Ik was vergeten dat een newborn …

geplaatst in: Opvoeding | 6
 • Zo ontzettend lekker ruikt. Ik weet dat baby’s lekker ruiken, ik schreef zelfs ooit een blogje over dit lekkere geurtje bij Olivia en dat ik hoopte dat het altijd zo bleef. Maar echt: ik was vergeten hoe lekker dit was, tot Quinn op mijn borst werd gelegd.
 • Een omgekeerd dag- en nachtritme heeft (mijn newborns althans).
 • Praktisch ontroostbaar is bij darmkrampjes.
 • Altijd slaapt op het moment dat jij druk bent met van alles en wakker wordt als je net even gaat zitten (maar goed, datzelfde geldt voor oudere kindjes, die willen ook altijd aandacht op het moment dat je nét even gaat zitten).
 • Spontaan haar ogen weer open doet zodra je haar (slapend!) in bedje overlegt.
 • Nog zo’n acht luiers per dag gebruikt.
 • Bijna altijd poept in een net verschoonde luier en liefst ook precies als je de deur uit moet.
 • Vaak halverwege de dag omgekleed moet worden vanwege bovenstaande luiers of een overvloed aan uitgespuugde melk.
 • Dol is op het sabbelen op een speentje (wederom mijn newborns althans), maar deze vaak ‘per ongeluk’ uit spuugt, met huilen als gevolg.
 • Niet alleen zelf zorgt voor veel was, maar ook je eigen kleding opeens niet meer langer dan een dag mee kan omdat zure melk stinkt.
 • Zulke lieve kreungeluidjes maakt.
 • Zich als een aapje aan je vast kan klemmen en dat je dan het hele lijfje tegen je borst aan voelt ontspannen.

Mijnlevenalsmama | Newborns

Ik vind het geweldig, newborns. Ik ben echt een baby-mama, ik houd van uren knuffelen en de afhankelijkheid van zo’n klein babietje. Ik houd ook van het vele slapen gedurende de dag. Ik houd niet van de gebroken nachten, hoewel ik ook dan smelt bij een lachje of dat zachte lijfje tegen me aan. Alleen bovenstaande dingen, die was ik even vergeten de afgelopen 2,5 jaar. En ik ben ze alweer aan het vergeten, want Quinn is met haar ruim 3 maanden geen newborn meer te noemen, hoewel ze gelukkig nog wel heerlijk bij ons op schoot kan slapen.

Lees ook:  Bath Time #26

6 Antwoorden

 1. Seline

  newborns zijn heerlijk.. soms kijk ik naar Milan en Noah en dan schrik ik weer hoe groot ze opeens zijn. waar zijn onze iniemini babies!

  • Gwen

   Nou echt he. IK heb dat ook met Quinn, die is nu dus 3,5 maand en man: waar is mijn mini-baby?! Maar het wordt echt nog leuker als ze groter zijn, echt waar!

 2. Jess

  Ik ben juist geen baby-mama maar herken wel veel dingen hoor. Vooral dat geurtje <3 Maar goed, Jim is alweer bijna een half jaar oud. Dat gaat wel heel hard opeens, pfff!

  • Gwen

   Ja joh, ht gaat echt belachelijk snel zo’n tweede keer. Jammer, maar goed: ze worden straks net zo leuk als Sam en Olivia, die babies van ons 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.