Borstvoedingsweek 2015

geplaatst in: Gezondheid, Persoonlijk | 3

Het is de eerste week van augustus en dat betekent Wereld Borstvoeding Week. Als je me vier of vijf jaar geleden naar een associatie met de eerste week van augustus had gevraagd, had ik ongetwijfeld een of ander dancefestival genoemd, maar inmiddels roept die week al drie jaar lang borstvoeding bij me op. Hoewel in Nederland de Borstvoedingsweek trouwens steevast later ‘gevierd’ werd vanwege de zomerperiode. Afijn, Wereld Borstvoeding Week dus, waarin in heel veel landen borstvoeding nét even wat extra aandacht krijgt. En terecht, want het is prachtig (en nee, er is niks mis met flesvoeding, maar hé het is Borstvoedingsweek en ik ben een borstvoedingsmama, dus die discussie laat ik hier graag langs me heen gaan), intiem, geweldig, vermoeiend, speciaal, bijzonder, persoonlijk, fantastisch en nog heel veel meer.

Geen geitenwollensokken, wel lang borstvoeding

Begin volgende week geef ik alweer 34 maanden (!) borstvoeding. En dat vind ik gek. Gek omdat mijn plan ooit was Olivia 6 weken te voeden en gek omdat ik zo meegegroeid ben in het borstvoeden. Maar bovenal gek omdat ‘de maatschappij’ het gek vind en ik me er dus eigenlijk een tikkeltje voor schaam. Ik ben geen geitenwollensokkentype, ik kan mij niet vinden in alle facetten van het natuurlijk ouderschap en ik had ook nooit gedacht dat ik mijn lopende peuter nog eens per dag aan de borst zou hebben. Maar ik heb het wel. En ik ben er trots op. Ik houd ervan. Tot op zekere hoogte, want ik heb al wel eens door laten schemeren dat het voor Olivia wel een beetje ‘klaar raakt’ nu en haar derde verjaardag toch echt onze grens is. Maar zo ver is het nog niet.

Lees ook:  Tandenpoetsen na het eten

Kolven op kantoor

Het thema van Wereld Borstvoeding Week dit jaar is ‘Aan het werk met borstvoeding: het werkt!’, een mooie aanleiding om mijn kolftips deze week met jullie te delen. Want aan 34 maanden borstvoeding hangen in mijn geval 9 kolfmaanden voor Olivia (vanaf dat ze drie maanden was tot ze een jaar was) en inmiddels alweer bijna 5 voor Quinn (sinds ik aan het werk ging toen ze ruim 3 maanden was tot nu). Met succes, het witte goud stroomt nog steeds. Ook op kantoor. Mijn kolftips lees je later deze week, vandaag houd ik het bij een voedingsfoto van Quinn en mij (klik hier voor mijn Borstvoedingsweek-blog uit 2013 met Olivia).

Zo eigen, zo bijzonder
Zo normaal, zo speciaal
Jij en ik, zo intiem
In de zon, in het maanlicht
Zo bijzonder, zo verbonden 

Mijnlevenalsmama | Borstvoedingsweek 2015

3 Responses

  1. Josan

    Dank je. Ik ben benieuwd naar die kolftips. Zeker nu ik aan het eind van de maand ook weer ga werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.