Plog #5: Vrije vrijdag en me-time met Netflix

geplaatst in: Gezinsleven, Ontspanning | 7

Doordat ik op andere blogs weer een aantal plogs voorbij zag komen, bedacht ik me dat dat alweer even geleden was. Afgelopen vrijdag had ik een vrije dag met de kindjes en ’s avonds een event van Netflix, een leuke dag om te ploggen leek me. Kijk mee!

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Mijn dag begon om 5.30 omdat Quinn wakker werd. Een vieze luier en dorst. Ik verschoonde haar snel in haar eigen kamertje en nam haar vervolgens mee naar onze kamer, om liggend in bed te voeden. Daar geniet ik zo van, dat warme lijfje dat tegen me aan ligt. Ik dut altijd stiekem weer ‘even’ (bij een nachtvoeding gerust 2 of 3 uur) verder, terwijl Quinn bij me drinkt. Om 6.15 ging Joost zijn wekker, dus schrok ik weer wakker. Hup, Quinn een boertje en weer terug in haar eigen bedje. Olivia lag ook nog te slapen, dus ik besloot ook nog even onder de dekens te kruipen. Om kwart voor acht stond ik op, de meiden sliepen toen nog.

Mijnlevenalsmama | Plog #5De wasmand zit na mijn werkdagen altijd overvol, omdat ik op die dagen niet was (maar helaas soms wel genoodzaakt ben achterstallige was op te vouwen). Meteen maar even een donkere was in de wasmachine gooien. En vervolgens heerlijk douchen. Inmiddels hoor ik Olivia wakker worden en ben ik ook al een keer naar Quinns kamer gelopen omdat ze last had van een boertje en lag te jengelen.

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Als ik uit de douche stap is Olivia klaarwakker, dus ik geef haar een kus, knip haar nachtlampje aan en geef haar iets te spelen. Tijd om mezelf aan te kleden en onze slaapkamer ‘recht te trekken’. Ook bedenk ik alvast wat ik ’s avonds aan wil doen en leg mijn kleren klaar op bed. Dat kan maar vast gebeurd zijn, want ’s avonds wordt het rennen en vliegen als Joost thuiskomt en ik alweer bijna weg ga. Terwijl Olivia lekker zit te spelen op bed, haal ik mijn kleine vrolijke prinsesje uit bed.

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Een simpele outfit of the day (zelf loop ik ook lekker in mijn joggingbroek, omdat we geen plannen hebben): rompertje en een zacht spijkerbroekje. Tijd om Olivia te wassen en aankleden. Meestal zet ik Quinn dan in de wipstoel op haar kamer of leg haar op haar bed. Zo ook nu.

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Olivia smeert tegenwoordig haar eigen brood, terwijl ik koffie en yoghurt maak. Ze helpt ook met het avondeten, zo gezellig! We hebben een ritueeltje met een aflevering van Nijntje op de tablet tijdens het ontbijt. Ondertussen zit Quinn met een speeltje in de wipstoel, lees ik wat blogs op de laptop en kletsen Olivia en ik over Nijntje en haar boterhammen met appelstroop.

Lees ook:  Samen televisie kijken

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Rond 9.30 besluit Quinn dat het weer tijd is om te drinken en heb ik dit uitzicht. Zo trots op mijn meisjes! Gelukkig kwam Quinn ‘vroeg’ voor haar voeding, want om 10.15 gaat de deurbel en staat er een monteur voor onze oven voor de deur. De hetelucht deed het niet meer, de ventilator bleek kapot. We hadden nog garantie, maar omdat ik de apparaten nooit geregistreerd heb na aankoop van de keuken, moet ik nu 40,- administratiekosten betalen. Stelletje oplichters, maar ja: zelf sleutelen aan de oven kunnen we ook niet, dus weinig keus helaas.

Mijnlevenalsmama | Plog #7

Dochterlief en het Playmobil-huis: soms kijkt ze er dagen niet naar om en zijn Joost en ik in staat het naar zolder te tillen (want: groot en opvallend) en dan opeens is ze er weer uren zoet mee. Rond 11 uur valt Quinn in mijn armen in slaap en leg ik haar in bed. Ik besluit vroeg te lunchen en Olivia ook vroeg op bed te leggen, ze moet ’s avonds namelijk iets eerder naar bed dan normaal, omdat ik weg ga en we de kindjes samen in bed leggen. Olivia ligt om half 1 in bed en ik ga naar zolder: was op vouwen, was ophangen en nieuwe was in de wasmachine. Het stopt nooit.

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Helaas, nog geen halfuur nadat ik Olivia op bed heb gelegd, wordt Quinn weer wakker. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om even één-op-één tijd met ze te hebben, maar als ze tegelijk een dutje doen, heb ik even wat tijd voor mezelf. Ik voed Quinn weer, we knuffelen en kletsen wat en daarna leg ik haar op het speelkleed en vermaakt ze zich, terwijl ik een begin maak aan het uitwerken van deze plog.

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Over die één-op-één tijd gesproken … Olivia word rond half drie wakker en spontaan begint Quinn te gapen. Tijd om haar naar bed te brengen. Mijn grote kleine meisje en ik lezen boekjes, eten koekjes en ik lak haar nageltjes. Even gezellig wat tijd samen.

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Een hele volle wasmand die opgevouwen moet worden. No words needed. Maar, daarna geniet ik van dit uitzicht: twee spelende meiden en een kop koffie. Het eten is al voorbereid en manlief is onderweg. Tijd om mezelf even op te maken, aangezien ik hier in de ochtendspits niet aan toe ben gekomen en me dan straks alleen nog maar even hoef om te kleden. Ik heb er zin! Lekker een avondje weg, even relaxen. Het is trouwens voor het eerst sinds Quinn is geboren, dat ik haar bij papa ‘achterlaat’. Rond 7 uur komt Joyce me ophalen, dus Olivia en ik eten bijtijds en Joost eet later, als ik weg ben en de kindjes slapen.

Lees ook:  Ik ben niet (meer) het type dat ...

Mijnlevenalsmama | Plog #5Olivia eet een pizza en ik heb wat pasta voor mezelf in elkaar geflanst met restjes uit de koelkast. Smaakt heerlijk! ik heb trouwens na lang twijfelen gekozen voor mijn hakken. Inmiddels heb ik hier door de zwangerschap en bekkenklachten bijna een jaar niet op gelopen, maar ’s avonds blijkt dat ik dit nog prima kan een paar uurtjes. Het avondritueel met de kindjes op bed leggen verloopt niet helemaal vlekkeloos, omdat Quinn vanaf half zes ontzettend huilerig is en we niet echt begrijpen waarom. Het hoort erbij, maar ik heb moeite het los te laten als ik eenmaal in de auto zit. Gelukkig lukt het me tegen de tijd dat we in Amsterdam zijn, en ik een berichtje van Joost krijg dat Olivia en Quinn allebei slapen en hij aan zijn avondeten zit, wel. Tijd voor het Netflix-event!

Mijnlevenalsmama | Plog #5

Het event draait om me-time, dat ik wel even kan gebruiken na zo’n drukke (maar fijne!) dag. Direct bij binnenkomst krijgen we een goodybag met onder andere deze megagrote rode hand erin. Later blijkt dat we met deze hand heel de avond obers mogen wenken als we iets te drinken willen, heel fijn! Een cocktail en fruitsalade verder worden we van de ontvangstruimte naar de zaal gebracht. Hier wachten heerlijke loungestoelen op ons en krijgen we de eerste 3 afleveringen van Unbreakable Kimmy Schmidt te zien. Een nieuwe Netflix Original die lekker weg kijkt. Ondertussen geniet ik van rode wijn en lekkere hapjes en klets gezellig bij met Joyce en andere blogmama’s om rond één uur weer in mijn bed te liggen. Het was een geslaagde dag!

7 Antwoorden

  1. Nicky

    Altijd leuk om een dagje uit het leven van een ander te zien. Dat altijd een leuk manier een even samen tijd door te brengen, het lakken van de nagels 🙂

    • Gwen

      Ik geniet er echt van, eventjes samen nagels lakken. Stiekem wilde ik het al toen ze nog een baby was haha, hoewel ik mezelf wel in kon houden, maar kon niet wachten op de leeftijd dat dat kan zoals nu 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.