Liebster Award #3

geplaatst in: Persoonlijk | 3

Alweer even geleden kreeg ik een mailtje van Maxine dat ze mij genomineerd had voor de Liebster Award. Onwijs leuk natuurlijk! Ik heb deze ‘award’ al twee maal ontvangen en inmiddels valt mijn blog qua bezoekersaantallen niet meer in de categorie waarvoor de award bedoeld is, dus ik draag hem niet over, maar de vragen van Max waren zo leuk, dat ik ze gewoon toch beantwoord. Check vooral Max’ blog via bovenstaande link even als je benieuwd bent naar de spelregels van deze award, of als je gewoon zin hebt om nog een leuke blog te ontdekken. Nou, daar komen mijn antwoorden:

 • Hoe ben je op het idee gekomen om een blog te beginnen en waar ging jouw eerste blogpost over (link)?

Het idee ontstond een beetje van de een op andere dag. Ik ben dol op schrijven en omdat ik het moederschap zo geweldig vind, besloot ik hierover te gaan schrijven. In dit blogje kun je meer lezen over waarom ik ben gaan bloggen en mijn eerste blog ging daar dus ook over.

 • Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?

Het lag voor de hand, ik wilde iets met mama erin omdat ik veelal over het moederschap wilde schrijven. Daarnaast is Mijnlevenalsmama een persoonlijke blog. Eentje over mijn leven. Als moeder, als mama. Mijn blog was geboren. Overigens heb ik de domeinnaam direct gekocht, maar eerst meer dan een jaar via wordpress.com geblogd.

 • Fotograferen of een boek lezen?

Een boek lezen, maar zelfs daar maak ik (helaas) te weinig tijd tegenwoordig, komt vast weer van de zomer, als de kindjes lekker in de tuin spelen en ik op onze loungebank zit. Ik kijk er nu al naar uit!

Lees ook:  Tag: Another Pregnancy Tag

Mijnlevenalsmama | Onze tuin

 • Beschrijf jezelf in drie woorden

Georganiseerd, zorgzaam en perfectionistisch.

 • Zoet of hartig?

Zeker weten hartig! Ik ben dol op chips, kaaszoutjes, kaasstengels, kaascroissants, pittige nootjes en nog veel meer. Snoep kan me gestolen worden, behalve tijdens de zwangerschap. Oh en chocolade, ben ik ook dol op. Toch wel een beetje een zoetekauw dus.

 • Over welke onderwerpen lees je het liefst, als je een andere blog bezoekt?

Dingen over het moederschap, de gewone dingen. Het dagelijks leven, opvoedkundige zaken, ontwikkelingen van kindjes. Ik ben een sucker voor het zien van andermans leven, niet omdat het mijne niet spannend genoeg is, maar omdat ik de herkenning zo leuk vind.

 • Wat is jouw ultieme blijmaker van de afgelopen week?

Quinn ontwikkelt zich razendsnel en lijkt zo mogelijk nog harder te groeien dan Olivia deed toentertijd. Met haar kletsen vind ik heerlijk, maar Olivia die als ik haar in bed leg enigszins paniekerig zegt dat ze Quinn nog geen kusje heeft gegeven (en dat 5 minuten eerder wel gedaan heeft), doet mijn moederhart smelten.

 • Welke quote is jou op het lijf geschreven?

Home is where the family is. Ik ben een echte huismus en ben altijd al dol op thuis zijn, maar met Joost, Olivia en Quinn is dat nog duizend maal leuker dan het ooit was.

 • Noem jouw leukste en meest irritante eigenschap

Al zolang ik me kan herinneren is mijn perfectionisme mijn beste en mijn slechtste eigenschap. Soms is het een valkuil, maar vaker een aanwinst, gelukkig. Datzelfde geldt voor mijn leukste en meest irritante eigenschap: mijn zorgzaamheid. Het is soms irritant en vermoeiend, vooral in combinatie met dat perfectionisme, maar het maakt mij mij. Ik houd ervan voor anderen te zorgen, dingen uit handen te nemen. Misschien dat juist daarom het moederschap me zo goed bevalt. En daarnaast heb ik af en toe ook een goed gevoel voor humor.

 • Wat zou je heel graag willen leren (een taal, breien, duiken, pianospelen, schilderen…)?

Toen ik zwanger was van Olivia wilde ik als ze eenmaal geboren was kleding voor haar gaan naaien, tijdens de zwangerschap van Quinn had ik het idee een deken voor haar te haken. Het is er allebei nooit van gekomen, maar kleding naaien voor de kindjes zou ik stiekem wel willen kunnen. Mijn moeder deed het altijd voor mijn zusje en mij en we zagen er vaak erg leuk uit daardoor.

 • Wat staat er al te lang op jouw to do-lijst? 

Zoals ik al schreef toen ik begin dit jaar 30 werd, heb ik alles waar ik ooit van gedroomd had. Ik heb geen behoefte aan verre reizen of onbetaalbare schoenen ofzo. Ik heb alles wat ik nodig heb en ik zei laatst toevallig tegen Joost dat als ik morgen zou overlijden, ik echt een geweldig leven gehad heb en me niets anders kon wensen dan dit, met hem en de kindjes in ons huis.

Lees ook:  Knopen onder toeziend oog

3 Antwoorden

 1. Miranda

  Wat een leuke vragen idd!
  Pssst ik blogde toevallig gisteren over naaien en mag een tof handboek weggeven, misschien iets voor jou?

 2. janske

  Die heb ik 3 jaar geleden ook een paar keer gekregen…maar wist niet zo goed wat ik er mee moest (waarschijnlijk omdat ze in het Engels waren…haha) Leuk om te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.