Tag: Fabeltjes meidenzwangerschap

geplaatst in: Zwangerschap | 8

Hoewel ik al een tijdje niet meer zwanger ben, toch een zwanger-blogje vandaag. Saskia tagde mij namelijk voor ‘de fabeltjes rondom een meisjeszwangerschap’ en als mama van twee meiden kan ik deze tag natuurlijk niet negeren. Dik haar, dun haar, een ronde buik, pukkeltjes of juist niet? Vandaag neem ik de fabeltjes die Saskia geselecteerd heeft onder de loep, lees je mee?

 • Wanneer je je buik rondom draagt, dan krijg je een meisje.

Klopt als een bus. Althans: bij mij dan.  Het was niet zozeer dat je bij mij aan de achterkant goed kon zien dat ik zwanger was en mijn buik letterlijk rondom mijn taille en heupen hing, maar ik was wel rondom zwanger. Dikkere benen, dikkere armen, bredere heupen, minder taille en ja: een dikke buik. Zeker de tweede keer! Ik weet nog dat ik in week 5 of 6 van de zwangerschap van Quinn ontdekte dat mijn bovenbenen en bovenarmen dikker geworden waren. Ik zei toen direct tegen Joost dat we weer een meisje kregen, omdat ik meteen al overal zwanger was. En, dat klopt dus!

 • Veel last van ochtendmisselijkheid? Een meid!

Veel is een groot woord, want met alleen misselijke momenten tussen de 7e en 15e week mag ik niet klagen, maar als ik misselijk was, was het ’s morgens. Of van te veel inspanning, vermoeidheid of te veel avondeten, maar dat terzijde.

 • Verwaarloos je jezelf tijdens de zwangerschap, dan krijg je een meisje.

Schuldig, hoewel: ik zelf vind het geen verwaarlozen om vaak mijn pyjamabroek weer aan te trekken na een douchebeurt en geen mascara op te doen. Dat deed ik al before-kids en dat doe ik nu, niet meer zwanger, ook regelmatig. Maar voor anderen komt dit volgens mij over als mezelf verwaarlozen, dus vandaar dat ik dit fabeltje erken. Echter: dat is gewoon Gwen, zo ben ik: niet altijd netjes aangekleed en niet elke dag opgemaakt. Toegegeven, zwanger kwam dat niet-nette-aankleden vaker voor, vooral aan het einde bij gebrek aan passende en lekker zittende kleding.

 • Voel je de baby meer aan de onderkant schoppen? Zeker een meisje!
Lees ook:  Tag: 50 willekeurige dingen

Tja, met twee meiden die ik stuit lagen kan ik hier geen ‘goed’ antwoord op geven. Van zowel Olivia als Quinn zaten de benen onderin en het hoofdje boven, nogal logisch dat ik ze vaker (alleen!) aan de onderkant voelde schoppen.

Mijnlevenalsmama | Meisjeszwangerschap
35 weken zwanger van Olivia, wat een bescheiden buik had ik toen zeg, in vergelijking met de zwangerschap van Quinn.

Heb je veel last van pukkeltjes op het gezicht, nek en decolleté? Je krijgt een dochter.

In het eerste trimester had ik het bij beide zwangerschappen. Geen mega-acne gelukkig, maar ik was wel weer een fervent gebruiker van BB-crème, terwijl ik momenteel bijvoorbeeld alleen een matte poeder en wat blush gebruik. Gelukkig verdwenen de pukkels in het tweede trimester als sneeuw voor de zon en had ik het grootste deel van mijn zwangerschap (en de eerste paar maanden daarna) een stralende huid.

 • Slaap je op je rechterzij, dan is het een meisje.

Ik slaap sowieso altijd op mijn rechterzij, ook als ik niet zwanger ben. Dit fabeltje klopt dus, want ook zwanger van beide meiden sliep ik op mijn rechterzij. Aan het einde van de zwangerschap sliep ik beide keren vaker op links trouwens. Dit omdat ik dan gek genoeg minder last van maagzuur en tintelende benen had.

 • Als je veel behoefte hebt aan slaap zal je zeker een meisje krijgen.

Tja, ik heb geen vergelijkingsmateriaal met een jongenszwangerschap, maar dat een zwangerschap vermoeiend is en voor een heel ander soort vermoeidheid dan ‘normale’ vermoeidheid zorgt, erken ik zeker. Dit fabeltje klopt dus wat mij betreft.

 • Veel trek in verse sinaasappelsap? Meisje!

Ik weet niet meer of dit bij Olivia het geval was, maar bij Quinn nu wel. De verse sinaasappelsap was niet aan te slepen. Ik had het liefst elke dag een groot glas (zure) verse sinaasappelsap. Ik had trouwens bij Olivia vooral heel veel zin in (zure) appels.

 • Krijg je een dikker gezicht? Een meid!
Lees ook:  Tag: Kinderopvang

Zeker in het eerste trimester was mijn gezicht duidelijk ‘anders’, maar of dit echt voller/dikker was? Ik zie het vooral op foto’s van mezelf. Toen ik zwanger was van Olivia ruim 2,5 jaar geleden was mijn gezicht dikker dan dit keer bij Quinn, maar dat kan ook te maken hebben met de hoeveelheid vocht die ik toen vasthield, omdat ik dichterbij de zomermaanden hoogzwanger was.

 • Wordt je haar dunner, dan krijg je zeker weten een dochter.

Dit fabeltje klopt wat mij betreft niet, mijn haar was namelijk beide keren voller, dikker en vooral: mooier. Het zat ook altijd goed, met veel volume. Afgezien van het eerste trimester trouwens, toen was het (net als mijn pukkelige huid) erg snel vet en heb ik het een paar weken lang bijna elke dag moeten wassen om nog een beetje fatsoenlijk voor de dag te kunnen komen.

Leuk om deze fabeltjes eens voor mezelf in te vullen. Hoewel ik dus geen vergelijkingsmateriaal met een jongenszwangerschap heb, ben ik het met bijna alle fabeltjes eens en herken ik mezelf erin. Bij beide meiden. Ik hierbij Joyce, die momenteel zwanger is van een meisje. Ben benieuwd naar jouw antwoorden!

8 Responses

 1. Henny

  Wat een leuke tag. Ik heb een jongen en een meisje. Sommige dingen had ik juist bij mijn zoon (dikker gezicht, dunner haar). Deels waren beide zwangerschappen gelijk b.v. mbt de misselijkheid en maagzuur (hoefde geen verse sinaasappelsap, kreeg ik maagzuur van). Bij mijn zoon had ik een zwangerschapsstreep op mijn buik, dit had ik bij mijn dochter niet. En bij mijn zoon hield ik veel vocht vast en bij mijn dochter minder. Grappig dat er toch verschillen zijn.

 2. Desiree

  Leuke tag weer. Ik heb een jongen en een meid, dus beide zwangerschappen meegemaakt en de meeste van de bovenstaande bakerpraatjes had ik juist bij Hayden. Voller gezicht, trek in jus, pukkels, dunner haar, meer slaap nodig. En bij allebei heb ik extreme misselijkheid gehad. Dus niks wees er op dat Skyler een meisje zou zijn, behalve mijn gevoel en de echo’s. 😉

  • Gwen

   Hahaha en ze is echt toch echt een meisje 😉 Wie weet had ik hetzelfde als Quinn een jongen geweest was en is het gewoon mijn manier van zwanger zijn. We zullen het past weten als er ooit nog een jongetjes komt hihi.

 3. Tamara

  Wat een leuke blog zeg! Toch herken ik ook dingen die ik had toen ik zwanger was van mijn jongens! Haha!

  • Gwen

   Ja hihi, misschien is het gewoon de manier van zwanger zijn. Hoewel, jij weet natuurlijk of het ook klopt met je zwangerschap dit keer of niet 😉 Wij weten pas wat je nu krijgt na de geboorte hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.