Online shoppen

geplaatst in: Huishouden, Huisvlijt, Samenwerkingen | 6

Ik vind het heerlijk om de Hema in te lopen om te kijken voor iets nieuws voor de meiden of rond te snuffelen bij het Kruidvat of de Action. Ik houd ervan, shoppen, alleen niet de hele dag. Gewoon even een uurtje of anderhalf, niet dat geslenter door de stad en het passen van tig kledingstukken in een pashokje. Ik ben nooit dol geweest op winkelen. Het enige leuke aan winkelen met mijn moeder (en soms zusje) vroeger, vond ik dat ik nieuwe kleding kreeg en we lekker gingen lunchen samen. Waarschijnlijk moet ik hier, met twee meiden in huis, over een tijdje wel weer aan geloven, maar dat zien we dan wel. Voor nu houd ik het bij online shoppen, zowel voor mezelf als voor Olivia en Quinn.

Makkelijk en overzichtelijk

Ik vind (de meeste) webshops zo lekker overzichtelijk. Je ziet meteen of het voorradig is en van wat voor materiaal het gemaakt is. De pasvorm laat voor mezelf nog wel eens te wensen over, omdat de modellen superslank zijn, maar voor de kindjes klopt het altijd. Ik heb nog nooit iets dat ik voor Olivia besteld heb retour hoeven sturen.

Het allerleukste aan online shoppen vind ik niet eens de nieuwe kleren die meestal binnen een paar dagen later bezorgd worden, nee, het leukste aan online shoppen vind ik het shoppen zelf. Door diverse grote en kleine webshops klikken en dingen in je winkelmandje ‘gooien’, om vervolgens in datzelfde winkelmandje een paar keer op het kruisje te drukken omdat het bedrag dat onderaan staan nét iets boven budget is. Zonder overdrijven: de PostNL-bezorger is hier bijna man-aan-huis, want we hebben elke week wel een pakketje met kleding dat geleverd wordt.

Lees ook:  Shoplog: Eerste zomerkleding
Het leukste: shoppen voor de kindjes

Iedere moeder kan beamen dat shoppen voor je kinderen leuker is dan voor jezelf. Met twee meiden heb ik het geluk dat hetgeen Olivia niet meer past, weer gebruikt kan worden voor Quinn. Niet alles, want sommige dingen staan mijn kleinste meisje niet of kunnen geen tweede ronde meer mee. Maar, vooral nu Olivia ouder is en langer in één maat zit, ‘durf’ ik meer geld uit te geven aan kleding voor haar. Zeker nu ik weet dat Quinn er waarschijnlijk ook nog van kan genieten.

Mijnlevenalsmama | Inspiratie kindjes

Ik houd van stoere, comfortabele kleding voor de kindjes. Spijkerjurkjes (bijvoorbeeld zoals Esprit verkoopt), vestjes met een leuke (dieren)print en shirtjes met een ‘volwassen’ print zijn favoriet sinds Olivia loopt. Zwart en grijs staat haar bijvoorbeeld onwijs goed, dat combineer ik dan meestal met een felle kleur. Laatst heb ik zelfs voor Quinn een zwart vestje met witte stipjes gekocht, superleuk op een roze legging met een wit shirtje. Gelukkig zit het voorjaar eraan te komen én komt er weer snel kinderbijslag, dus deze mama kan haar slag gaan slaan. Heerlijk!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

6 Antwoorden

 1. Kimberley

  Ik ben ook een echte online-shopper. Geen kleding passen in hokjes, gewoon lekker thuis. En ook voor de kindjes bestel ik regelmatig. Wat je hebt uitgezocht van de Esprit vind ik leuk!

  • Gwen

   Ja he, ik houd wel van wat stoerdere kleding, niet alles roze-roze. Jouw meisje is ook vaak superleuk gekleed!

  • Gwen

   Joepie, een medestander! Soms denk ik wel eens dat de bezorger mij van binnen uitlacht haha.

 2. marjon

  Ik shop ook wel eens online, maar vind het ook nog altijd leuk om zelf naar de stad te gaan en daar wat kleren / spullen te bekijken. Maar handig is het online shoppen zeker. Ook wanneer iets in de winkel niet meer verkrijgbaar is, zoek ik snel even via het net.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.