Guilty pleasure: series kijken

geplaatst in: Ontspanning | 9

Het is ooit begonnen met The O.C. Elke dinsdagavond kroop ik met mijn moeder en zusje op de bank om het leven van Ryan, Marissa, Seth en Summer te volgen. Joost en ik hebben een paar jaar geleden de hele serie nog eens samen gekeken, blijft leuk! Na The O.C. kwam Grey’s Anatomy, gevolgd door Gossip Girl, 90210, Private Practice en nog veel meer. En nu volg ik Pretty Little Liars. Stom dat ik dat nooit eerder heb gekeken, het is (wederom) zo verslavend!

Lekker wegkijken, herkenning en meer

Zolang ik voldoende series te kijken heb, kijk ik eigenlijk geen gewone televisie. Ik kan met gemak elke avond één of twee afleveringen kijken. Omdat er in elke aflevering iets gebeurt waardoor je de volgende aflevering ook wilt zien, kijk ik het liefst achter elkaar door. Ik kan me herinneren dat Olivia een keer heel lang sliep toen ik nog in verwachting was van Quinn en ik al een tijdje geen nieuwe Grey’s Anatomy had gezien. Ik keek vier afleveringen. Achter elkaar.

Het leuke aan het soort series waar ik dol op ben (naast de series zoals Lost, Entourage en Walking Dead die ik met Joost kijk) is de herkenning. Het zijn alledaagse mensen met een soort van spannend leven. Neem de personages uit Grey’s Anatomy, artsen hebben ook gewoon een sociaal leven, net als de tieners uit Gossip Girl. Ik heb niets met die upperclass, behalve dat ik dol ben op ernaar kijken en het volgen van geroddel en samenzwering. Ik ben en blijf nu eenmaal een vrouw.

Lees ook:  Lekker lezen
Anytime, anywhere

Sinds we Netflix hebben is mijn (ons) kijkgedrag een beetje uit de hand gelopen. De gewone televisie heeft al 2 maanden niet meer aangestaan geloof ik. Wel om via de Apple TV naar Netflix te kijken, maar meer ook niet. Joost kijkt parallel een aantal films en de serie Suits en ik zit vastgekluisterd aan Pretty Little Liars.

Mijnlevenalsmama | Series kijken
Peuter op bed, baby in de draagdoek, laptop op schoot en Netflix. Me-time!

Tijdens het voeden, tijdens het koken, als ik Quinn in een hangerige bui in ons bed in slaap probeer te knuffelen, met de laptop op schoot en de tablet met ‘televisie’ aan naast me, terwijl manlief iets anders kijkt op de televisie. Of zondagochtend als hij en Olivia ontbijt maken en ik met Quinn nog op bed lig. Ik geef toe: ik ben verslaafd aan series kijken, overal, altijd. Genieten, pure ontspanning!

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

9 Antwoorden

 1. Elisabeth

  Same here… dat binge-watching. Ik hiu van ‘the good wife’, ‘criminal minds’ en meer van dat soort politie/detective/law series. Gelukkig is het een redelijk onschuldige verslaving, toch?

 2. Miranda

  Heel herkenbaar! Het begon bij ons met een aantal series op dvd, prison break, the oc, one tree Hill en friends natuurlijk:) en inmiddels kunnen ook wij niet meer zonder Netflix. Suits is idd gaaf, pretty little liars kijken we ook, al vind ik dat nu wel wat langdradig worden:) en zo zijn er nog veel meer series, heerlijk haha!

 3. Jess

  Herkenbaar. Ik kijk ook altijd series. Overal ook haha! Onderweg naar Limburg zat ik achterin tussen een slapende Sam en Jim en keek ik bijvoorbeeld de laatste aflevering van Homeland. Kan ook echt balen als ik alle afleveringen van een serie heb gezien.

  • Gwen

   Ja! Ik zit nu al in het laatste seizoen van Pretty Little Liars, baal erg! Hierna ga ik House of Cards proberen, heb ik ook wel goede dingen over gehoord. En hopelijk snel nieuwe Homeland-afleveringen, zo’n vette serie vind ik dat!

 4. Nicole

  Ohhhh meid ik volg nog veeeeeeeeeeeeeeeeel meer series. Pretty Little Liars is inderdaad superleuk. White Collar is nu mijn favoriet! Zijn al 6 seizoenen van dus je kunt even voort. House of Cards is ook briljant. En Nashville… en en en ohh zoveel!

 5. janske

  erg he…ik zit er dan ook echt “helemaal in” …ik begon in 2012 met PLL…en volg het nu nog steeds…inderdaad erg verslavend, evenals 24 en LOST 🙂

  • Gwen

   Oh ja 24 … Ik mis dat! The Walking Dead vind ik persoonlijk nog vetter dan Lost, aanrader als je het nog niet kent (ook al klinkt het stom: over zombies)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.