Recept: Blueberrymuffins met yoghurt

geplaatst in: Recepten | 4

Niet alleen tijdens de zwangerschap had ik veel zin in iets zoets, ook erna zou ik het liefst elke dag nog taart eten. Maar ja, er moeten nog kilo’s af en eerlijk gezegd ben ik niet zo’n taarteter. Het zijn de hormonen die praten, dus ik sla regelmatig aan het bakken. Gezond bakken, iets dat vult, maar toch lekker zoetig smaakt. Zonder suiker.

Vandaag deel ik mijn versie van blueberrymuffins, op basis van (volle) yoghurt. Het maken van muffins met yoghurt heb ik trouwens van een mede-mama via Instagram ‘geleerd’ en is gebaseerd op een recept van Weight Watchers. Afijn, ik heb er mijn eigen draai aan gegeven (mede omdat ik niets met Weight Watchers en het tellen van calorieën heb) en ze zijn erg lekker!

Mijnlevenalsmama | Blueberry muffins

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 200 gram (volkoren) tarwemeel
 • 250 gram volle (Griekse) yoghurt
 • flinke theelepel bakpoeder (ik gebruikte wijnsteenzuurbakpoeder)
 • een snufje zout
 • 2 eieren
 • 50/60 gram kokosbloesemsuiker (maar oerzoet, palmsuiker of gewone suiker kan ook)
 • eetlepel kaneel en eventueel een scheutje vanille-extract
 • twee handen (diepvries) bosvruchten

Ik gebruikte bosvruchten uit de diepvries, dus die heb ik eerst een beetje laten ontdooien. Vervolgens fijngehakt in de keukenmachine. Niet tot pulp, maar tot alle vruchten ongeveer het formaat van een doperwt hadden. Het is dus handig om het fruit niet volledig te laten ontdooien, anders heb je heel snel pulp in je keukenmachine. Als je vers fruit gebruikt, zou ik het fijnsnijden met een mesje.

Vervolgens alle andere ingrediënten (met een keukenmachine) mengen, de bosvruchten hier doorheen roeren en alles verdelen over muffinvormpjes. Ik haalde uit dit beslag 10 muffins die 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden gemaakt zijn. De muffins zijn super luchtig door de yoghurt en een beetje ‘nat’ door de bosvruchten. Zowel Joost als Olivia en ik zijn fan, eet smakelijk!

Lees ook:  Recept: Gezonde kokosmakronen (bomvol eiwitten!)

4 Antwoorden

 1. Lisa

  Ze zijn zooo lekker! Echt leuk dat je ze gemaakt hebt. Moet ze zelf ook maar weer eens maken, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.