Tag: Kinderkleding

geplaatst in: Huisvlijt | 5

Al voor mijn bevalling spotte ik bij Nicole de Kinderkledingtag. Superleuk, omdat ik (net als elke moeder volgens mij) dol ben op het kopen van kleding voor mijn dochters. Ik zette de tag in mijn concepten en vandaag deel ik mijn antwoorden met jullie.

1. Wat is je favoriete kinderkleding winkel? Absoluut H&M, ik slaag er echt altijd. Sowieso nu Olivia in de grotere maten (vanaf 92) valt, want nu is de keuze groter. H&M heeft vooral vooral stoere, hippe meisjeskleren: shirtjes met leuke printjes en leggings idem dito. Ik ben dol op shirtjes en leggings voor meisjes. De leggings van de H&M sluiten hier trouwens goed aan, die van de Hema zitten vaak als een broek, veel te los. Overigens shop ik (niet alleen voor de meiden, ook voor mezelf) altijd online bij en hoeft er zelden iets retour.

2. Wat is je favoriete kinderaccessoire? Haarspeldjes. Ik weet nog goed dat Olivia vlak voor haar eerste verjaardag, haar eerste haarspeldje in had. Dat bleef zitten, want daarvoor had ze al wel voldoende haar ervoor, maar gleed het steeds weer uit. Bij Quinn is het ook nog een kwestie van een boel geduld hebben, dus tot die tijd vermaak ik me met Olivia’s speldjes en elastiekjes.

3. Koop je tweedehands kinderkleding? Nee, ik heb nog nooit kinderkleding gekocht via Marktplaats of in tweedehandswinkels, maar wel kleding gehad van een vriendin, wat Olivia met veel plezier heeft gedragen. En Quinn, tja die moet het toch echt doen met veel ’tweedehandsjes’ van haar grote zus. En met nieuw spul erbij, want deze mama is veel te gek op kinderkleding shoppen.

Mijnlevenalsmama | Olivia's kledingkast
Olivia’s kledingkast, althans: het hanggedeelte (minus een aantal dingen die in de wasmand zaten, want kleding blijft niet langer dan één dag schoon natuurlijk).

4. Geef je veel geld uit aan één kledingstuk? Nee, ook één van de redenen dat ik dol ben op de H&M. Leggings en shirtjes voor maximaal 10 euro (vaak minder) en een leuk vestje voor 12 euro. Dat vind ik zat. Merkkleding hebben de meiden dus amper (lees: niet, geloof ik). Ik zelf ook niet trouwens. Overigens ben ik bereid voor een jas of goede schoenen wel 25 euro of iets meer neer te leggen, maar zeker geen 50 euro. De snelheid waarmee kinderen uit kleding groeien en/of kleding vies maken, maken dat ik dat er echt niet voor over heb.

Lees ook:  Dol op dierenprintjes!

5. Wat is je favoriete kinderkledingstijl? Casual met leuke printjes en veel kleur. Ik ben gek op een leuke spijkerbroek met een basic shirtje of een legging met leuk shirtje erop. Eventueel ‘gepimpt’ met een vestje. Ook favoriet: een korte spijkerbroek over een maillot of een spijkertuinbroek. Ik vind voor Olivia (Quinn zit nog in de boxpakjesfase natuurlijk) net als voor mezelf winterkleding leuker dan zomerkleding, vooral omdat je mee met laagjes kunt en leuke laarzen een outfit nu eenmaal meer afmaken dan gympen. Vind ik.

6. Match jij wel eens de kleding van je kindje met je eigen kleding? Nee, dat heb ik nog nooit gedaan en zie ik mezelf ook niet doen. Wel wil ik bijvoorbeeld nog graag een leuk spijkerblousje voor Olivia, omdat ik denk dat dat haar heel leuk staat. Zelf heb ik toevallig ook een spijkerblouse, maar ik zou hem niet bewust bij ons beiden aantrekken op dezelfde dag. Wel past de kleding van Olivia in dezelfde ‘stijl’ als onze eigen kleding.

7. Heeft je kindje wel eens een pyjama dagje? Natuurlijk! Hoewel, niet de hele dag in pyjama omdat dat al snel te koud is tijdens de winterdagen vinden wij, maar wel een chilldagje in een joggingbroek met een basic truitje. Zeker nu we nog volop aan het cocoonen zijn in mijn verlof.

Mijnlevenalsmama | Quinns kledingkast
Quinns kledingkast, met rechts de kleinste maatjes en links maat 62.

8. Heeft je kindje meer kleding dan jij? Ja beiden, absoluut! Zeker nu ik afgelopen seizoen zelf alleen maar positiekleding gekocht heb. Ook verwacht ik komende zomer nog niet helemaal mijn oude figuur terug te hebben en me dus nog in te houden met het kopen van van alles. Volgend jaar najaar haal ik dat allemaal in, beloofd!

Lees ook:  Fotoadministratie

9. Wat is je favoriete kinderkleding item op dit moment? Een legging! En voor Quinn boxpakjes, ik vind die dingen t/m maat 62 het allerleukste en daarna vooral voor thuis of als pyjama nog erg lief staan. En handig. Olivia heeft ze ’s nachts gedragen tot ze maat 74 ontgroeid was, dus ik verwacht dat we dat bij Quinn ook weer zullen doen. Liefst met voetjes trouwens en aangezien mijn dames een gemiddelde beenlengte hebben, kan dat ook prima.

10. Welke kleuren passen het beste bij je kindje? Natuurlijk zeg ik roze, want ondanks dat ik voordat Olivia geboren werd zei dat ik haar niet te veel roze kleren aan wilde doen, heeft ze toch zeker de helft van de week iets met roze aan. Ook voor Quinn heb ik, zodra ik na de echo wist dat ze een meisje was, meer roze in huis gehaald. Van Olivia hadden we in de kleinste maat vooral ‘niet te veel roze’, omdat ik dat toen dus nog niet wilde.

Echt een leuke tag om in te vullen zeg! Ik draag hem graag over aan Roos omdat Ayden ook (ook) altijd leuk uit ziet en aan Arcadia, omdat die door alle hormonen in haar lichaam soms vast wel wat bloginspiratie kan gebruiken. Benieuwd naar jullie antwoorden! En verder staat het je natuurlijk vrij om hem over te nemen als je dat leuk vindt.

5 Antwoorden

  1. Linda

    Hier ook een H&M fan! Maar in de sale vind ik de duurdere merken soms ook goed betaalbaar.

  2. Arcadia

    Leuk dat je mij hebt getagd. Ik ga hem van het weekend eens invullen! H&M is idd een hele leuke voor kinderkleding, maar helaas vaak veel te breed voor Ronja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.