Wanneer doe je de box weg?

geplaatst in: Huishouden | 2

Toen Olivia anderhalf jaar was stopten we met het gebruiken van de box. Ik schreef kort daarvoor al een blogje hierover, over het feit dat we hem nog steeds bijna dagelijks gebruikten en hij wellicht zou blijven staan tot zich een tweede kindje aan zou dienen. Op het moment dat ik dat blogje schreef hoopte ik natuurlijk snel een positieve test in handen te hebben, maar dat wisten jullie niet toen jullie het lazen.

En gelukkig, kort daarna was dat een feit! De box bleef staan, ondanks dat we hem niet meer gebruikten, en rond de helft van mijn zwangerschap stond ‘ie babyklaar te pronken in de woonkamer. Tot twee weken geleden, want na bijna drie jaar een box is huis, staat hij nu op zolder. Onze box is weg. En Quinn is pas 7 maanden, wat een verschil met Olivia toentertijd zeg!

Niet veel gebruikt de tweede keer

Olivia sliep het eerste halfjaar vaak in de box overdag, maar met Quinn lukte dat niet omdat Olivia voor te veel afleiding zorgde. En omdat mijn grote meisje vanaf het begin af aan vaak haar speelgoed aan haar zusje wilde laten zien, was ons dikke speelkleed op de grond al snel populairder dan de box. Bij Quinn (want dan kon ze Olivia bekijken), bij Olivia (want dan kon ze Quinn af en toe aaien of helpen met de babygym te spelen) en bij ons, omdat het geweldig is je kindjes naast en met elkaar te zien ‘spelen’.

De box werd ’s ochtends gebruikt als ik beneden kwam en met Olivia ontbijt ging maken, maar zodra we aan tafel gingen zette ik Quinn in de wipstoel en later de kinderstoel bij ons. Hij werd ook aan het eind van de dag gebruikt, vooral op werkdagen als Joost en ik snel-snel eten in elkaar flansen. Tussendoor gebruikten we hem amper en toen Quinn krap drie maanden was, ging omrollen en zich stootte of met haar voetjes tussen de spijlen kwam, werd de box een ‘moetje’. Quinn lag bijna altijd op de grond op het kleed, maar ‘moest’ af en toe even in de box ‘omdat het hoorde’. In de afgelopen drie maanden is de box maximaal tien keer gebruikt gok ik.

Lees ook:  Bijna thuismoeder
Ruimte en even schuiven met de meubels

Twee weken geleden op vrijdagmiddag was ik het zat. Het boxkleed hing alweer weken ongebruikt over de rand van de box omdat de katten er anders op gaan liggen en hoewel we de boxlade gebruikten voor het babyspeelgoed, vond ik het tijd om hem af te breken. Het daadwerkelijke uit elkaar schroeven bewaarde ik voor Joost, ik heb me heel de middag gericht op de herindeling van het babyspeelgoed. De houten kist van de Little People van boven naar beneden (zonder Little People, die zitten nu ergens anders in in Olivia’s kamer) voor al het speelgoed, het tafeltje en keukentje omgedraaid zodat het leuker staat en uitproberen of ons huidige tafeltje zou passen met een tweede stoeltje voor Quinn erbij straks. Begin vam de avond was ik eruit, zo moest het worden. Wat een ruimte zonder de box opeens zeg!
Mijnlevenalsmama | De box eruit

Mijnlevenalsmama | Speelgoedhoekje

Dus ja, de box, wanneer doe je hem nu weg? Ik denk dat het heel persoonlijk is, mijn ervaring is dat je hem de tweede keer minder gebruikt. Je huis is toch al kindproof en ze samen zien spelen is geweldig! Overigens staat ‘ie nog onder handbereik op zolder. Hij is nog niet verpakt in plastic en kan dus nog niet achter het schot van de berging (waarschijnlijk gaat hij verkleuren als we hem daar zonder plastic zetten, dus die gok wagen we niet). Wie weet komt hij nog naar beneden als we hem echt missen als Quinn straks te ondeugend wordt. Of als er een derde kindje komt … De tijd zal het leren en tot die tijd genieten wij van de ruimte in huis, heerlijk!

Lees ook:  Kinderkeukentje

2 Antwoorden

  1. Renee

    Wij gebruiken de box ook bijna niet. Alicia speelt eigenlijk altijd op het kleed en ik laat haar ook lekker op verkenning gaan door huis. Ik denk dat ze 1 keer per week een half uurtje in de box zit..

  2. Lonneke

    Jippie, weer een leuke blog die ik kan blijven lezen.
    Onze kleine man is pas 6 weken oud dus voorlopig zal de box nog wel blijven staan en dan vooral omdat we ook een hond hebben rondlopen. Veiligheid voor alles, dus ik gok dat bij ons de box wat langer blijft staan.

    Leuke artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.