Wij waren op vakantie!

geplaatst in: Gezinsleven, Samenwerkingen | 6

Mijn volgers op Instagram wisten het al en degene die mijn ‘Maand van …’ blog op Voormijnkleintje gelezen hebben ook: afgelopen week waren wij op vakantie (maar ja, dat zet ik op het moment van afwezigheid natuurlijk niet online, inbraaktechnisch vrij onhandig schijnt). Geen verre vliegreis naar een luxe all-inclusive resort, geen tent achterin de auto naar Zuid-Frankrijk maar ‘gewoon’ een weekje in een bungalow. In Center Parcs, net over de grens in België, wel te verstaan. En het was heerlijk!

Niets bijzonders en toch ook wel

Een weekje Center Parcs, eigenlijk niets bijzonders, maar toch ook weer wel. Onze eerste vakantie met z’n viertjes! Waar ik vorig jaar nog zwanger was van Quinn en geen idee had hoe het er nu uit zou zien, genoten we ditmaal als gezin van vier.

We hebben weinig anders gedaan dan geluierd, de kinderboerderij en uiteraard het zwembad op het park bezocht en lekker gegeten. Zowel in ons huisje als daarbuiten. De meisjes gaan, als we gaan, altijd mee uit lunchen of eten, dus een restaurantje bezoeken met die twee is geen probleem. De meiden sliepen trouwens samen op één kamer, dolle pret, maar ook vaak wakker. Olivia van Quinn en andersom. Het mocht de pret niet drukken, we hebben het heerlijk gehad en omdat foto’s meer zeggen dan duizend woorden, deel ik vandaag een paar vakantiekiekjes met jullie.

Mijnlevenalsmama | Center Parcs
Voor Olivia’s bed lag een dekmatras, omdat ze thuis zo’n opzetrandje heeft tegen het vallen uit haar bed. Ze is er 1x uitgerold trouwens, omdat ze schrok van Quinn die uit het niets begon te krijsen.
Mijnlevenalsmama | Center Parcs
Er is heel wat brood aan de eendjes gevoerd, die overigens ontzettend brutaal waren en het liefst naar binnen liepen.

Mijnlevenalsmama | Center Parcs

Mijnlevenalsmama | Center Parcs

Mijnlevenalsmama | Center Parcs
Ondeugend koppie! Deze foto doet me onwijs denken aan één van de foto’s die ik vorig jaar online zette bij ons vakantieverslag van Terschelling. Jeetje wat is ze hard gegroeid in een jaar tijd zeg!
Mijnlevenalsmama | Center Parcs
Quinn at na het eten zodra we haar uit haar kinderstoel haalden stiekem nog wat restjes van de vloer.

Mijnlevenalsmama | Center Parcs

Mijnlevenalsmama | Center Parcs
Zo gek op elkaar die twee!
Mijnlevenalsmama | Center Parcs
En ik op hen!
Mijnlevenalsmama | Center Parcs
Boeffie! Zo’n zelfde soort foto maakten we trouwens van Olivia op Cyprus toen ze ongeveer dezelfde leeftijd had als Quinn nu. Vind ik leuk (en maakte ik dus expres, die foto nu).
Plannen voor volgend jaar …

Het jammere van zo’n vakantie vind ik altijd dat je er tijdenlang naar uit kijkt en het vervolgens weer veel te snel voorbij gaat. Oh en dat als je daar bent, je stiekem je eigen huis mist, maar dat laatste is heel persoonlijk natuurlijk. Heeft lang niet iedereen last van. Over mijn ‘vakantie-heimwee’ kan ik een blog apart schrijven, waar ik nu naar toe wil is dat als je op vakantie bent en het einde ervan nadert, de plannen voor het jaar erop alweer op tafel komen. Bij ons althans.

Lees ook:  Lief Dagboek #39

Het wordt waarschijnlijk een kampeervakantie. In Frankrijk. Met de auto. Zoals bekend hebben wij geen auto, dus hebben we voor onze vakantie een auto gehuurd. Een bekende verhuurmaatschappij verhuurt sinds een tijdje via het tuincentrum bij ons op de hoek, ideaal! We huurden een Toyota Aygo en hoewel ik vooraf wel een beetje bang wat of alles erin zou passen, zijn die auto’s ruimer dan je denkt. Alles paste en er had zelfs nog meer bij gekund. Jammer genoeg heb ik er geen foto van gemaakt. Sterker nog: we overwegen serieus om, als we gaan zoeken naar een leuk tweedehandsje volgend jaar, zo’n klein autootje te kopen, in plaats van een stationwagen wat ik voorheen altijd riep. Met twee kindjes, waarvan alleen de jongste nog een buggy nodig heeft, past dat prima en zo’n kleine auto is een stuk goedkoper qua wegenbelasting en verbruik. Ik zie dus zelfs kamperen met zo’n kleine auto met z’n vieren voor me!

Hoe en wat weten we nog niet precies. Hoeveel kilometer willen we dat de auto maximaal gereden heeft? Wat willen we ervoor betalen? Welke extra’s moeten erop zitten (een airco vind ik een must bijvoorbeeld)? En nu we het toch over tweedehands auto’s hebben, wist je dat als je niet zoals wij een auto wilt kopen, maar juist jouw auto wilt verkopen je online de dagwaarde van je auto kunt berekenen? Ik ben er niet in thuis natuurlijk, maar het lijkt mij handig om hier wat hulp bij te krijgen. Je wilt immers je auto zo snel mogelijk verkopen en er met een eerlijke prijs iemand zoals wij blij mee maken, toch?

Lees ook:  Yankee Candle geurkaarsen + winactie

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

6 Antwoorden

 1. Minke

  Wat een prachtige foto’s! Heel mooi en jullie genieten daar echt. Geniet van je prachtige kids! 🙂

 2. Cee

  Wij gebruiken zo’n drijfslang (te koop voor weinig bij de Action) om uit bed vallen tegen te gaan. Gewoon onder het hoeslaken stoppen, werkt prima.

 3. janske

  Wat een mooie foto’s! Zo te zien was het een heerlijke week met jullie twee mooie meiden 🙂
  Ik krijg helemaal zin in onze vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.