Er samen op uit

geplaatst in: Relatie | 6

We did it! Joost en ik zijn vorige week voor het eerst sinds 2,5 jaar een avondje samen weg geweest. Uit eten. En 2,5 jaar? Misschien wel langer, want ik kan me ook niet herinneren dat we er hoogzwanger van Olivia nog op uit zijn geweest.

Heerlijk thuis, samen

We zijn thuis-mensen, allebei. Een serie kijken, een film kijken of gewoon lekker laptoppen op de bank. Wijntje erbij, chippie. Helemaal goed. En als we echt uit willen pakken samen, geven we Olivia eerder te eten en eten we daarna samen kaasfondue. Voor de televisie, op de bank. Saai? Misschien wel, maar wij vinden het heerlijk!

We hebben ook een andere kant. Joost en ik hebben elkaar leren kennen op een dancefeest en hebben daarna samen ook heel wat weekenden doorgehaald en dance-feesten bezocht. Toen onze, toentertijd, beste vrienden een kindje kregen, werden we rustiger. Een filmpje kijken met z’n vieren en spelletjes spelen stond garant voor een geslaagde en ontspannen zaterdagavond.

Mijnlevenalsmama | Cocktails

Spannend vs. geen behoefte aan

Ik geef toe, waarschijnlijk komt het meer door mij dan door Joost dat het zo lang geduurd heeft voor we weer eens een avondje samen op pad gingen. Ik vond het moeilijk Olivia uit handen te geven, immers: ik doe alles het beste zelf toch? Op mijn manier. Maar goed, Joost heeft me ook niet gevraagd het een keer te proberen. Eigenlijk hebben we er niet eens over gesproken in de ruim 2 jaar voor Quinn geboren was. We vonden wel dat we eens een keer zonder kindje op stap moesten, omdat dat maatschappelijk gewenst was, maar het bleef bij tegen elkaar zeggen dat dat best gezond was. We zijn twee keer samen weggeweest: naar de beëdiging van mijn moeder als burgemeester en naar een personeelsuitje van mijn werk. Beide keren ging het prima met Olivia en de oppasbuuf of -oma.

Lees ook:  Morgen ben je jarig lieverd!

Nu we twee kindjes hebben merk ik bij mezelf (maar ook bij manlief) dat de behoefte aan eigen tijd iets groter is geworden. Stiekem slurpt een tweede kindje (en zeker een kleine baby die nog weinig ritme heeft) toch meer tijd op dan je denkt. Als Olivia slaapt is Quinn wakker en andersom, weg vrije uurtjes overdag. Het was dus tijd voor avondje samen.

Kletsen en cocktails

We kozen voor een etentje (doel #8 DZP, check) bij de Mexicaan, omdat we hier vroeger regelmatig gingen eten. Ik dronk als vanouds een Strawberry Margaritha en we kletsen over vroeger. Over feesten waar we geweest zijn, wazige mensen van vroeger en andere herinneringen. Het was leuk, stiekem zelfs heel leuk. En weet je, thuis ging ook alles prima. Quinn had een hangerig dagje en hebben we dus huilerig (maar met een volle buik en extra mamamelk in de koelkast) bij oma achtergelaten. Dat vroeg dus om wat improvisatie van oma’s kant, maar gelukkig ging Olivia gemakkelijk slapen. En toen we thuiskwamen sliepen ze allebei. Tot half acht bleek de volgende ochtend, voor herhaling vatbaar dus, zo’n avondje buiten de deur samen!

6 Antwoorden

 1. Meike

  Fijn dat jullie zo’n gezellige avond hebben gehad. Volgens mij best goed om af en toe te doen.

 2. Lisa

  Klinkt als een hele gezellige avond. Grappig trouwens van weekenden doorhalen naar avondjes spelletjes doen, volgens mij maakt (bijna;)) iedereen op een gegeven moment wel zo’n ontwikkeling door!

 3. Desiree

  Fijn zo’n avondje samen. Wij zijn ook liever samen thuis maar idd een avond de deur uit samen is ook fijn. Wij namen ons, voordat we kinderen hadden, voor om dat elke maand te doen zodra we kinderen zouden hebben, maar dat schiet er regelmatig bij in. Oeps…

  • Gwen

   Ja haha, wij zeiden dus ook “Moeten we vaker doen.”, maar .. Er staat nog niks gepland! 😉

 4. janske

  Lekker vaker doen…vind oma waarschijnlijk helemaaaal niet erg..en lekker even samen tijd voor elkaar is altijd fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.