Ontzwangerdrama

geplaatst in: Zwangerschap | 8

Hoewel ik alweer ruim een halfjaar geleden bevallen ben, zit ik nog volop in het ontzwangerdrama. Negen maanden op, negen maanden af toch? Nou laat dat haar en die huid dan maar een beetje vaart maken, want ze hebben nog maar krap drie maanden om zo beroerd te zijn.

Kilo’s, niet perse aan mijn lichaam, vooral uit mijn haar

Van twee keer per week wassen en tussendoor een beetje droogshampoo, naar om de dag smachten naar een wasbeurt. Mijn haar kan dat. En dan oogt het nog steeds niet vol en schoon, maar slap, futloos en halverwege de dag weer vet. Droogshampoo is mijn beste vriend, dag in, dag uit. Toegegeven, in het eerste trimester was het ook slecht gesteld met mijn kapsel en na de zwangerschap van Olivia had ik ook geen volle (zwangere) bos meer, maar dit keer … Dit keer lijkt alles erger. De grijze haren steken de kop op (hoewel dat vast meer de leeftijd dan de hormonen zijn) en het enige dat profiteert van mijn haar is de vloer en het doucheputje. Bah!

Hetzelfde geldt voor mijn huid. Die was vrij slecht in het eerste trimester, met veel kleine puistjes en rode plekjes. De rest van mijn zwangerschap had ik een stralende huid, tot ongeveer een maand na de bevalling. De eerste puistjes kwamen weer tevoorschijn en zo is het nog steeds. De ene week meer dan de andere week en nog steeds mag ik niet te hard klagen, maar fijn is anders.

Slechte concentratie en hoofdpijn

Er zijn veel ontzwangersymptonen, maar wat voor mij ook met kop en schouders boven de rest uitsteekt is mijn slechte concentratie. Op de voet gevolgd door hoofdpijnaanvallen die gemakkelijk een dag aan houden. Ontzettend irritant, ik weet nog dat ik er na Olivia bijna een jaar lang last van gehad heb. Slappe borsten, 5 centimeter extra heup aan elke kant en een flubberbuik. Het hoort er allemaal bij. En wat denk je van het vele zweten de eerste weken na de bevalling? Prima dat dat vastgehouden vocht eruit moet, maar badend in het zweet wakker worden is niet fijn. Ik kijk nu al op tegen de overgang!

Lees ook:  Mama is zwanger #6

Het gaat over (op die slappe borsten na en voor een mindere flubberbuik ben ik hard aan het sporten), dat ging het na de zwangerschap van Olivia ook, maar van mij mag het morgen allemaal voorbij zijn. Ik ben stapelgek op zwangeren, maar ontzwangeren? Bah!

8 Antwoorden

 1. Miranda

  Oooh dat klinkt niet zo fijn;) ik verlies nu al zoveel haar, dat ik soms bang ben dat ik kaal ga worden en dan moeten die 9 maanden nog beginnen voor mij, haha;)

  • Gwen

   Misschien heb jij het andersom, ik had geweldig haar tijdens de zwangerschap maar nu erna dus futloos en veel uitval. Geniet nog even vh zwangere jij!

 2. Eline

  Ooh als ik dit zo lees staat me nog heel wat te wachten haha. Ik ben benieuwd hoe ik het ontzwangeren ga ervaren.

 3. Cp

  Oh wat ben ik blij om dit te lezen. Ik vind het natuurlijk niet fijn voor jou dat je dit moet doormaken. Maar ik had nog nooit van ontzwangeren gehoord voor mijn bevalling. Dus ik dacht dat het niet normaal was: de hoofdpijn, het zweten, het vette haar, de extreme haaruitval… Ik durfde er niks over te zeggen. Nu lees ik dat ook andere vrouwen hier last van hebben. Binnen 7 weken komt ons tweede kindje eraan en deze keer weet ik wat me te wachten staat en weet ik gelukkig ook dat het allemaal wel weer voorbij gaat.

  • Gwen

   Ja precies, het gaat weer over 😉 Hier wordt het ook al minder gelukkig en de jongste is nu ruim een halfjaar. Geniet nog even vd zwangerschap, ik mis de mijne en al hihi.

 4. v

  Och heerlijk om te lezen dat ik niet de enige ben.. van de hoofdpijn aanvallen wist ik niet dat het met on-zwangeren te maken had.. dacht eerder aan de pil! En dat zweten.. wat een drama hihi maar alles komt goed (op de borsten en buik na)

  • Gwen

   Ik zou een moord doen voor jou vetrolloze buik haha, maar ach we krijgen er zoveel voor terug hè 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.