Nieuwe tattoo’s erbij

geplaatst in: Persoonlijk | 7

Tatoeages, iedereen heeft er een mening over. Je vindt het mooi of niet zeg maar. Ik vind het mooi, tattoo’s. Zowel bij mezelf als bij anderen. En ik heb er weer twee bij, eentje op mijn zij en eentje op mijn rug, waardoor de teller inmiddels op vijf staat. Vijf kleine tatoeages, ze horen bij mij.

Namen en moeder/kindliefde

Ik wilde, vanwege de borstvoeding, wachten tot Quinn minimaal een halfjaar was en drie weken terug was het dus zo ver: Joost en ik lieten beide twee tatoeages zetten. Onder Olivia prijkt nu ook Quinn. Deze twee namen hebben Joost en ik allebei, op dezelfde plek. Op mijn zij of linkerrib, aan de zijkant. Als ik mijn arm langs mijn lichaam houd zie je ze niet zeg maar, op die plek. Hoewel we ditmaal een andere tatoeëerder (wel in dezelfde shop trouwens) hadden en elke tatoeage handwerk en dus nooit identiek is, lijken de handschriften ontzettend goed vind ik. Olivia was al heel sierlijk gezet en Quinn staat er nu in dezelfde soort sierlijke letters onder. Precies zoals ik voor ogen had. Overigens zijn de foto’s een week na het zetten gemaakt en zit de tattoo dus nog in de herstelperiode. Vandaar dat hij nog een stuk zwarter is dan ‘Olivia’ en er zelfs nog een korstje op zit. Zoiets heeft tijd nodig.

En op mijn bovenrug, tussen mijn schouderbladen zit een moeder/kindliefde symbool. Het is een vrij standaard pictogram dat ik ‘gewoon’ van Google gehaald heb, maar toen ik hem zag was ik verliefd. Sierlijk en toch strak en hoewel het maar één kindje is en ik er twee heb natuurlijk, stoort dat me niet. Het symboliseert de liefde tussen moeder en kind, de band, het staat voor het moederschap, voor de geborgenheid die ik de meiden wil geven. Olivia noemt het “Dat is mama. En een baby.” Niet eens specifiek mama en Quinn dus, maar precies wat ik er zelf bij voel: de liefde tussen moeder en kind. Onvoorwaardelijk.

Lees ook:  Tag: Supermommy

Mijnlevenalsmama | Tattoo Quinn

Mijnlevenalsmama | Tattoo moeder en kind

En verder had ik al …

‘Olivia’ natuurlijk, waar ik ruim 2 jaar geleden uitgebreid over schreef in dit blogje. Hier behandelde ik ook ‘borstvoeding en tatoeages’ trouwens. En ik heb een bloemetje op mijn rechterpols en een vlindertje op mijn rechteronderbuik. Beide hebben qua tekening geen diepere betekenis, zoals de moeder/kindliefde tekening dat duidelijk wel heeft. Het vlindertje liet ik zetten toen ik nét op kamers woonde.

Mijn vader zei vroeger altijd dat ik een tattoo mocht als ik uit huis was, dus ik nam die opmerking letterlijk en maakte al snel nadat ik mijn studentenkamer ingetrokken was, een afspraak bij de tattooshop. Heel simpel eigenlijk: mijn huisgenootje had een vlindertje op haar rug die ik erg mooi vond en omdat ik nu op kamers woonde en ‘mijn vleugels gespreid had’, wilde ik dus ook een vlinder. Op mijn onderbuik, net boven mijn bikinibroekje zeg maar. Het bloemetje op mijn rechterpols vind ik gewoon mooi. Het plaatje vond ik op internet. Ik twijfelde tussen een bloem en een ster en deze bloem heeft wel wat weg van een (zee)ster, dus dit werd hem. De plaats stond sneller vast dan het plaatje, ik vind het een mooie, subtiele sexy plaats voor een tattoo. Zichtbaar, maar niet té, houd ik van. Dat geldt trouwens ook voor de nieuwe op mijn bovenrug, met een hoog topje is hij onzichtbaar, met een laag uitgesneden hemdje is hij aanwezig en toch subtiel. Vind ik dan.

7 Antwoorden

  • Gwen

   Ja dat vonden we zelf ook echt een mooie gedachte, dat het ons ook zou verbinden hoewel we niet elkaars naam hebben laten zetten.

 1. Sonja

  Gaaf!! Ik kan niet wachten om (weer) een tattoo te nemen, wil heel graag een symbolische van de twins en een met hartslagen, maar ik wacht eerst nog de borstvoedingsperiode af (het schijnt wel te mogen, maar ik weet niet, ik wacht toch nog liever even)

  • Gwen

   Ik heb toen bij Olivia ook heel lang getwijfeld vanwege verschillende tattoo en bv verhalen. Mr toen toch gedaan omdat bv.com zei dat het kon. En nu dus weer. Ik geef alweer, slik, 34maanden bv. Zo lang kon ik niet wachten hoor ?

   • Sonja

    Wow superknap van je! Ik zit nog steeds te twijfelen ook, zou zomaar kunnen dat er dit najaar een tattoo bij komt 😉

    • Gwen

     Heb toen ook megalang getwijfeld, die met Olivia’s naam kwam pas toen ze ruim negen maanden was. Twijfelde bijna een halfjr of ik het wel aandurfde haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.