Plog #6: Zon en mamababymeeting

geplaatst in: Ontspanning | 15

Afgelopen zaterdag stond een langverwachte ontmoeting met een stel bloggende mama’s waar ik al maanden mee klets op Whatsapp op de planning, dus besloot ik te ploggen. Het ‘feestje’ was bij ons thuis, dus de dag van te voren was ik druk met ramen zemen, de vloer dweilen en hapjes maken, hoewel je weet dat dat poetsen eigenlijk onzin is als er een stuk of twaalf kinderen over de vloer komen. Voor die hapjes geldt trouwens dat iedereen iets lekkers mee nam en ik alleen appelflapjes en minipizza’s maakte, maar goed: je snapt vast wat ik bedoel. Joost ging zeilen met zijn moeder, een verlaat verjaardagskadootje voor haar, dus die ontliep de drukte. Geef hem eens ongelijk!

Mijnlevenalsmama | Plog #6

We begonnen de dag rond zeven uur met z’n vieren in ons bed. Zoals altijd in het weekend. Olivia en Joost maken koffie, yoghurt (voor zichzelf), kwark (voor mij) en brood of crackers (voor de meiden) en ik voed Quinn en wacht daarna met haar op ons bed op man- en dochterlief. Heerlijk wakker worden zo! Omdat ik een druk ochtendprogramma had haalde ik meteen na het uit bed halen een washandje over Quinn gezichtje en deed haar haar kleren aan. Het was heet afgelopen zaterdag, dus een mouwloos rompertje en korte broek. Stoer en lief tegelijk, precies wat haar staat.

Mijnlevenalsmama | Plog #6

Toen Joost de deur uit was, waste ik Olivia en hees haar in een spijkerjurkje. Vlecht in haar haren en op eigen verzoek haar sieraden om. Die ze vervolgens weer af deed. Quinn lag inmiddels weer in bed. Doordeweeks is ze klaarwakker ’s ochtends en krijg ik haar voor elf uur niet meer in bed, maar in het weekend is ontbijten met je ouders en zus blijkbaar reuze vermoeiend en gaat ze daarna vaak nog een uurtje slapen. Kon ik mooi douchen. En Olivia knippen en plakken. De knutselspullen had ik voor de gelegenheid namelijk op onze kamer ‘verstopt’. Net als de helft van de kinderkeukenuitzet en de blokkenkar. Des te minder speelgoed beneden, des te minder troep was mijn motto. Een troep werd het sowieso wel met negen meiden en elf kindjes over de vloer.

Lees ook:  Tag: Zomerse dilemma's

Mijnlevenalsmama | Plog #6

Mijn outfit van die dag: een wijdvallend hemdjes en korte broek met daaronder sneakers met een luipaardprint. Terwijl Olivia in de tuin een cracker at zoog ik nog even snel de bank. Een van onze katten slaapt daar meestal op, dus een kledingroller of stofzuiger erover ’s ochtends is geen overbodige luxe. De stofzuiger stond nog beneden, dus de keuze was snel gemaakt.

Mijnlevenalsmama | Plog #6

Terwijl Quinn alweer lag te kletsen in haar bedje maakte ik de tuin partyproof. Zandbak open, kinderspeelgoed uit de schuur, kussens op de bank, kleedje op de grond, parasol uit en babyspeelgoed naar buiten. We kochten deze week een houten picknicktafeltje die Joost vrijdagavond laat nog in elkaar zette en Olivia dus glunderend bewonderde zaterdagochtend.

Mijnlevenalsmama | Plog #6

Ik zette de kindjes met wat te knabbelen in de tuin, dekte de eettafel met een leuk kleed en zette mijn hapjes en plastic bordjes, bekers en servetten alvast op tafel. En toen ging de bel. Roos en haar jongens! Je hebt hier al eens kunnen lezen hoe de vriendschap tussen Roos en mijn ontstaan is en Quinn en Kenji schelen slechts een dag. Ze kwam dus was eerder om even extra bij te kletsen voor de grote drukte. Ofwel: we zaten op de bank en keken naar over koters. Terwijl we over hen praatten. Zoals dat gaat met mama’s 😉

Mijnlevenalsmama | Plog #6

Quinn en Kenji! Ze zijn dus bijna even oud, maar verschillen onwijs. Niet qua motoriek en ontwikkeling, want daarmee zijn ze aan elkaar gewaagd, maar qua uiterlijk des te meer. Kenji is lang en smal en Quinn is naast hem echt een propje. Maar kijk eens hoe enthousiast ze op elkaar reageerden? Zo lief! Al snel druppelden de andere mama’s binnen: Manon en Bibian met hun jongens (hierboven zie je Quinn en Nilo rijstwafel eten, met Olivia en Ayden op de achtergrond), Betty en Nim, Odile met Maxim, Ioni en Eon, Tineke en Sofie en Jennifer met Melle.

Het was een onwijs gezellige middag met veel (heel veel!) lekker eten, gelach, gehuil (door de kindjes, heel soms), gespetter (door de peuters), gespeel (door ons allemaal), een workshop zandhappen (door Kenji), gewandel met een loopwagen (door Nim en de peutermannen) en geklets (vooral door de mama’s). Absoluut voor herhaling vatbaar, want hoewel we elkaar de hele dag door spreken op Whatsapp is het nog veel leuker om elkaar in real life te zien natuurlijk! Jammer dat we zo ver uit elkaar wonen allemaal.

Lees ook:  Bath Time #26

Mijnlevenalsmama | Plog #6

Toen Joost eind van de middag thuiskwam en de meiden en kindjes weer vertrokken waren, ruimden we samen de boel op. Aten een soepje en wat leftovers van die middag, haalden een stofzuiger door het huis, een dweil over de vloer, maakte ik van de gelegenheid gebruik om al het speelgoed weer eens in de vaatwasser te doen en brachten we de kindjes naar bed.

Mijnlevenalsmama | Plog #6

Zo, die slapen. Tijd om even de douchen. En een was aan te zetten, want dat stopt nooit natuurlijk. Bovenstaande wasmand staat nu trouwens in onze slaapkamer. Met schoon goed, maar ik heb nog geen zin gehad het op te vouwen tussen zaterdagavond en vandaag. Mooie klus voor maandagmiddag of dinsdag. Met een nieuwe lading wasgoed erbovenop.

Mijnlevenalsmama | Plog #6

Odile had heerlijk carrotcake gemaakt, dus de schone taak aan Joost en mij om die ’s avonds op te eten. Languit op de bank met een kop thee, glas water en bakje druiven. Moe van een drukke dag (en manlief van een hele dag buiten op het water) doken we vroeg ons bed in. Waar ik warempel de hele nacht door mocht brengen omdat Quinn sinds tijden door sliep en ze allebei ook nog eens uitsliepen. Het was een heerlijke zaterdag. Druk, maar fijn!

15 Antwoorden

 1. Fleur

  Dat ziet er gezellig uit! Maar wat ben je druk geweest zeg! Voor een zaterdag 😉 Leuke picknicktafel ook 🙂

  • Gwen

   Ja, die wilde ik al een tijdje en moest nu dus perse vorige weekend in de tuin staan haha. Joost heeft hem vrijdagavond nog in elkaar gescrhoefd 🙂

 2. iooon

  Zeker heel geslaagd! En fijn dat jij je huis open gesteld hebt voor de chaos van ons en alle kindjes. 😀

 3. Odile

  Ik kom later als ik groot ben bij jou in de straat wonen! Zulke gezellige huizen! Enne, spreek je vandaag wel weer op de app! ?

 4. Lieke

  Wat leuk Gwen! De foto’s die ik hier en elders voorbij heb zien komen doet vermoeden dat het een super leuke en gezellig dag is geweest! Genieten zulke dagen! 🙂

 5. Betty

  Het was zo gezellig! Jullie straat is inderdaad echt geweldig!
  Dankzij jou heb ik uiteindelijk ook maar zo’n zelfde loopwagen gekocht. Nim is er zo blij mee! 🙂

  Nogmaals bedankt dat we met z’n allen bij jullie thuis mochten komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.