Kinderkunst

geplaatst in: Opvoeding | 3

Er komt een moment dat (een deel van) je huis wordt overgenomen door kinderkunst. Ik herinner me nog onze deur naar de bijkeuken in mijn ouderlijk huis. Volgeplakt met tekeningen. Net als de maxidozen van Pampers die mijn moeder op zolder bewaarde. Bomvol met kinderkunst. Het moment is daar. Onze keuken wordt overgenomen door kinderkunst. En ik vind het geweldig!

Mijnlevenalsmama | KinderkunstVoor papa, voor mama

Olivia tekent wat af. Voor ons, voor opa en oma en zelfs voor onze katten. Het liefst wil ze elke geknipte snipper of vel papier met drie strepen op de keukendeur hangen, maar alleen de mooiste halen dit plekje. Hierboven zie je op de keuken kast bovenin een tekening voor papa van een maand of 3 geleden. Ik moest erbij schrijven wat alles was. Er staan vooral heel veel paraplu’s op de tekening voor zowel ons als Quinn en Olivia zelf. Daaronder hangt een, half rondgeknipte, tekening voor mij. Oranje voert de boventoon en het thema is ‘een lekker zonnetje’. Aldus dochterlief. Op de tussendeur hangen twee kunstwerken die ze twee weken terug maakte. De linker voor mama, de rechter voor papa. Het is een combinatie van stift en stempels. Allebei een heus kinderkunstwerk, een fantasietekening.

Levendige fantasie

Kleurboeken en inkleuren vindt dochterlief (nog) niks. Ze heeft een aantal kleurboeken liggen, maar de blanco plakboeken zijn favoriet. Waar ze eerst al “Klaar!” riep zodra er twee strepen op papier stonden, tovert ze nu binnen de kortste keren een volledig volgetekend papier tevoorschijn. Mét bijbehorende toelichting. Viltstiften, stempels, stickers, kleurpotloden, geknipte snippers en lijm, alles wordt uit de knutselbak gehaald.

Lees ook:  "Nou, dat hebben ze niet van mij!"

Olivia heeft een levendige fantasie wat tekenen betreft, maar het mooie is: het begint echt al ergens op te lijken. Zo hadden we laatst een zichtbaar lijkende glijbaan van stoepkrijt op de tuintegels staan en stond er een soort van huis inclusief puntdak met iets wat erg leek op een klein rond hoofdje ernaast, wat het huis van haar kinderdagverblijf-vriendje bleek te zijn. Met hem er naast. Zo ontzettend lief!

3 Antwoorden

  1. Josan

    Oh schattig. Lekker bewaren. Ik heb een multomap met van die plastic blaadjes waar ze regelmatig hun aanwinsten in stoppen

  2. janske

    Ik kreeg laatste van mijn moeder twee dozen met alle dingen die ik als kind ooit gemaakt had. Zoooo leuk om ze terug te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.