurt zit wel een lekker Spaans tentje met goede tapas en voldoende vegetarische gerechten op de kaart, dus ja: daar komen we graag als we even ‘snel’ uit eten gaan.
 • Boodschappen doe ik bij … De Albert Heijn. En eigenlijk niet eens: zij bezorgen het bij ons thuis. Lekker decadent!
 • Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is: Ik heb werkelijk geen idee, maar het is vast en zeker een pasta geweest omdat ik hier echt een zwak voor heb.
 • Wat is je favo cocktail? Ik ben niet zo van de cocktails. Vroeger wel, hoe zoeter hoe beter. Inmiddels maak je mij veel blijer met een lekker glas rode wijn. Een fruitige, die makkelijk weg drinkt.
 • Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)? Heston! Ik vind zijn creaties in Masterchef Australië ontzettend cool en hij is een beetje ‘apart’ omdat hij altijd kijkt alsof hij het afkeurt, vind ik. Ja, ben dus wel benieuwd hoe hij in het echt is en of we dan echt koffie drinken of het kopje koffie iets heel anders blijkt te zijn.
 • Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? Zwarte peper uit de molen, zeezout en olijfolie. Hier kun je zelfs kale spaghetti nog lekker mee maken (toegegeven, dan heb je eigenlijk ook nog Parmezaanse kaas en oregano nodig, maar goed).
 • Mijn favo snack is … Bugles met kaas. Of kaasstengels met chilisaus. Of een kaascroissant. Iets met kaas dus.
 • Wat zit er op jouw pizza? Tomatensaus, mozzarella, champignons, olijven, tomaatjes en kappertjes. Maar, er mag nog meer op qua groenten. Heerlijk!
 • Wat lust je echt niet? Ik eet geen vlees omdat ik er nooit gek op geweest ben, datzelfde geldt voor vis. Die twee vallen dus, in al hun soorten, sowieso af. Wat ik echt niet lust daarnaast is schimmelkaas. Bah, die geur en hoe het eruit ziet, jak!
 • Mijn favoriete foodblog is: Vegadutchie, hoewel ik daar vooral spiek als ik iets lekkers wil maken. Een taart ofzo. Eigenlijk volg en lees ik weinig foodblogs. Wel google ik vaak op gezonde recepten of ingrediënten en kom dan op foodblogs uit.
 • Het gekste dat ik ooit gegeten heb is … Niets bijzonders, want zoals ik eerder al schreef zijn alle ‘gekke’ gerechten niet aan mij besteed en houd ik niet van laagjes of het proberen van nieuwe dingen. Buiten dat zijn dat vaak gerechten met vlees erin, dus die vallen voor mij sowieso al af.
 • Wat staat er op je food bucket list? Heel saai, maar ook hier heb ik geen idee of speciale wens. Het lijkt me leuk als ik ooit tijd zou hebben om deel te nemen aan zo’n programma als Masterchef of Heel Holland Bakt, hoewel ik absoluut dat talent niet heb.
 • Ik kan niet leven zonder … Lekker eten! Ik ben echt gek op eten, vooral op broodjes en croissants van de bakker of pasta’s en pizza. Ook chips is onmisbaar. En water: toch als soort tegenhanger van het ongezonde eten en het stilt vaak mijn ergste honger. Ik zit namelijk bijna nooit vol en zou de hele dag kunnen eten.
Lees ook:  Tag: Guilty pleasures

Wat een ontzettend leuke tag, ik heb er honger van gekregen tijdens het invullen en maakte die foto van de beschuitjes dus ‘live’. Jullie al trek gekregen tijdens het lezen? Neem de tag vooral over als dat je leuk lijkt, ik ben benieuwd naar de antwoorden!

5 Responses

 1. Monique

  Heerlijke tag (letterlijk)! Ik ga ‘m wel overnemen denk ik. Leuk om te lezen wat iemands favoriete gerechten zijn en wat juist absoluut niet! Ik wist trouwens niet dat je vegetarisch eet. Weet wat geleerd 🙂

 2. Whitney

  Ik wist dat je geen vlees eet, alleen nu weet ik ook waarom. Ik ben ook niet echt van het vlees, mijn vriend kan niet zonder.

  • Gwen

   Mannen he 😉 Hoewel Joost dus ook geen vlees eet (en daar heel veel commentaar over krijgt, want tja: hij is toch een man?!)

 3. Els

  Ik vind het heel knap dat mensen geen vlees eten, ik kan er echt niet zonder, maar ja als je het niet lekker vind… Leuk ingevuld en leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.