Zon, zomergarderobe!

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 5

Hoewel ik inmiddels al heel wat wandelingen met de meiden zonder jas gemaakt heb, is de echte zomer nog ver te zoeken. Ik ben er aan toe, zon. Gympies, mijn spijkerjasje, zonnebril. En luchtigere kleding.

Kleding voor mij en de kindjes

Een tijdje terug blogde ik al over een aantal aankopen voor mezelf. In een maatje groter, dat wel. Inmiddels begint mijn kleding gelukkig alweer wat losser te zitten, dus ik mag van mezelf nog een paar leuke dingen kopen voor de zomermaanden. En de kindjes hebben ook nog wat nodig. ‘Kleine’ aanvullingen, want in principe zouden we het ook prima redden zonder extra kleding natuurlijk.

Ik heb nog een paar basic shirtjes nodig en zoek nog een leuke korte spijkerbroek. Quinn en Olivia zijn in principe voorzien. In principe, want er is niet leukers dan shoppen voor je kindjes, dus als ik iets leuks zie heb ik moeite me in te houden.

Korte broeken, hemdjes en gympies

Quinn gaat de warme dagen in een rompers doorbrengen. Niets leukers dan een baby met spekbeentjes en spekarmpes. In een romper. Of alleen een luier, als we de deur niet uit gaan. Voor Olivia is het inmiddels een heel ander verhaal. Waar ik haar vorig jaar makkelijk in haar ondergoed of haar hemdje met een kort spijkerbroekje kon laten lopen, wil ze nu het liefst elke dag haar eigen kleren uit kiezen. Prima, maar ik weet zeker dat ze geen genoegen neemt met een hemdje en broekje, want een shirtje erbij hoort nu eenmaal. Sowieso wordt het een uitdaging de hemdjes te schrappen als het warmer is straks, want dat ‘hoort’ nu eenmaal en Olivia hecht (net als d’r moeder) waarde aan dingen die ‘zo horen’.

Lees ook:  Shoplog: Tijd voor de zomer

Voor mijn oudste meisje moet ik dus nog een paar leuke jurkjes kopen. Ze heeft nu vier zomerse jurkjes in haar kast hangen, maar is nogal fan van rokjes en jurkjes de laatste tijd, dus twee extra exemplaren kunnen geen kwaad. Ze heeft ook twee leuke dunne jumpsuits, zoals je hier kunt vinden, in de kast liggen en ik weet dat ik er ook nog twee voor Quinn heb, die Olivia droeg in de zomer van 2013. Die dingen zijn zo leuk en lijken me zo lekker zitten, dat als ik nog een leuk exemplaar voor de meiden tegenkom, al dan niet met mouwtjes, ik die zeker weten koop. Net als gympies, Olivia is daarin al voorzien, schoenen voor baby’s vind ik onzin, maar zelf wil ik graag nog een extra paar All Stars.

Het eeuwige dubio: zomerjas of niet?

Voor de meiden? Ja! Voor mezelf? Ik vind zomerjassen eigenlijk onzin. Als het echt warm is draag ik er geen, al niet op de fiets ’s ochtends vroeg en als het wat minder warm is draag ik ’s ochtends een blazer of een spijkerjasje. Maar … ik draag al drie jaar dezelfde zomerjas in het voor- en naseizoen. En eigenlijk is deze aan vervanging toe. Niet alleen omdat hij inmiddels door tig keer wassen (en mijn eigen extra kilo’s) strakker is gaan zitten en zijn vorm een beetje kwijt is, maar ook omdat hij eigenlijk niet echt meer bij me past. Qua model. Het is een legergroene jas, een stoere, leuke jas. En toch, is het niet echt meer Gwen.

Lees ook:  Huishoudelijke ergernissen

Ik wil (denk ik) een meer geklede zomerjas. Of een leren jasje, dat nog het liefst. Maar goed, vind maar een mooie leren jas die geschikt is voor het voor- en naseizoen en dus niet te dik is. Zo’n jasje zoek ik al een jaar of vijf en daar ga ik dit jaar dus gewoon meer mee verder, de zoektocht naar een fijne zomerjas. Tot die tijd draag ik mijn oude vertrouwde groene jas, hopend op snel meer zon en hogere temperaturen, zodat ik weer zonder jas over straat kan.

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

5 Antwoorden

 1. Miranda

  Ik vind het lastig nu ik zwanger ben. Ik heb natuurlijk wel positiekleding maar met name spijkerbroeken en dat wordt straks echt te warm. Nog even op zoek naar een paar leuke tuniekjes of jurkjes denk ik:)
  Ik heb trouwens helemaal geen zomerjas. Al heel wat jaartjes niet meer. Ik zie er het nut ook niet zo van in:) als het even wat kouder is dan doe ik een vest aan oid:)

  • Gwen

   Leggings zijn echt een aanrader! Bijna alle zwangere vrouwen willen na 30/32 weken geen broeken meer aan. Het gaat knellen, is te warm druk in je buik etc. Leggings zijn dan echt heel erg fijn, van die hoge die je over je buik trek. HM heeft fijne, vind ik althans.

 2. marjon

  Wat herkenbaar… ik twijfel ook altijd of ik een zomerjas moet nemen. Ik draag vaak een spijkerjasje of vestje. Vorig jaar heb ik een zomerjas gekocht op aandringen van mijn moeder. Toch ben ik er wel blij mee, zeker met uitjes als het weer iets frisser is.

 3. Sylvie

  Wil je mij waarschuwen als je het perfecte leren jasje hebt gevonden? Ik ben al eeuwig op zoek… 😉

  • Gwen

   Keep u posted 😉 Ik zoek me kapot, maar nergens vind ik een jasje zoals ik wil. Ik had/heb er een van de Superstar van een jaar of 5 geleden, hij is inmiddels helemaal op en de mouwen ad binnenzijde vertonen leerscheuren, maar ik kan er geen afscheid van nemen tot ik een nieuwe heb haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.