Tag: Food confessions

geplaatst in: Persoonlijk | 4

Deze tag gaat al even rond in blogland: 10 bekentenissen over eten. Leuk, ik ben dol op eten! Ik kwam alleen steeds niet tot 10 punten, dus het blogje is even in mijn concepten blijven ‘liggen’. Uiteindelijk was ik op dreef, dus heb ik er meer dan tien die ik wil delen. Vandaag deel ik ze met jullie, mijn 10 (maar eigenlijk 15) food confessions, lees mee!

 1. Inmiddels eet ik alweer 5 jaar vegetarisch (Joost ook trouwens) en ik mis alleen het ‘rotzooi-vlees’ soms: McChicken, knakworstjes en bitterballen én tonijnpizza’s. Ik ben nooit dol op vlees en vis geweest, dus vegetarisch eten kost me helemaal geen moeite.
 2. Ik eet bijna altijd mijn bord leeg. Echt leeg-leeg, ik gebruik bijvoorbeeld het laatste stukje pasta op mijn bord om alle saus mee op te schrapen.
 3. Kaas en ik gaan niet altijd even goed door één deur. Tot een jaar of 3 geleden lustte ik het alleen gesmolten, sindsdien lust ik wel oude kaas of ongesmolten geraspte (jonge of belegen) kaas in een gerecht. Je zult mij echter nooit een blokje kaas zien eten. Brie vind ik op zijn tijd wel lekker op een toastje en geitenkaas ben ik pas gaan lusten na de zwangerschap van Olivia.
 4. Ik houd niet van dik beleg op brood. Toen ik nog vlees af, wilde ik altijd maar één plakje worst op mijn brood en nog steeds moet het brood ‘doorschemeren’ als ik er smeerkaas, hummus, pindakaas of iets anders op smeer.
 5. Kale kwark of yoghurt vind ik niks, het moet een bite hebben: fruit, havervlokken of cruesli, nootjes, dat soort dingen.
 6. Warme tomaten vind ik veel en veel lekkerder dan koude. Het is denk ik zelfs mijn meest favoriete groente.
 7. Een verse bruine boterham met roomboter en veel zwarte peper: bijna een gebakje!
 8. Slagroomtaart vind ik niet lekker en stiekem word ik er zelfs misselijk van (een soort weeïg gevoel), andere taart met slagroom erbij vind ik juist wel weer lekker (en slagroom op koffie of aardbeien bijvoorbeeld ook)
 9. Ik neem altijd een toetje als we uit eten gaan, ook al zit ik eigenlijk al vol: mijn ogen gaan bij het bestuderen van de kaart al richting de desserts en zodra ik mijn voorgerecht kies, weet ik al wat ik als dessert ga kiezen.
 10. Rode wijn is mijn favoriete drankje (en nee, dat drink ik dus niet de hele dag door!)
 11. Ik zit eigenlijk nooit vol en kan een halfuur na het eten weer gewoon eten.
 12. Als we zoute magnetronpopcorn eten, haal ik als het op is met mijn vingers al het ‘restzout’ uit de papieren zak. Ik houd ervan als mijn wangen samentrekken van veel zout. Zoete popcorn vind ik niet lekker.
 13. Het allereerste gerecht dat ik zelf maakte toen ik nog thuis woonde waren de Burritos uit zo’n Knor-pak. Ik vind de smaak van dat sausje dat je mengt met crème-fraîche nog steeds ontzettend lekker en boots het thuis na met komijn, chili, knoflook en kardemon, omdat we zo’n pak eigenlijk al jaren niet meer kopen.
 14. Ik walg van eigeel. Als ik het ruik word ik al misselijk. Geldt trouwens ook voor gekookte aardappels.
 15. Pannenkoeken mislukken nooit als ik ze bak.
Lees ook:  Tag: 25 likes and dislikes

Mijnlevenalsmama | Food confessions

4 Responses

 1. Roos

  Haha wat een leuke confessions! Wist je trouwens dat tomaten officieel geen groentes maar fruit zijn

  • Gwen

   Nu jij het zegt gaat er wel weer een belletje rinkelen, maar ik schaar ze idd altijd onder groenten haha.

 2. José

  Ik lust uberhaupt geen ei, maar inderdaad van eigeel walg ik ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.