Mijn beautygewoonten

geplaatst in: Gezondheid | 3

Beautyblogs, ik lees ze. Maar lang niet alle artikelen, simpelweg omdat ze me niet interesseren. Ik wist, tot ik er niet zo lang geleden een keer over las, nooit wat primer was. Ken qua vloeibare gezichtsmake-up alleen foundation en weet dus niet wat het verschil met concealer is en eerlijk gezegd: dat houd ik graag zo. Ik houd van simpel. Een beetje blush, mascara, eventueel camouflagestift op mijn puistjes (die straks als alle zwangerschapshormonen mijn lichaam verlaten hebben vast weer terugkomen) en that’s it. Datzelfde geldt voor hetgeen op mijn plankje in de badkamerkast staat: veel heb ik niet nodig. Omdat ik het vaak leuk vind om bij anderen ‘rond te neuzen’, deel ik vandaag dus mijn simpele beautygewoonten met jullie.

Water en shampoo

Ik gebruik geen douchegel. Althans, soms krijg ik een fles of zie ergens iets leuks staan en laat me verleiden door de lekkere geur, maar over het algemeen gebruik ik het niet. Shampoo en conditioner. En een scheermesje en mijn tandenborstel, dat zijn mijn vrienden onder de douche. Mijn haar was ik twee, maximaal drie keer per week en van water over mijn lichaam en haar elke dag word ik gewoon schoon. Ik voel me fris na het douchen en heb hier geen lekker geurende douchegel of -olie voor nodig.

Wel scrub ik mijn gezicht gemiddeld eens in de twee weken en gebruik dan ook een maskertje. Het masker op onderstaande foto (helemaal rechts) is er eentje die maar 3 minuten in hoeft te werken en je huid een fijne oppepper geeft, maar ik ben net zo dol op de zakjes van Hema of Kruidvat. Het enige nadeel hiervan is dat ik er meer tijd voor vrij moet maken en dat doe ik niet zo snel. Dit masker kan ik op doen tijdens het douchen en afspoelen als ik mijn tanden gepoetst heb.

Mijnlevenalsmama | Beautygewoonten

Douchen, crème en basic make-up

Mijn dag begint met een douche, zonder douchen kan ik niet. Na het afdrogen smeer ik crème op mijn gezicht. Zowel Joost als ik gebruiken alweer een aantal maanden een moisturising crème van Essence (huismerk van het Kruidvat) My Skin. Het is een frisse crème met komkommer erin. Ik smeer hem elke ochtend, maar als mijn huid droog aan voelt, ook ’s avonds. Toen ik een tijdje terug las dat dag- en nachtcrème eigenlijk geen verschil maakt, ben ik gestopt met het kopen van een aparte nachtcrème. Vervolgens stip ik indien nodig pukkeltjes aan met een camouflagestift van L’Oréal, poeder het een beetje af met een lichte poeder van Essence of Catrice (goedkope varianten dus), doe wat blush op en teken mijn wenkbrauwen lichtjes bij met een potloodje van de Hema. Daarna is het tijd voor mijn mascara. Dat is wel een ‘dingetje’. Ik zweer bij een bepaalde zwarte mascara van L’Oréal met een heel smal borsteltje (Telescopic heet de mascara) en kan al jaren met geen andere mascara overweg. Daarnaast gebruik ik een puntpincet omdat ik wil dat mijn wimpers goed gescheiden zijn. Ik bedoel: het is vaak de enige oogmake-up die ik draag, die moet goed zitten. Ik doe dus gemiddeld tien minuten over het aanbrengen van mijn mascara. Ja, I know … maar het is echt zo.

Lees ook:  Clean 9: meest gestelde vragen

Tot slot maak ik het af met drie spuitjes parfum en deodorant. Die laatste doe ik expres pas laat op, omdat ik anders strepen of natte vlekken mijn kleding krijg en ik na het opdoen van deo vaak een opvlieger krijg (hormonen!) en dat dus stiekem een beetje uitstel. Deospuiten komen er hier niet meer in trouwens, rollers werken beter hebben wij het idee.

Make-upreiniger, snelle doekjes en lippenbalsem

Ik haal mijn make-up er altijd vanaf ’s avonds. Toegegeven: ik draag de helft van de week geen make-up en vergeet dan wel regelmatig mijn gezicht te reinigen. Tot een jaar geleden zweerde ik bij make-upreinigingsdoekjes. Liefst die van het Kruidvat voor de gevoelige huid, ik vind die van bijvoorbeeld Dove erg prikken. Inmiddels ben ik iets vriendelijker voor mijn huid en reinig deze nu met oogmake-upreiniger op basis van olie. Al maanden gebruik ik een flesje van het Kruidvat huismerk dat nog geen 3 euro kost, maar zijn werk erg goed doet. Op de foto links voorin. Daarachter staat tonic, deze komt van de Action en is toevallig van een A-merk, maar er staat een nieuwe fles van de Hema in mijn kast te wachten. Gewoon, simpele tonic dus om ‘even snel’ mijn gezicht te reinigen met een wattenschijfje. Soms gevolgd door wat crème op mijn gezicht voor het slapen gaan, maar vaak doe ik alleen een dikke laag lippenbalsem op mijn lippen. Die van Burts Bees is erg fijn!

Achter het parfumflesje (ik heb meestal maar 2 of 3 flessen parfum staan) staat een fles bodylotion. Ook hierin ben ik niet merkvast, maar ik smeer het toch zeker wel tweemaal per week, meestal vaker. ’s Winters heb ik sneller een droge huid, vooral mijn onderbenen- en armen en daarnaast vind ik het na het scheren heerlijk om verzachtende bodylotion op te smeren.

Lees ook:  De ellende van buikgriep

Zo, dat was het. Mijn beautygewoonten. Het is bijna een confessionblogje geworden, want echt: ik gebruik weinig en ik ben laks. Gelukkig ben ik gezegend met een redelijk goede huid, want ik durf bijna te wedden dat ik van alle rode vlekjes en pukkeltjes af kan komen als ik iets beter voor mijn huid zou zorgen. Alleen … dat past niet bij me. Dat kost te veel tijd en ik houd zoiets altijd maar even vol. Niet meer dan eens ben ik onwijs geïnspireerd geraakt door een beautyblog en kocht ik allerlei producten die na een week of twee weer in de kast of prullenbak verdwenen. Ik heb het opgegeven, zo ben ik niet. Niets aan te doen.

3 Antwoorden

 1. Minke

  Heel herkenbaar. Ik gebruik eigenlijk geen make up omdat ik te laks ben in het afhalen s avonds. Al vind ik het wel leuk om het te gebruiken. Ach, we zijn zoals we zijn toch :). Als je je er maar goed bij voelt. Leuk om eens te lezen hoe een ander het doet.

  • Gwen

   Ik draag de helft vd wk ook geen make-up hoor 😉 Te lui om op te doen idd of de kindjes die alweer mijn aandacht vragen.

 2. Roos

  Zo herkenbaar, hoewel ik nog luier en lakser ben.. ik haal nooit s avonds mn make up af, ik doe dat onder de douche, gewoon met water. En mn mascara niet eens elke dag… ik gebruik btw ook bijna nooit douchegel, af en toe een scrub, of als ik het toevallig krijg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.