Wij in de ‘Ouders van Nu’

geplaatst in: Huishouden | 8

Een tijd geleden werd ik via Twitter benaderd door een journaliste die schrijft voor de Ouders van Nu, een bekend mamablad. Ze was op zoek naar een gezin met jonge kinderen voor een interview over het huishouden, eventueel met de rol die de kindjes hierin vervullen, en kwam via mijn blog bij mij terecht. Of wij hieraan mee wilden werken. In eerste instantie dacht ik dat ik Joost nooit zo ver kon krijgen, maar hij ging snel overstag.

Telefonisch interview en een fotograaf over de vloer

Het interview werd telefonisch afgenomen en stelde eerlijk gezegd niet heel veel voor. Ik babbelde wat over het huishouden en over hoe wij de taken verdeeld hebben, we zochten samen naar leuke weetjes voor de koptekst en dat was het. Met mijn informatie heeft ze ook Joost nog even gebeld. Nog geen week later kreeg ik de tekst per mail. Het was een onwijs leuk stuk geworden!

De fotografe kwam langs op Goede Vrijdag, ideaal omdat manlief die dag sowieso al vrij was van zijn werk. Wat Olivia leuk vond om te doen in huis? De was opvouwen en de vaatwasser in- en uitruimen! Het werd dus een fotoshoot bij ons aanrecht, aangezien het washok klein en donker is.

Mijnlevenalsmama | Ouders van Nu

Het is een leuke foto geworden al zeg ik het zelf. Precies hoe wij zijn, hoe het hier gaat. We vergeten maar even dat de vaatwasser gevuld was met vuile vaat en Olivia het raar vond om vuile vaat er voor de foto weer uit te moeten halen, er een viezig geel vaatdoekje in de hoek bij de gootsteen ligt, de tekst insinueert dat Quinn de hele dag in de wipstoel zit en ik de draagdoek niet echt top geknoopt had. Oh ja en dat mijn hand nogal ongemakkelijk op mijn after-pregnancybelly ligt. Maar ach, dat mag, ik was immers pas 4 maanden ervoor bevallen en droeg ter compensatie wel (heel even) mijn hakken. We zijn beroemd, mijn prachtige gezin staat in een tijdschrift!

Lees ook:  Bijna thuismoeder

Bron: Ouders van Nu, 9 mei 2015 (tekst door Suzanne Bergman, fotografie door Bonnita Postma en Paula Schouten)

Grote klussen doen we samen in het weekend

Gwen Kuijten (30) vindt niets fijner dan slapen in een net verschoond bed. Joost Kuijten (31) kan maar niet onthouden op hoeveel graden de was moet, Olivia (2,5) gooit bij het naar bed gaan zelf haar broek in de wasmand en Quinn (4 maanden) observeert alles vanuit haar wipstoel.

Controlfreak
Als Gwen en Joost al ruziemaken, dan in ieder geval niet over het huishouden. Gwen: ‘Onze verdeling gaat volledig automatisch.’ Joost: ‘Toen we net samenwoonden, botste het wel eens: ik was vrij lui. In de loop der jaren heb ik me haar structuur meer eigen gemaakt. Nu vind ik het fijn dat ze zo netjes is.’ Gwen: ‘Al ben ik wel een controlfreak. Dat onze kraamhulp de was anders opvouwde, kon ik niet aanzien. En de vaatwasser moet op mijn manier worden ingeruimd.’ Omdat Gwen minder werkt dan Joost, doet ze iets meer in het huishouden. Gwen: ‘Maar de grotere klussen doen we samen in het weekend. Ik ben minder gaan werken om thuis te zijn bij de kinderen, niet om te poetsen.’

Moed in de schoenen
Bij de aanblik van de wasmand zakt de moed Gwen in de schoenen: ‘De was gaat altijd maar door, het is zó veel! Nu snap ik dat mijn moeder vroeger zei: “Die broek kun je best nog een dag aan.’’ Het dweilen neemt Joost voor zijn rekening: ‘Met twee katten moet dat twee keer per week. Ik doe het graag; we hebben een stoomreiniger. Als het maar een stekker heeft, dan vind ik het leuk.’ Dat geldt dan weer niet voor het strijkijzer. Joost: ‘Elke zondag strijk ik mijn overhemden voor de week die volgt. Ik vind het verschrikkelijk, ben er ook niet goed in. Per overhemd ben ik een kwartier bezig.’

Stereotiep
Olivia helpt graag mee in het huishouden. Gwen: ‘Alles wat ze ons ziet doen, wil zij ook doen. Als ik de vloer aangeveegd heb met een bezem, zegt ze: ‘Olivia kleine bezem’ en pakt stoffer en blik om het stof op te vegen en weg te gooien. Dat belandt nog keurig in de prullenbak ook!’ Joost: ‘Ze doet graag dingen zelf. Ze smeert haar eigen brood voor het ontbijt.’ Gwen: ‘En ze heeft haar eigen rode speelgoedstofzuiger.’ Joost: ‘Nogal stereotiep, maar ze vindt het geweldig.’

8 Antwoorden

 1. Meike

  Ik vond het een leuk stuk om te lezen! En de dingetjes die jou zijn opgevallen op de foto, heb ik niet gezien hoor.

 2. Miranda

  dat is een leuk stuk geworden:) heel spannend lijkt me dat, om aan zoiets mee te werken. Toch maar afwachten wat ze er van maken haha! Maar dit is heel leuk geworden:)

 3. Fem

  Ik was hem al tegengekomen! Heel leuk! En inderdaad die kleine ‘vergeet’puntjes had ik écht niet gezien!!

  • Gwen

   Gelukkig maar 🙂 Het zijn van die dingen die mij idd meteen opvallen, maar een ander echt niet. Je kunt je er maar druk om maken haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.