Weer eens een Day Zero Project update

geplaatst in: Day Zero Project | 1

Met nog minder dan een jaar te gaan en nog zeker een derde aan openstaande doelen, is het weer eens tijd voor een update van mijn Day Zero Project. Ik weet nu al dat ik hem niet succesvol af ga ronden trouwens: een aantal doelen is niet (meer) haalbaar. Bijvoorbeeld kamperen in Frankrijk (92. Kamperen in Frankrijk met mijn gezinnetje), dat gaan we voor mei volgend jaar niet meer doen. Net als Coldplay (89. Naar een concert van Coldplay gaan met Joost), er staat nog niets op hun concertagenda hier in de buurt tussen nu en dan. Voor zover ik weet. Maar goed, de doelen die wél kunnen, wil ik graag af kunnen vinken (of schrappen) en vandaag heb ik er weer een stel waar ik kort wat over kan vertellen. Lees mee!

6. Een ’30-Day-Challenge’ starten

Toen ik dit doel op papier zette had ik eigenlijk een 30-Day-Blogchallenge in mijn hoofd en wie weet start ik die alsnog en lees je die over een tijdje op mijn blog. Een maand lang elke dag een blogje over een vooraf bepaald onderwerp. Maar, het doel luidde: een 30-Dag-Challenge starten en dat heb ik gedaan. En afgerond. Een sportgerelateerde challenge: 30-Days-Squatchallenge. Ik sport sinds ongeveer 3 maanden redelijk intensief. Twee of drie keer per week krachttraining. Tijdens de squatchallenge bouw je het aantal squats in een maand tijd op van 10 stuks tot 250 met een paar keer een rustdag tussendoor. Het was zwaar, zeker na de 100, maar ik heb hem voltooid! 250 squats achter elkaar. Zwetend kwam ik beneden de tweede helft van de maand, maar ik vond het heerlijk om mezelf elke dag te verbazen met nét een paar extra squats.

30. Zodra Olivia loopt, een keer de straat door wandelen in de regen

Dit gaat echt niet gebeuren. Dochterlief heeft een hekel aan regen en wil direct naar binnen zodra ze een spetter voelt. Haar laarsjes daarentegen zijn wel favoriet, maar niet om door de plassen te stampen. Wie weet komt het nog over een tijdje en zo niet, helemaal prima. Stiekem helemaal niet erg om in ieder geval één dochter te hebben die niet onnodig vies of nat wil worden.

Lees ook:  Dure boodschappen

36. Minimaal 10x om 21:00 uur naar bed gaan

Check! Met moeite, want meestal liggen de kindjes pas allebei rond acht uur op bed en dan moet de boel beneden nog strak getrokken worden. En ik moet eerlijk toegeven dat ik sinds de geboorte van Quinn nog maar één keer zo vroeg ben gaan slapen. Ik zou het vaker moeten doen, want zo goed gaan de nachten hier momenteel helaas niet, maar het is veel te fijn om ’s avonds even een uurtje of anderhalf te kunnen relaxen op de bank. De overige negen keer vroeg slapen stammen dus nog uit mijn zwangerschap.

42. 10x op een ‘zomaar’ dag mijn pumps weer dragen

Sinds de zwangerschappen kan ik nog amper op hakken lopen, maar ik doe het toch. Soms. En ik vind dat laarsjes met een hoge hak ook onder pumps vallen, dus ik smokkel een beetje. Doel behaald!

47. Een week lang niet zeuren over hoe moe/gaar ik ben ‘s avonds

Dit hangt een beetje samen met bovenstaand doel. Ik ben goed in ‘zeuren’ over hoe moe ik ben en dat ik echt moet gaan slapen. Om het vervolgens niet te doen. Maar, ik probeer hierop te letten en slaag er best goed in al zeg ik het zelf. Ja ik ben moe, ontzettend gaar vaak zelfs, maar dat weet Joost. Dat hoef ik niet meer elke keer te herhalen, het gaat vanzelf over als Quinn groter wordt en beter gaat slapen. Ooit.

49. 10x keer hardlopen

Gwen en hardlopen gaan niet goed samen. Ik heb het denk ik drie keer gedaan, maar heb moeite met mijn ademhaling en krijg altijd steken in mijn zij. Inmiddels sport in vrij intensief twee of drie keer per week, dus heb ik het hardlopen niet meer ‘nodig’. De hardloopschoenen die ik voor kerst van mijn schoonmoeder kreeg 3 jaar geleden gebruik ik tijdens het sporten, komen ze toch mooi van pas!

Lees ook:  DZP: Olivia leren zwaaien

60. De droger op de afvoer aan (laten) sluiten

We hebben een condensdroger. Werkt prima, alleen moesten we elke keer met het reservoir de trap af, naar de badkamer lopen als het vol zat. Ik had een afwasteiltje op zolder gezet en leegde het reservoir vaak daarin. Vervolgens tilde Joost dat teiltje eens per week naar beneden, omdat ik dat niet durfde. Een tijdje terug won ik een dag hulp van Michel, een klusjesman, via Instagram. De droger op de afvoer aansluiten was één van de dingen die hij in no-time geregeld had. Superfijn!

Mijnlevenalsmama | Bloembak

61. Een moestuin/bak/kas aanschaffen en onderhouden

Bovenstaande bloembak van steigerhout staat al ruim 2 jaar achter in onze tuin. Er stonden eerst een paar vlinderstruiken in. Onwijs leuk, alleen op een gegeven moment begonnen ze ons te irriteren. Die dingen worden groot en we wilden weer ‘ruimte’ in dat hoekje. Vorig jaar gaven we de vlinderstruiken aan mijn ouders en besloot ik dat ik dit jaar een moestuintje in deze bak wilde beginnen. Tot het alweer april was en hij nog steeds leeg in de achtertuin stond. Die moestuin komt er niet meer. De bak staat nu voor op onze veranda. Vol met bloemen. Veel leuker vind ik (het was daar met alleen een losse bloempot wat kaal) en in de achtertuin hebben we nu plaats voor een buitenkeukentje voor de meiden dat we gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.