Recept: Overnight oats met cacao

geplaatst in: Recepten | 6

Havermout, je vindt het lekker of niet. Ik geef toe dat ik het ook heb moeten leren eten, de warme variant. Maar koude havermout? Dat is zo verrukkelijk, net of je een taartje eet als ontbijt of lunch.

Overnight oats, ze zijn er in heel veel varianten, maar vandaag deel ik het favoriete recept van Joost en mij, met cacao en frambozen en als je wilt ook nog banaan. Smullen!

Mijnlevenalsmama | Havermout ontbijt

Mijnlevenalsmama | Overnight oats

Overnight oats, de naam zegt het eigenlijk al, eet je niet direct nadat je het gemaakt hebt, maar laat je een nacht in de koelkast staan. Ik maak het de avond van te voren om er de volgende dag mee te kunnen ontbijten of om mee te nemen als lunch naar mijn werk. Voor die laatste optie verkopen ze, bijvoorbeeld bij Xenos, glazen bekers met schroefdop. Ideaal! Bij een bakje ben ik toch vaak bang dat de deksel open gaat in mijn tas. Het vergt dus voorbereiding vooraf, maar aan de andere kant hoef je ’s ochtends met je slaperige hoofd alleen maar je bakje uit de koelkast te halen en een lepel uit de la te pakken, daar valt ook wat voor te zeggen!

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 6 volle eetlepels havermout
 • 1 eetlepel (rauwe) cacao
 • theelepel lijn- en/of chiazaad
 • ongeveer 120 ml rijstmelk, maar soja-, amandel- of gewone melk kan ook natuurlijk!
 • een scheut yoghurt
 • een halve banaan, geprakt
 • klein handje (diepvries) frambozen, maar je kunt ook aardbeien, besjes of ander fruit erdoor doen natuurlijk

Mijnlevenalsmama | Overnight oats met cacao

Je begint met de droge ingrediënten: de havermout, cacao en zaadjes in het bakje. Vervolgens voeg je de geprakte banaan, een scheut yoghurt en de melk toe en roert het geheel goed door. Ik doe dit altijd met een vork, omdat de cacao dan beter mengt met de havermout dan met een lepel. Qua hoeveelheid melk moet je zelf ervaren wat jij lekker vindt. Met de aangegeven 120 ml vinden wij hem het lekkerst, maar misschien heb je liever wat dikkere ‘pap’ of juist wat vloeibaarder, kan ook!

Lees ook:  Recept: Bananenpannenkoekjes

Je maakt het geheel af met frambozen bovenop en dan is het een kwestie van afdekken en wachten. Zoals ik al schreef maak ik het de avond te voren en eet het dan soms pas als lunch. Overnight oats zijn prima meer dan 12 uur gekoeld te bewaren, maar zijn ook al lekker als ze maar 3 uur in de koelkast gestaan hebben. Even doorroeren en genieten, eet smakelijk!

6 Antwoorden

 1. Joyce

  Ik ga het eens proberen. Ik heb alle ingredienten in huis, maar ik hou helemaal niet van havermout. Misschien vind ik het op deze manier wel te eten 😉

 2. Josan

  Het ziet er best lekker uit. Wil het best eens proberen ook al ben ik dan absoluut geen havermout of pap fan.

 3. janske

  Dat ziet er herlijk uit! Ik hou erg van havermout, dus dan zal dit extra lekker zijn! Hmmm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.