Lieve ‘papa’ Joost

geplaatst in: Gezinsleven | 4

Omdat de meisjes zelf nog niet kunnen typen, neem ik deze ‘taak’ op me. Vandaag is het Vaderdag, een dag die om jou draait. Officieel, want eigenlijk houden we helemaal niet van deze commerciële dingen. Natuurlijk maken je oudste dochter en ik een ontbijtje vandaag. En eten we dat gezellig op bed met z’n viertjes. Zoals altijd in het weekend. Heerlijk om de dag zo beginnen! En je krijgt kadootjes. Knutsels van het kinderdagverblijf en een mooie tas van mij, namens de meiden. Een tas die je ‘stiekem’ al hebt gezien, maar die je hopelijk elke keer dat je hem gebruikt aan Olivia en Quinn doet denken.

Je schreef in een kaartje op Moederdag zo lief dat je het ontzettend knap en fijn vindt dat ik van elke dag een feestje weet te maken, hoe moe ook. Dat je trots bent dat ik de moeder van jouw kindjes ben. Maar weet je: ik heb precies hetzelfde. Jij bent niet alleen mijn rots in de branding, maar ook die van de meisjes. Ik ben dan misschien het hart van ons gezin, degene die het huishouden draaiende houdt, dagelijks feestjes bouwt en alles in goede banen leid, maar jij bent degene die het allemaal mogelijk maakt. Degene die ervoor zorgt dat ik dit allemaal kan doen. Financieel, maar ook fysiek (omdat ik vaak even kan ‘luchten’ in de sportschool) en geestelijk. Mijn klankbord, mijn maatje, mijn perfecte man.

Mijnlevenalsmama | Vaderdag

Je bent de liefste papa die een meisje zich kan wensen. Eentje die staartjes kan maken, snapt dat haren borstelen voorzichtig moet gebeuren, rokjes en gelakte nagels kan waarderen, het geduld weet te bewaren tijdens driftbuien met veel gekrijs of überhaupt als er op een dwingende meidentoon gehuild wordt. Maar ook eentje die zich in laat pakken door zijn dochters. Het hoort erbij, dat is meidenpapa eigen, hoewel ik er niet altijd even blij mee ben. En je dat dan ook laat weten. Maar weet je, ook jij bent echt streng als het even nodig is, precies wat de meiden nodig hebben.

Met papa is het altijd feest, papa besluit om half acht nog naar de speeltuin te gaan met Olivia, terwijl mama alleen maar ‘zeurt’ dat het bedtijd is. Papa vindt het prima als zijn meisje maar één boterham eet, terwijl ze even daarvoor zelf riep dat ze er twee wilde. Het is dus eigenlijk helemaal niet zoals je schreef op Moederdag, jij bent degene die van elke dag een feestje maakt. Degene die ons alle drie aan het lachen maakt, degene die altijd met een glimlach zijn kindjes uit bed haalt in het weekend. Mijn yang, die mij de liefste, mooiste en meest geweldige kindjes ter wereld heeft gegeven. Dankjewel lieverd, fijne Vaderdag!

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.