Einde verlof

geplaatst in: Werkende moeder | 9

Vandaag is het 4 maart, dat betekent: mijn eerste werkdag na mijn verlof. Mijn eerste werkdag van 2015, nadat donderdag 6 november mijn laatste werkdag van 2014 was. Mijn verlof is echt voorbij gevlogen. 16 weken vrij, vier maanden fulltime thuis met de kindjes. Althans: eerst 3,5 week hoogzwanger alleen met Olivia en daarna met beide meiden. Het was heerlijk! Echt, ik heb me geen moment verveeld en ontzettend genoten, maar nu begint het normale leven weer.

Minder erg dan twee jaar geleden

Ik vind het veel minder erg om nu weer aan het werk te gaan, dan na het verlof van Olivia. Toen was ik me een maand voor het einde van mijn verlof al aan het opwinden over het feit dat het bijna voorbij was. Ik zag er tegenop weer te gaan werken. Waarom? Het was vier dagen. Vier dagen werken, slechts drie dagen met mijn meisje. Olivia vier dagen wegbrengen en om me heen moeten missen. Ik vond het verschrikkelijk. Nu heb ik dat niet, het is immers maar twee dagen. Een welkome afwisseling tussen de dagen thuis met Olivia en Quinn. Hoewel, ik zou best kunnen wennen aan fulltime thuis-zijn, lijkt me (ook) erg fijn!

Mijnlevenalsmama | In de bakfiets
’s Ochtends vroeg Olivia naar het kinderdagverblijf brengen en daarna de hele dag chillen met Quinn, heerlijk! En check die handjes!

Hoewel het soms best even ‘zwaar’ was als Olivia een peuterpuberdag had en/of Quinn een huildagje vanwege een sprongetje, heb ik vooral heel erg genoten. Elke dag een stuk wandelen of een rondje met de bakfiets, me niet druk hoeven maken om dingen op kantoor, maar alleen over het avondeten en mijn dagen met alleen Quinn, die stiekem voelden als me-time, omdat het zo lekker rustig is als je alleen een babietje hoeft te verzorgen.

Lees ook:  Zucht, ook dat nog!
Ochtendhaast en concentreren na een zware nacht

Het zal wel even heel erg wennen zijn, het werken. Hoewel Quinn inmiddels redelijk goede nachten maakt, hakt een nacht met extra darmkrampjes of ‘gewoon’ een verdrietige baby er altijd in. Om nog maar te zwijgen over de periode als ze straks tandjes krijgt. Olivia heeft ons daarmee heel wat slapeloze nachten bezorgd. Me concentreren met minder dan 5 uur slaap is een uitdaging, maar ik ben het gewend. Olivia was immers de eerste twee jaar ook geen goede slaper, ik zie er dus niet tegenop, maar wennen is het zeker!

En wat denk je van de ochtendroutine? Rond half zes vanochtend ging de wekker. Ruim genomen, maar toch erg nodig, zo bleek. Eerst mezelf douchen en klaarmaken. ’s Avonds douchen en ’s ochtends niet, is geen optie, ik heb echt een douche nodig. Vervolgens Quinn uit bed halen, aankleden en voeden. Ondertussen doet Joost zichzelf en kleed Olivia aan. Om kwart voor zeven zitten we beneden aan het ontbijt en ligt Quinn uit te buiken in de box. Om kwart over zeven gaan we de deur uit, Joost naar de trein en ik met twee kindjes op de fiets naar het kinderdagverblijf. De meiden afzetten in twee verschillende groepen en hup, op de fiets naar mijn werk. Goodbye verlof, welkom normale routine!

9 Antwoorden

 1. Meike

  Succes met je eerste werkdag. Niet leuk om je twee prachtige meiden de hele dag te moeten missen.

  • Gwen

   Was de tweede dag alweer gewend idd, maar het is echt even een overgang. Helaas 😉

 2. Renee

  Ben benieuwd hoe je dagje is verlopen! Ik ben 2 weken terug begonnen en vind het wel prima om aan het werk te zijn. Komt denk ook omdat Alicia naar mijn ouders en schoonouders gaat. Ik denk dat ik er (de eerste werkdag) meer moeite mee zou hebben als ik haar naar het kdv zou brengen. Het liefst zou ik nu wel lekker willen moederen hoor thuis, fulltime! Opzich zou het kunnen, maar dan is er verder weinig ruimte qua financiën. Ik ben wel benieuwd hoe jij de ochtenden ervaart met 2 kinderen. Wij willen zelf ook een tweede en kan nu al stressen om de ochtenden met weggaan haha.

  • Gwen

   Het is nu met Quinn veel en veel makkelijker dan met Olivia toentertijd, het wegbrengen. En met een tweede de ochtend? Het valt ons eerlijk gezegd wel mee, behalve dat we er een halfuur eerder uit gaan dan voorheen, omdat ik ook eerder ri. mijn werk moet en de kindjes moet brengen zeg maar. En echt, alles gaat makkelijker een tweede keer, dus ook je kindje gereed maken. Ik denk serieus dat ik nu 2 kindjes in dezelfde tijd doe als 1, of sneller 😉

 3. Linda

  Ben benieuwd hoe het is gegaan.Pfff wel pittig denk ik zo vroeg eruit! Vanavond maar lekker relaxen op de bank:)

 4. robby

  Terug beginnen werken na een verlofperiode is altijd zwaar. Hopelijk is dit wat meegevallen?

 5. Whitney ♡ Whtnysworld

  Wat is de tijd voorbij gevlogen zeg. En je eerste werkweek zit er ook al weer op. Ik ga ook weer heek erg moeten wennen na me verlof. Mijn verlof gaat donderdag in dus heb nog even.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.