Poppenmama

geplaatst in: Ontspanning, Samenwerkingen | 0

Dochterlief en haar pop zijn onafscheidelijk. Ik heb de pop al vaker genoemd in blogjes of foto’s gedeeld waarop Olivia en haar ‘Poppie’ stonden. Waar Olivia gaat, gaat de pop. Mee uit wandelen in haar buggy, naast haar in bed, mee op de fiets naar het tuincentrum en zelfs mee in de trein. En wij maar continu checken of alle accessoires ook nog aanwezig zijn, want zonder speen kan de pop ’s avonds niet slapen natuurlijk.

Levensechte babypop

Ik was vroeger net zo met mijn pop, ze ligt nog steeds hier op zolder in een bewaardoos. Met ontzettend geklit haar omdat normale shampoo averechts bleek te werken op poppenhaar, maar dat terzijde. Mijn meisjes hebben een kale babypop. Een verstandige keuze van mijn ouders die de poppen bij de geboorte voor Olivia en later ook Quinn kochten, ook zij zijn mijn trauma met het geklitte poppenhaar niet vergeten. Mijn zusje d’r pop heeft namelijk nog wel glanzend haar. Zij wel. Maar goed: Quinn en Olivia hebben allebei een babypop. Een luxe, levensechte van het Duitse met Goetz (Gӧtz), dat hier in Nederland onder andere bij deze leuke webshop te koop is.

De poppen zijn, voor poppen, best aan de prijs vind ik. Maar ze zijn het dubbel en dwars waard. Quinns pop staat nog ongebruikt in haar kledingkast, maar Olivia’s pop heeft al het nodige te verduren gehad. Meerdere vallen van de trap, overreden door een fiets, hardhandige verzorging van dochterlief en zelfs de grijpgrage handjes van Quinn: Poppie kan het hebben. Het leuke van de Cookie-pop vind ik dat ze op ware babygrootte zijn en zelfs dat gewicht hebben. Het is een stevige pop, die gemakkelijk in Quinns kleinste babykleertjes gehezen kan worden en goed rechtop kan blijven zitten. Maar bovenal: het is Olivia’s beste vriendinnetje en dat is echt het aller- allerleukste van een levensechte pop, haar andere kleinere popjes kunnen niet tippen aan deze (maar worden ook vaak zat gevoerd of geknuffeld gelukkig).

Lees ook:  Kinderlijke onschuld

Mijnlevenalsmama | Goetz poppen

Samen eten, samen slapen

Toen ik een tijdje geleden een mailtje kreeg van een webshop met veel bijzonder, exclusief speelgoed, besloot ik direct een kijkje op hun site te nemen. Voor Quinn hebben we nog vrij veel babyspeelgoed liggen en hoewel deze shop ook heel veel leuke houten dingen en dingen van Janod, een heel leuk merk vind ik, heeft, viel mijn oog al snel op de poppen en was ik heel blij verrast toen ik Goetz erbij zag staan. Mijn ouders kochten de poppen van de meiden namelijk in Duitsland en ik was nog nergens accessoires voor deze poppen tegengekomen. Olivia moest het ‘doen’ met een plastic bakje en lepeltje dat ik ook voor Quinn gebruik, een slaapzak van 70 centimeter die we momenteel niet gebruiken voor haar zusje en haar luiers. Die luiers van Quinn, die draagt de pop nog steeds. Kan prima. Maar inmiddels heeft dochterlief haar eigen verzorgingstasje en luxe slaapzak voor Poppie, zo leuk!

Mijnlevenalsmama | Poppenmama

Ik ontving twee slaapzakken voor de poppen, zodat die van Quinn straks ook voorzien is, voor beide een setje van 2 speentjes (breekbare dingen, been there, done that, stond garant voor een slaapdrama een paar avonden) en één verzorgingstasje, die Olivia volop gebruikt. Het is een klein stoffen tasje met een bordje, lepeltje, flesje met vruchtensap, speentje en busje talkpoeder erin. Ze is er de hele dag mee in de weer. Als de pop een echte baby was, had die absoluut obesitas ontwikkeld in een week tijd, want ze krijgt de hele dag door fruithapjes. Heerlijk om naar te kijken als ouder zijnde, dat rollenspel, de fantasie van onze oudste meid.

Lees ook:  Verhaaltjestijd

De slaapzakken zijn trouwens ook echt de moeite waard. Felroze, glimmend, wat kan een meisje zich nog meer wensen? Waar de pop voorheen in een veel te lange slaapzak naast Olivia in bed ingestopt werd, past het nu allemaal een stuk fijner. Een nadeel? De drukknoopjes, maar dat is puur omdat Olivia die zelf nog niet dichtkrijgt. Datzelfde probleem hebben we met de romper van Quinn die Poppie draagt. Maar ik doe het met liefde: de hele dag drukknoopjes dichtdoen. Alles voor mijn poppenmama!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.