Samen televisie kijken

geplaatst in: Opvoeding | 2

Al eerder schreef ik over de introductie van televisie bij ons in huis. Inmiddels heeft de ’televisie’ in de vorm van een tablet of telefoon met Nijntje of Kikker een vaste plaats in onze ochtendroutine ingenomen. En ja, ook Quinn heeft dus al schermtijd. Jammer van die goede voornemens, maar het gaat precies zoals ik rond mijn bevalling al beschreef: bij een tweede is geen televisie het eerste jaar niet haalbaar. So be it!

Mijnlevenalsmama | Televisie kijken

In het weekend, gezellig op bed

Nog tijdens mijn zwangerschap van Quinn, toen we nog geen Netflix hadden, maar YouTube hiervoor onze grote vriend was, is Nijntje in ons ochtendritueel geslopen. In het weekend. Met z’n drietjes ontbijten op bed, Olivia tussen ons in en Nijntje op één van onze telefoons. En toen kreeg ik een tablet van manlief voor mijn verjaardag. En was daar Netflix. Er ging een wereld voor Olivia open.

Het fijne aan Netflix vind ik dat als je als Kids-gebruiker in de app zit, je geen niet-geschikte video’s aan kunt klikken. Dochterlief swipet dus zelf door het menu en klikt filmpjes aan. Als ze dat wil, want negen van de tien keer klinkt er gewoon een opgetogen ‘Kikker kijken!’ door de slaapkamer zodra wij onze eerste slok koffie nemen. En Quinn? Die kijkt gezellig met mee, terwijl ze over ons benen kruipt en Olivia’s knuffeltje probeert af te pakken.

Vaste prik tijdens het ontbijt

Ook door de weeks, als ik vrij ben, wordt er ’televisie’ gekeken tijdens het ontbijt. Zoals op de foto: ik zet de kindjes aan tafel, pak het ontbijt van de aanrecht dat Olivia en ik even daarvoor gemaakt hebben en ga wat rondsurfen op mijn laptop. De kindjes kijken Nijntje, ik word langzaam wakker. Nee, dat botert misschien niet helemaal met mijn stellige voornemen van Olivia’s schermtijd tijdens Quinns slaapjes, maar aangezien Quinn overdag amper slaapt is dat sowieso niet te doen.

Lees ook:  Tag: Mommy wars

Inmiddels hebben we er dus vrede mee, de tv aan. Maar met mate. Nog steeds kijk ik geen eigen programma’s als Olivia wakker is en wordt dat ook steeds minder als zij slaapt en Quinn wel wakker is. Ik merk dat Quinn meer mee gaat kijken en minder gaat spelen. Het leidt haar af en dat is niet te bedoeling. Onze eigen schermtijd volgt dus als de kindjes slapen. Of we kijken gezellig mee naar Nijntje en Kikker, ook leuk!

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

2 Antwoorden

  1. Miranda

    Interessant om te lezen:) lijkt me toch prima zo; qua schermtijd… Ik heb me extra niks voorgenomen, ik bekijk straks wel hoe of wat zodra de baby daar aan toe is. Het loopt toch anders dan ik in m’n hoofd heb gok ik:) haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.